HTML

Hülyével együtt élni

Van ilyen sztorid? Írd meg: hulyevel(kukac)gmail.com

Friss topikok

Apám, a hülye

2011.01.21. 07:00 :: hulyevel

cs. küldte az alábbi megdöbbentő levelet:

Szia!

Én is hülyével élek. Pontosabban csak néha, mivel már nem élek életvitelszerűen otthon. Bemutatnám apámat, Téboly Mikit.


Téboly Miki világa


Téboly Miki egy ötvenes, évek óta munkanélküli, lusta, irtózatosan idegesítő ember. A sors rengeteg kényszerességgel, beteges, olykor ön-, és közveszélyes spórolási rögeszmével, egoizmussal és  egy óriási adag emberutálattal "áldotta" meg. Ráadásul családapa, még ha nem is viselkedik úgy. Ez viszont magával hozza azt a tényt, hogy másokkal él együtt, a családtagokat évek óta kiborítja. Főleg engem. Már egy ideje tervezem, hogy meséljek a szokásairól, életéről és a mi életünkről is, mert kénytelenek vagyunk eltűrni őt.


Az itt  olvasható eszement dolgai mindegyike igaz, a szörnyű valóságot írom le apróbb részekben, ahogy idegeim bírják. Sokszor vicces lesz, legalábbis kívülálló számára. Aki szuicid típus, az megpróbálhatja beleképzelni magát a helyzetembe, így, hogy már 25 éve tűröm a képtelenebbnél képtelenebb rigolyáit. Szerencsére nem állandóan, hiszen hosszabb-rövidebb ideig nem lakom vele, olyankor béke van a lelkemben.


Szóval vicces is lesz, de leginkább szomorú, ha belegondolunk. És hogy miért írom le? Nos, nem tudom pontosan, de hátha jól jön még egyszer, mondjuk ha egy szakembernek kell mesélni róla, aki segítene megszabadítani minket tőle. Gondolok itt pszichiáterre vagy rendőrre, vagy akárkire.


Téboly Miki álláspontja az autótartásról:


- Gépkocsit tartani , mert...
- A saját nevemen van.
- DE! NEM saját pénzből vásároltam, hanem édesanyáméból.
- NEM én fizetem a benzint, kötelező biztosítást, stb. (mivel nem dolgozom, nincs jövedelmem), hanem a feleségem.
- MÉGIS el tudom játszani, hogy valóban az enyém a kocsi, így minden egyes alkalommal MUSZÁJ ELKÉRNI TŐLEM, ha a család pénzkereső tagjai használni szeretnék.
- Ezért kedvemre HISZTÉRIÁZHATOK, hogy már megint kell nekik a kocsi, két héten belül már másodszor!!!


Téboly Miki szerint a rendeltetésszerű gépkocsi használat:


- A gépkocsi elsődleges helye NEM a közúti forgalomban van, hanem a garázsban, mert az autót NEM arra gyártották, hogy használjuk, hanem hogy egy zárt térben álljon.
- Amennyiben az autó huzamosabb ideig a garázsban  vesztegel (tehát utolsó használatának estéjétől számítva rögvest!), úgy...
- MINDEN felesleges terhétől minden esetben meg kell szabadítani, hogy NE NYOMJA LE! Elsősorban a lengéscsillapítót kell így védeni. Az ominózus tárgyak, a teljesség igénye nélkül: PÓTKERÉK (A LEGFONTOSABB!), keréklazító kulcs, benzines kanna (természetesen üres), izzókészlet, elsősegélyláda, valamint apróbb szerszámok. ISMÉTLEM, MINDEN ESETBEN KI KELL EZEKET A TEHERTÁRGYAKAT VENNI, így tehát INDULÁS ELŐTT MINDEZT EL NE FELEJTSÜK VISSZAPAKOLNI! Megérkezés esetén pedig ismét kivenni. Ezt folyamatosan eljátszani, amíg világ a világ.
- A csomagtartó fedelét (ne feledjük, limuzin formáról van szó) mindig nyitott állapotban kell tartani, hogy NE FESZÜLJÖN A RUGÓ! (nyitott = mintha be akarnál pakolni valamit a csomagtartóba, a rugó pedig az a bizonyos, ami megakadályozza azt, hogy nyitáskor a fedél a hátsó szélvédőnek csapódjon, valamint lezáráskor az a lehető legkönnyebben záródjon vissza) EZ A MŰVELET AKKOR IS ELVÉGZENDŐ, AMIKOR AZ AUTÓ A GARÁZS ELŐTT ÁLL, DE LEGALÁBB 20 PERCIG MÉG BIZTOSAN NEM LESZ HASZNÁLVA. (mi van, ha esik? - hulyevel, a szerk.)

A kép (sajnos) NEM csak illusztráció.

(ezért fehérítettem felismerhetetlenre a garázs belsejét - hulyevel, a szerk.)


- A szélvédőmosó-lapát gumijai alá tégy kindertojásban található sárga kis műanyag kapszulákat, azért, hogy NE NYOMJA A GUMI A SZÉLVÉDŐT!
- A motor gyertyáit tekerd ki kicsit, hogy NE HÚZÓDJANAK annyira!
- Ha már úgyis a gyertyáknál voltál, a motorháztetőt ne zárd le, csak annyira, hogy legközelebb ne kelljen a nyitóját használnod, így is egyel kevésbé KOPIK a zárszerkezet!
- Amennyiben a vezető oldali ablak kellőképpen le van húzva, bármi okból, és be akarsz szállni a sofőr ülésre, SEMMIKÉPPEN SE HASZNÁLD AZ AJTÓ KILINCSÉT. Inkább nyúlj be a kezeddel, és a belső nyitóval nyisd ki az ajtót, hogy NE KOPJON A KILINCS! (a belső nyitóra ne gondolj, a kilincs a lényeg)
- Ha sötétben érsz haza, a kapu előtt pár méterrel, már az utcában kapcsold le az autó fényszóróit, ezzel is meghosszabbítod az izzók élettartamát.  A kapu nyitása és az autó egyenesbe kormányzása után csak egy pillanatra villantsd fel a fényszórókat, a garázsig tartó maradék 20 métert nyugodtan tedd meg teljes sötétségben (udvari fények természetesen nincsenek, a mozgásérzékelő lámpák használatát ugyanis mellőzni kell, de ezt külön kifejtem), és bízz benne, hogy a macska nem fog az autó elé szaladni.
- A fényszórók lekapcsolásával egyidejűleg, AZONNAL állítsd le a motort, mert az a 20 méter, valamint a garázsba való beállás rengeteg üzemanyag használatát igényli.
- Ha gépkocsidnak immobilizer-e van, NE HASZNÁLD, mert A TÁVKAPCSOLÓ ELEMMEL MŰKÖDIK, AMI ELŐBB-UTÓBB LEMERÜL.
- A KÉZIFÉKET SOHA NE HASZNÁLD, HOGY NE KOPJON! Hasonlóképp járj el az irányjelző kar használatakor is: csak akkor használd, ha feltétlenül szükséges. De akkor sem kell mindig.
- Az autóban lévő két hátsó hangszóró vezetékeit kellőképpen rongáld meg ahhoz, hogy ne lehessen őket könnyen megjavítani, és játszd el, hogy te nem csináltál semmit vele, még akkor sem, ha az autó megvételekor hibátlanul működtek. Neked fogalmad sincs, hogy mi történhetett vele 2 nap alatt. És ennek semmi köze ahhoz, hogy utálod a zajt, utálod a zenét, és utálod, ha a családtagok mégis szeretnék használni a rádiót, még akkor is, ha te nem is utazol velük. Sőt, legjobb, ha folyton ki is veszed az előlapot, és elrejted mindenki elől, nehogy használni tudják, ami egyébként is használja az akksit.

 

Részvétünk cs. Ha Téboly Miki csodálatos világáról még többet szeretnétek megtudni (pl. Téboly Miki 56 évesen, 20 éves fogyasztói piacgazdaságban töltött múlttal, hogyan szembesül a tusfürdő és a hajsampon közötti különbséggel?), akkor lehet, hogy folytajuk. Az autós "kaland" nem minden T.M. életművében.



Kedves Olvasó!

Öntsd ki a szíved, amíg nem késő! Az ásó-kapa-nagyharang eljövetelekor te már nem panaszkodhatsz! Nem csak a saját, hanem ismerősöd történetét is elküldheted.

Sztorikat a hulyevel(kukac)gmail.com e-mail címen fogadunk.

164 komment

Címkék: apa kényszerspórolós

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyevel.blog.hu/api/trackback/id/tr212585964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porthosz 2011.01.22. 09:51:32

@a-kis-herceg:

"akkor úgy fogalmazok, hogy gyakorlatilag lassításra nem használok féket"

Persze, én meg most jöttem a falvédőről.
Te az a tipus lehetsz, akkor papiron 1 millió km-ert vezetett baleset nélkül, gyakorlatban meg heti 1x elmész az 1 km-re lévő penny parkolóba...

Volt egy ilyen tsz elnök is egyszer, az is mindig dicsekedett hogy ő már hány millió km-ert vezetett balesetet nélkül, aztán visszaszámoltak neki hogy ha egész eddigi életében napi 24 órában autópályán vezetett volna, akkor sem tudott volna annyi km-ert menni mint amennyivel ő dicsekedett...

mrs. white 2011.01.22. 09:53:30

A történetet olvasva 3 dolog jutott eszembe:
1, Nem hülye a tag csak ultra zöld.
2, Ha eladó sorba kerül az autó vevő lennék rá. Ritka megkímélt darab lehet. Kevés kilométer lendkerekes üzemmódban.
3, Tényleg hülye a tag.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.22. 09:58:01

Nekem egy dolog jutott eszembe: az úriember kedves neje. Ritka idióta lehetett, hogy a levélírót felnevelte és nem tekerte ki a nyakát, amint megszületett.
(gondolom, apuka nem azért lett ilyen, mert ilyen akart lenni, hanem a kedves családja tette ilyenné)

a-kis-herceg 2011.01.22. 09:59:30

@porthosz:

nem szoktam hazudni, nem vagyok tsz elnök. természetesen pl a fogyasztással kapcsolatban sok "ujdonsághoz" jutottál volna. ezekről most lemaracc ;)

de sajnálom a személyében megkérdőjelezni a másikat és ilyen módon az "összes" nem tetsző kommentet, gyakorlatilag értelmetlenné teszi számodra a kommentelést.

további kellemes szórakozást a "harc"-ban!

főbe járat 2011.01.22. 09:59:55

@Jankove: Tökéletesen értem amit írsz. Vannak olyan esetek is amikor nem lehet szó nélkül elmenni a trehány géprombolás mellett. DE. És erre érdemes más most gondot fordítani. Nem szabad elfelejteni, hogy a jármű az csak egy tárgy amiből több példány is váltja egymást az ember életében. Amúgy egyáltalán nem csukódik az autóink egyik ajtaja sem nehezebben, pedig egyik autó sem új. Az átlag személyautó nem arra való, hogy fél tonnával terheld a csomaterét, de ez nem ugyanaz mint amiről én írtam. Ami pedig a karcokat illeti. Hát istenem az élet ilyen. Az autók karcolódnak, karcolódhatnak. Az ajtócsukáshoz szükséges erő nagysága attól is függ, hogy más nyílászáró nyitva van-e az autón (tudod, légösszenyomódás az utastérben). Amiről én írtam az színtiszta BASZAKODÁS!!!

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.22. 10:00:02

@gyorsan?: lehet, hogy fake, de akár valódi is lehet.

porthosz 2011.01.22. 10:00:26

@Atomot az indexre!:

"gondolom, apuka nem azért lett ilyen, mert ilyen akart lenni, hanem a kedves családja tette ilyenné"

Hehe. Akkor a te családodban sincs ilyen ember. Örülj neki.

Gondolom akkor az a rengeteg alkoholista apuka is mások hibája miatt lett alkoholista.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.22. 10:02:06

@porthosz: hát rengeteg olyan alkoholista van, akik azért lettek azzá, mert a kedves családjuk magasról leszarta őket. (igaz, gyerekkoromból emlékszem ellenpéldára is, de szegény öregúr szvsz már gyerekfejjel is alkoholista volt :) )

porthosz 2011.01.22. 10:03:20

@a-kis-herceg:

Milyen harcban? Csak finoman rávilágitottam, hogy nem mondasz igazat.

"akkor úgy fogalmazok, hogy gyakorlatilag lassításra nem használok féket"

Ez kb. egy olyan mondat volt tőled, mintha egy világbajnok focista azt nyilatkozta volna, hogy ő gyakorlatilag nem is szokott a labdába rugni...

Ne haragudj ha nem hiszem el. Illetve egy esetben elhiszem:
Ha mellé teszed még azt a mondatod, hogy te gyakorlatilag be sem szoktad inditani az autót. Akkor elhiszem hogy nem szoktál fékezni.

2011.01.22. 10:06:19

@mrs. white: "Ha eladó sorba kerül az autó vevő lennék rá. Ritka megkímélt darab lehet."

Ne vegyél rá mérget. Az ilyen megkímélős jóskák melegítik padlógázon télen a járművet "mert így hamarabb felmelegszik (ami valahol igaz is)", öntik bele habozás nélkül a legtrágyább fűnyíróolajat, mondván "olaj, és olaj között nincs különbség". Parkoláskor pedig 5 ezres fordulatszámon kuplungszag közepette igazítják kivánt pozícióba az autót.

A megkímélés mindig látszati intézkedésekből áll, a spórolás pedig az alkatrészek vásárlásánál is tettenérhető. Csak azt cseréljük ami muszáj, azt is a legolcsóbbra.

porthosz 2011.01.22. 10:10:21

@Atomot az indexre!:

"hát rengeteg olyan alkoholista van, akik azért lettek azzá, mert a kedves családjuk magasról leszarta őket"

Ez csak kibúvó, amit általában az alkoholisták terjesztenek magukról, hogy meg tudják maguknak magyarázni miért isznak.

Maradjunk annyiban, hogy rengetek olyan embert ismerek, akinek kvázi lenne rá tényleg oka hogy alkoholista legyen és mégsem az, és 1 nagyságrenddel több olyan embert ismerek akinek gyakorlatilag semmi oka rá, és mégis alkesz lesz.

Megjegyzem a legtöbb alkesz mert azelőtt alkesz lesz hogy családja lenne, csak 20 évesen még nem tartják furcsának hogy háromnaponta hányásig leissza magát a bulikban.

a-kis-herceg 2011.01.22. 10:25:25

@porthosz:

ugy érzékelem, hogy te az egyszerű igazságok híve vagy. a következtetéseid gyorsak és egyenesek... másik oldalról persze csúsztatásnak is lehetne mondani. főleg a "nagyon szellemes" hasonlat bedobása mutatja. szerencsés vagy. ilyen világban nincsenek problémák.

nem akarom bizonygatni, mennyit vezetek. nem hazudok soha. erről a pontról, ha gondolod visszakanyarodhatunk a témához. a hogyant ragozhatjuk.

azt írtam, hogy
-elsősorban "figyelemmel" vezetek, ismerve a terepet, alig állok lámpák miatt a városban...
-másodsorban ha lassítani kell akkor motorfékezek
-harmadsorban végszükségben természetesen használom a féket.

egy személyeskedést azért engedj meg búcsózóul. vitastílusodból arra következtetek, hogy agresszív vezető vagy az utakon, tehát vélhetően kb 3-4 szer annyit fogyaszt a kocsid, mint az enyém...

belekotyogok 2011.01.22. 10:31:14

@Atomot az indexre!: persze, bizonyára az asszony lökdösi el munka előtt és munka után a kocsmába feleseket inni....:S

Szerintem inkább azért olyanok a feleségek, mert a hites uruk folyton vedel (ezzel együtt hazudik is, mert a többség masszívan tagadja, költi a pénzt stb)...Hmm, próbálj angyali türelemmel hazavárni egy ittas férfit, engedd közel a gyerekedhez, add meg neki a betevő sört, főzz-moss-takaríts.

bohuš 2011.01.22. 10:33:30

Én szeretnék Téboly Miki csodálatos világáról még többet megtudni.
Teljesen elhiszem, hogy van ilyen ember (ismerek is hasonlókat), de számomra mindig bámulatosabb, hogy vannak körülötte, akik ezt megteszik neki. Én hetente egyszer sem használnám azt a kocsit, ha ilyen rituálékat kell előtte-utána végigcsinálni.
Ezekre az autós dolgokra a megoldás talán a saját (=mindenkié, csak apué nem) autó. Biztosításra meg benzinre már biztos futja, azt a sajátba kell fordítani, és akkor apué megkímélt marad.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.22. 10:37:04

@belekotyogok: te szándékosan félremagyarázod amit írtam. Bár esetedben érthető: ha jól emlékszem, te is panaszkodtál már a férjedre... :D
És szintén, ha jól emlékszem, akkor is megállapítottam, hogy kevés szerencsétlenebb embert ismerek, mint azt, aki téged elvett. :D

belekotyogok 2011.01.22. 10:38:31

@Atomot az indexre!: az nem én voltam :), van egy belekotty is az inda tágas univerzumában, de az nem én vagyok.

porthosz 2011.01.22. 10:52:02

@a-kis-herceg:

"vitastílusodból arra következtetek, hogy agresszív vezető vagy az utakon, tehát vélhetően kb 3-4 szer annyit fogyaszt a kocsid, mint az enyém..."

Semmi gond, de elég nagy bakot löttél. Nem titok, 6 litert fogyaszt az autom 100 km-eren, vegyes használattal (hétköznap budapest albérlet-munkahely, hétvégén vidékre megyünk).
És én azért szoktam fékezketni (muszály is, felénk az utak olyanok sokszor mintha a holdon járnál).

Persze ha a te autód 1-2 litert fogyaszt százon, akkor szivesen veszem a vezetési tanácsaidat.

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.01.22. 10:53:58

Tragikomikus a pasas. Ott kell hagyni mert tönkreteszi a család életét, ráadásul egy napon fel fog kelni és egy baltával szépen sorban lecsökkenti a családtagok testmagasságát "mert úgy kis helyen elférnek és kevesebbet is esznek, meg annyi szobát sem kell kifűteni".

Sarah Connor 2011.01.22. 11:01:00

Én olyat is hallottam, aki sosem hagyta sehol egyedül az új autóját, csak a saját garázsában: NEHOGY ELLOPJÁK. (hétköznapi Opel Astra egyébként...) Boltba, piacra, postára, orvoshoz, stb, legalább ketten mentek, egyik mindig a kocsiban ült...

a-kis-herceg 2011.01.22. 11:04:21

@porthosz:

van hogy 2,5-et. autópáláyn 3,5. városban max 6. vegyes kb 5

de ha ilyen hangnemben folytatod akkor kérdezhecc :) az emberi orcád szimpatikusabb, mint az előbbi hazugozó...

de a lényeget már tudod... ne fékezz. a fékezés miatt fogyaszt a kocsi... (mint már irtam, mert amiatt kell gyorsítanod utána...)

gorillka 2011.01.22. 11:11:00

a sok okos kéziféket nem használónak:
belénk már jött vezető nélküli autó, ott is sebességben hagyták, csak valamiért (?) elszabadult...
elég döbbenetes, amikor azt látod, hogy feléd tart egy autó, amiben nem ül senki
másik történet a lakhelyemen esett meg (nem teljesen sík terület), a sofőr szintén nem húzta be a kéziféket, a szerencséje az volt, hogy elfordította a kormányt, ezért az autó nem elment a vakvilágba, hanem egy csinos kis kört leírva átgázolt a szomszéd kerítésén, kertjén majd megállt a villanyórának épített kis házikót kidöntve.
További szerencse, hogy a szomszéd gyereke éppen nem kint játszott a kertben.
Nem szerencse, hogy ünnepek első napján történt, 2 napig nem volt áram az érintett házakban rendesen.
De ti azért csak kíméljétek a kéziféket...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.01.22. 11:11:33

Megtudhattuk, hogy az írónak:

-az autója többet jelent, mint az apja

-a haveri kör (jelen esetben az interneten vele együtt röhögő és böfögő nép) többet jelent, mint az apja

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.01.22. 11:19:30

@endike: megtudhattuk, hogy

- nem tudsz szöveget értelmezni
- az apa vélhetően KÉNYSZERBETEGSÉGBEN szenved, amit gyógyszerrel eredményesen kezelni lehet.

bohuš 2011.01.22. 11:22:39

Egyébként "a kéziféket soha ne használd, hogy ne kopjon" szabályban azt nem értem tisztán, hogy ha úgyse akarja használni, akkor miért lenne baj, ha elkopna? Neki nem hiányozna, mert úgysem akarja használni... :-)

porthosz 2011.01.22. 11:24:15

@a-kis-herceg:

Ha nem mondasz nagyot, nem vádollak meg azzal, ilyen egyszerü ez.

Ami a lényeg:
a fékezés szervesen hozzátartozik az autózáshoz. Attól hogy van néhány fittpaldi, aki akkor is tövig nyomja a gázt, amikor előtte 100 méterrel épp akkor váltott pirosra a lámpa még nem ez az általános.

Mindazonáltal, az autózásnak van egy természetes ritmusa, ha te szinte alig használsz féket, azzal lehet hogy a fogyasztásod némileg jobb lesz mint mondjuk az enyém (nem sokkal, max 1-2 liter), de az biztos hogy az örületbe fogod kergetni a többi vezetőt, és nem csak az örülteket, hanem a normálisakat is, mivel kiesel ebből a ritmusból.

Budapesten rengetegszer megfigyeltem már, hogy a lokális dugókat sokszor az ilyen spórolos vezetők okozzák. Ugyanis annyira tötymörgősek, hogyha egy zöld alatt 10 autó mehetne át normál esetben, addig ha egy ilyen vezető is a sorban van, akkor jó ha 3-4. Innentől kezdve elég ha minden 10. autós tötymörgös és máris be fog dugulni az adott szakasz.

És legvégül, bár ez egyéni dolog, de nekem a vezetés örömet okoz. Szeretek vezetni. Ha úgy vezetnék ahogy te, azzal az egész autózás gyakorlatilag arra degradálódna le, mintha egy vonaton ülnék. Nem lenne benne túl sok élvezet.

JohnHenry 2011.01.22. 11:44:27

@sanyix: Áh ezt nem hiszem el. Ennyire beteg nem lehet egy ember agya! fotosop.

bemutassalak faternak? :-D "vegyük ki a gyerekülést a kocsiból, mert esni fog a hó". egy hete töröm a fejem az összefüggésen, még nem jöttem rá :-DDD

Szalacsi_Dezső 2011.01.22. 11:46:17

@Csikós Zsolt: "De akkor is aranyos a poszt, ahogy Szalacsi is az volt. Aki szintén nem hülye, hanem beteg."
Eztet én kikérem magamnak. állampolgári jogom hüjének lenni.
Világ hüjéji közösüljetek... izé egyesüljetek. :-))

cs.posztolo 2011.01.22. 11:53:59

Kedves trollok és kommentelők!

Néhány dologra szeretném felhívni a figyelmeteket, mint a posztoló.

1. Csodálkozom, hogy lemaradt az elsőzés, a sünözés, valamint a posztoló a hülye! Ezeket hiányolom :)

2. Rengeteg olvasónak kerülte el a figyelmét a nyitó sor, melyben arról találnak információt, hogy együtt élek-e még Téboly Mikivel. A lustábbaknak ide is leírom: NEM élek otthon, már 3 éve, azóta kiegyensúlyozott az életem. "Haza" csak kb 3 havonta járok, néha még ritkábban, és egy hétnél többet nem szoktam ott tartózkodni, pontosan Téboly Miki miatt. Úgyhogy akik azt javasolták, hogy költözzek el, azok éppen 3 évet késtek a tanáccsal.

3. Akik azt írják, hogy ilyen meg olyan féreg vagyok, amiért ilyeneket írok, kívánom, hogy éljenek csak pár hónapot egy ilyen emberrel. Utána másképp fogják gondolni. Ha mégsem, akkor ők a betegek, én pedig vállalom, hogy féreg vagyok.

4. Egyetértek azokkal, akik itt betegségről beszélnek. De azt is jól tudják, hogy elmeállapotbeli javulásra senki sem kötelezhető, csak a bíróság által. Ha önszántából nem veti magát alá kezelésnek, én nem kényszeríthetem. A Téboly kifejezés sem véletlen, vegyétek észre!

5. Anélkül, hogy megsérteni akarnám az autizmussal élőket és családtagjaikat, véleményem szerint Téboly Miki is valamilyen fokú autizmusban szenved.

6. A feljegyzések elkészítésének oka a posztban szerepel, onnan mindenki eldönti, hogy melyiket tartja fontosnak.

7. A történet minden mozzanata igaz, nincs benne kitaláció (sajnos). A megrögzött fotosopp és fake hívőknek ez sem ad igazolást, tudom. De nem is baj, én bírom az ilyen kommentelőket is :)

8. Az autóról. Saját autóm nincs, de ahol élek, ott két autó közül is választhatok, hogy adott esetben melyiket akarom használni. Ilyen szabályok egyáltalán nincsenek, mint a posztban, pedig mindkét autó nagyságrendekkel többet ér az otthoni autónál, ami a képből is kiderül, hogy egy nagyon régi Vectra.

9. Az autóval kapcsolatos kötelező teendőket NEM a használójának kell elvégeznie, hanem mindezt Téboly Miki csinálja. Ő veszi ki a kereket, ő nyitja fel a csomagtartót (ja, esőben le van hajtva, de csak annyira, hogy ne záródjon le, mert a kinyitáshoz is ugye gombnyomásra van szükség, amiről tudjuk, hogy mihez vezet...)

cs.posztolo 2011.01.22. 12:02:10

+1: nem teljesítjük a kívánságait, sőt, minden egyes esetkor, amikor perceket kell várni ahhoz, hogy el lehessen indulni az autóval (mert még össze kell raknia), megemlítjük, hogy teljesen feleslegesen csinálja ezeket a rutinokat. Arra mindenképpen jók, hogy akadályozzák a hétköznapi normális életet.
Úgyhogy félreértették azok, akik szerint kiszolgálásra találnak a rutinjai.

Azt pedig én magam sem értem, hogy anyám hogy bírja ezt nap mint nap. Erről is szoktam kérdezni, de én sem kaptam még választ.

cs.posztolo 2011.01.22. 12:05:39

@Sarah Connor: :) nem semmi

Szerintem úgy is simán el lehet lopni egy autót, hogy ülnek benne. pláne ha mondjuk a 70 éves nagymama éppen a "ballaszt".

@kisherceg: én értem amit írsz a fékezésről és nemfékezésről. Magam is igyekszem motorféket használni és előre látni az eseményeket. Csodálkoznak is utána a tulajok, hogy hogy jövök én ki 4,5 literből, a másik autónál már 6,5 literből, amikor ők 7-8 liter alatt sosem tudnak teljesíteni.

bohuš 2011.01.22. 12:06:25

@cs.posztolo:
"9. Az autóval kapcsolatos kötelező teendőket NEM a használójának kell elvégeznie, hanem mindezt Téboly Miki csinálja."

Tényleg, kitalálhattuk volna, ha értően olvasunk. Az ő rendszerében evidens, hogy ezeket csak ő tudja megfelelően megcsinálni...

Engem (változatlanul) érdekelnek a további történetek. És együttérzésem neked.

bohuš 2011.01.22. 12:09:51

... és egyébként meg végülis fiú vagy vagy lány? Tulajdonképpen teljesen mindegy, csak kiváncsi lennék, hogy helyesen tippelek-e (,hogy lány)?

a-kis-herceg 2011.01.22. 12:10:04

@cs.posztolo: végre vki:) már azt hittem megnemértett zseni maradok:)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.01.22. 12:12:32

@cs.posztolo: 1. ne sajnáld. Zavaró a sok szar özül kiválogatni az érdemi kommentet :D

3. egyetértek

9. apukád szinte kizárhatóan kényszerbeteg, lehet, hogy ez a munkavállalásban is nehezíti, orvosi kezelésre szorul. Ezt lenne célszerű felvetni a teljes rokonságban.

Styxx 2011.01.22. 12:25:07

@cs.posztolo:
Én együtt érzek veled és elegánsan helyre tetted a sok szájkarates mindent(jobban)tudót is.

afalujegyzője 2011.01.22. 12:37:32

"geusz 2011.01.21. 22:51:55
@csiribi:
Sajnos az ember a rokonait, így a szüleit sem tudja megválasztani... Miért ne írhatna róla az ember? Szánalmasan álszent hozzáállás... "

Mert a gyerekét becserélheti valami értelmesebbre, ha nem tetszik neki? ;)
Ő eteti 25 éve, nem csinálhat amit akar a saját lakásában, mert a gyereke állandóan keresztbe tesz neki? ;)

czejp (törölt) 2011.01.22. 12:39:10

Köszönjük az okos ötleteket. Szerintem örüljön a kedves panaszkodó, hogy nem kell felbakolni a kocsi és leszedni a kerekeket, hogy a gumi és rugó se kopjanak és nem kell kiszedni az aksit, hogy cseptöltéssel mindig a megfelelő kondicióban tarthassuk.

csiribi (törölt) 2011.01.22. 12:41:22

Kedves Geusz és mások, akik nem tisztelik a "vén szüléket"

"Családjogi törvény

A gyermek és szülője közötti kapcsolat a legszorosabb vérségi kapcsolat, amelyet a családjogi jogszabályok különleges védelemben részesítenek, meghatározva a szülő és gyermek jogait és egyben kötelességeit is. Ebben a viszonyban a gyermek szülője iránt tiszteletteljes magatartást köteles tanúsítani, szülőjét becsülnie kell..." - igen, fiatalon nekem is az apám hetven évesen már több mint bogarasnak tűnt, de ez nem jelenti azt, hogy le kellett volna hülyéznem, még csak rokoni, baráti társaságban sem, nemhogy ország/világ tudomására hozzam a "betegségét", ami valszeg a korai öregség jele, figyelembe véve a munkanélküliségét és egyéb tényezőket.
Fenntartom, nem őt kell kipellengérezni, netán az otthonából elüldözni, ország/világ előtt megalázni, hanem magadnak önálló életet teremteni és ha kell, hát végleg szakítani.
Ha így tennél, és van benned egy kis tisztesség, pár év után szörnyen hiányozna az összes bogarával együtt.
Ajánlom kipróbálásra:)

gorillka 2011.01.22. 12:48:48

@csiribi: érdekes felvetés
nem vagyok otthon a jogban, éppen ezért lenne pár kérdésem:
amennyiben a szülő kiskorú gyermekét fizikailag bántalmazta, lelki terrort alkalmazott, megszégyenítette, abban az esetben is tiszteletteljes magatartást köteles tanúsítani?
amennyiben kiskorú gyermek másik szülőjét fizikailag bántalmazta, lelki terrort alkalmazott, megszégyenítette, abban az esetben is tiszteletteljes magatartást köteles tanúsítani?

XEP 2011.01.22. 12:54:42

@gorillka: akiknek az autója elszabadul azok a kéziféket nem húzták be és sebességbe sem kapcsoltak, szimplán hülyék.

cs.posztolo :
"8. Az autóról. Saját autóm nincs, de ahol élek, ott két autó közül is választhatok, hogy adott esetben melyiket akarom használni. Ilyen szabályok egyáltalán nincsenek, mint a posztban, pedig mindkét autó nagyságrendekkel többet ér az otthoni autónál, ami a képből is kiderül, hogy egy nagyon régi Vectra."
Gondolom a fater tele van pénzel, még vagy tíz vectrát is vehetne, ha ezzel történik valami.

Míg ahol élsz, és "értékes" gépjárműveket - csak úgy - használhatod, mindenki olyan szerencsétlen mint a fater.

belekotyogok 2011.01.22. 12:55:28

@csiribi: amennyiben a posztoló megadta volna édesapja személyes adatait, megérteném a felháborodást.

sajnos nagyon túl van értékelve a szülő-gyerek viszony. igen gyakran a szülők sem állnak a helyzet magaslatán, alulról sem közelítik a családjogi törvény "javaslatait". de persze apádra nem mondhatsz semmit, mert 18 évig tartott...:/ egyszerűen el kell fogadni, hogy vannak esetek, amikor a gyermek egyáltalán nem szereti a szülőjét. mint ahogy fordítottjára is akad példa szép számmal.

bohuš 2011.01.22. 13:13:57

@csiribi:

megadnád kérlek, hogy honnan vetted a "családjogi törvény"-idézeted?

csiribi (törölt) 2011.01.22. 13:17:15

gorillka: nem vagyok jogász, egyszerűen tisztelem az idős embereket.
Egyébként a "Családjogi törvénynek" megvannak a passzusai arra az esetre is, ha a szülő nem teljesíti a kötelességét, hadd ne járjak utána:)
belekotyogok: látom, mindenáron félre akarsz érteni.
Először is nem háborodtam fel, inkább nagyon szomorú vagyok, hiszen az én erkölcsi normáim szerint az ilyen és ehhez hasonló esetek nem tartoznak a közre addig, amíg nem családon belüli erőszakról van szó, és akkor is megvannak a megfelelő jogi lehetőségek, melyeket alkalmazni lehet, itt aztán senki nem fog segíteni.
Itt legfeljebb szélsőségekkel vitatkozhatsz, attól ugyan a helyzet nem normalizálódik. Márpedig - gondolom - a CSALÁD - így csupa nagybetűvel - a normális ÉLETET kívánná, na ezt a posztoló itt nem fogja elérni.
Végül még annyit, senki nem beszél arról, vajon ha a posztoló bajba kerülne - mondjuk egy életre kiható balesetet szenvedne, amit persze nem kívánok - vajon a "hülye apja" segítene rajta, vagy magára hagyná?
Na ezt jobb nem kipróbálni.
De ha mégis, akkor vajon visszajönne-e, hogy bocs, apám mégsem hülye, kiáll mellettem a bajban... Kötve hiszem...
"Légy szerény a sikereid idején, hogy méltósággal viseld az esetleges bukást" - mondja a Mester - valahol olvastam:)
Na, van más dolgom is, szép hétvégét mindenkinek:)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.01.22. 13:21:15

@Csikós Zsolt: Boxer Alfát az ilyennek, azon tekergesse a gyertyákat:)

belekotyogok 2011.01.22. 13:38:52

@csiribi: mondjuk az kifejezetten érdekelne, hogy a posztoló édesapja akkor is eljátszaná-e ezt a ceremóniát, ha pl a felesége rosszul lenne és be kéne vinni a kórházba. vannak helyzetek, amikor perceken múlik a túlélés.

családon belüli lelki erőszak. hajjaj, attól, mert nem folyik vér, attól biza az erőszak. és az, hogy a rigolyákkal ellehetetleníti más emberek életét, bizony az erőszak.

gorillka 2011.01.22. 13:39:09

@csiribi: a családjogi tv egy nagy kalap kaki, sajnos
hiába van benne, hogy mik a szülő kötelességei, csak igen szélsőséges esetben védik a kiskorút a szülővel szemben.
A kiskorú meg ugye nem tudja magát megvédeni.
Sok esetben nem is szerez tudomást senki a bántalmazásról, vagy tudnak róla, de szemérmesen hallgatnak, félrenéznek.

Az ember tiszteli az időseket (általában), főleg, ha nem ismeri őket.

gorillka 2011.01.22. 13:40:43

Bántalmazás természetesen nem csak fizikai bántalmazás lehet, a nyomai nehezen fellelhetőek és hosszú távra hat

belekotyogok 2011.01.22. 13:42:34

@gorillka: "Sok esetben nem is szerez tudomást senki a bántalmazásról, vagy tudnak róla, de szemérmesen hallgatnak, félrenéznek."

így tudnak észrevétlenül éhenhalni, feldarabolódni, eltűnni csecsemők, megerőszakolódni gyermekek stb.stb.

belekotyogok 2011.01.22. 13:43:58

@gorillka: "Az ember tiszteli az időseket (általában), főleg, ha nem ismeri őket. "

ezzel viszont nem értek egyet, a kor nem érdem, amit tisztelni kell, hanem részben baromi nagy szerencse.

azokat kell tisztelni, akik veled is úgy bántak.

gorillka 2011.01.22. 13:46:58

@belekotyogok: én általában így állok az emberekhez, megadok egy alap tiszteletet.

belekotyogok 2011.01.22. 13:50:07

@gorillka: ez alap hozzáállás, én ezt alkalmazom a nálam fiatalabbaknál is. ez rendben van így. épp ezért szerintem nem jó kijelenteni, hogy az idősebbet tisztelni KELL.

Goompah 2011.01.22. 14:51:08

@pesta8: Sebaj, annyi idős korodra te is pont olyan leszel, csak nem fogod észrevenni.

Goompah 2011.01.22. 15:01:43

@főbe járat:

"és a kedvenc: a gázbojler őrlángját el kell zárni mert az rengeteg gázt fogyaszt el."

Valóban elfogyaszt napi 300-500 liter gázt. Egy egyedülálló kisnyugdíjasnak ez is sokat számíthat.

Mondjuk engem nem érint, gyújtóláng nélküli boilerem van, a melegcsap megnyitására szikrával begyújtja a gázt.

cs.posztolo 2011.01.22. 18:06:59

@csiribi: Azt látom, hogy számodra nagyon nehéz elképzelni, hogy valaki nem jön ki az apjával. Szerencsére előttem már felvetették azt a helyzetet, hogy hivatkoznál-e a csj-re, ha az apa bántalmazza a gyermeket, így nekem ezzel már nem kell foglalkoznom. (amúgy jogász vagyok, ismerem a csj-t)

Felvetődött a kérdés, hogy mi lenne, ha történne velem valami, vajon számíthatnék-e az apámra. A válaszom: nem, nem számíthatnék rá, de legalábbis semmit sem érne, ha segíteni akarna. Kiskoromban ficam miatt nem tudtam használni a lábamat, nehezemre esett le-feljönni a második emeletre. Voltam kb 5-6 éves. Anyám megkérte rá, hogy vegyen a karjába és vigyen fel, mert elfáradok. Nem volt rá hajlandó. Nem haltam bele, de hirtelen ezt tudtam példának felhozni.
Ha a feleségével történne valami: vesekővel mentővel vitték be a kórházba, mi még kicsik voltunk, nagyszülőket nem lehetett gyorsan elérni (22 évvel ezelőtt), anyám ezért leküldött minket az alsó szomszédhoz, hogy addig ő vigyázzon ránk, amíg őt kórházba viszi, és valaki odaér a lakásunkhoz. Amikor apám hazaért, nem az volt az első dolga, hogy anyám ügyében érdeklődött vagy aggódott volna, hanem azon háborodott fel, hogy miért a szomszédhoz küldött le minket (kicsik voltunk), hiszen ő a szomszéddal nincs jóban.

Az elköltözés tehát megvolt, a rigolyái viszont máig megvannak.

Sosem tartott el, mert amennyire én emlékszem, rendszerváltás óta nincs rendes munkahelye. Azóta egyébként nyugdíjas lett, de hozzám, mint egyéni vállalkozóhoz volt bejelentve. Így vagyok féreg.

Ja, pénze nincs, nem vagyonos, viszont ahol én élek, az ottani autótulajok kifejezetten azok. Talán ezért nem aggódnak úgy a csomagtartó-rugó épségéért :)

Lány vagyok, csak hogy eloszlassam a kételyeket, bár ennek nincs jelentősége.

Remélem nem maradt megválaszolatlan kérdés.

cs.posztolo 2011.01.22. 18:14:20

@bohuš: köszi az együttérzést. Ha egyelőre nem kerül ki több részlet Téboly Miki mindennapjairól, akkor majd privátban elküldöm neked :)
Nem szeretném mások elől elvenni az esélyt, hogy ők is megoszthassák a közönséggel, hogy kivel élnek együtt.

Egy jóbarátom egyik családtagja is elég erős karakter, személyesen ismerem az illetőt, hát kihalok, komolyan! Remélem összeszedi ő is a jellemzőket, mert abban sem lesz köszönet, majd meglátjátok! :))

Thresher 2011.01.22. 18:44:09

Nehéz ügy... Lassan körvonalazódik a diploma, aztán huss, ki a házból. Már csak a lelki békémért is, szüleim most lépték át a félszázat, és sajnos gyűlnek a rigolyák...

Másrészt érthető: Van egy gyereked, akinek a seggét törlöd ki, eteted, megtanítod cipőt kötni, aztán hiphop már azt veszed észre, hogy a gyereked rendre nem kéri ki a tanácsaidat, és saját maga dönt a dolgairól... Ez egyrészt bántó (mert mellőzésnek vehető), másrészt kicsit felfoghatatlan, hogy a gyerek maga szervez nyaralásokat a saját pénzéből, mikor még pár éve (10-15) még vigyázni kellet rá Horvátban...

tükörfúró 2011.01.22. 18:57:28

Minden idősebb ember rigolyás, ez viszont ár orvosi, mentális eset, amibe a helyzet és a körülmények nagyban belejátszanak

Azért a kommentekben megjelenő "szokásos hülyeségek garmadája" (szhg) se kismiska, nemhsználom a féket és társai..:(

Sajnos ez népbetegség minálunk, tömegek hajszolják és bizonygatják hihetetlen meddő mentális energiával a saját baromságaikat, holott ugyanannyi (vagy kevesebb!) erőfeszítéssel valódi, tényleges hasznot hajtó, előremutató változást is előidézhetnének, okosdhatnának, tanulhatnának, fejlődhetnének.

Igaz ez minálunk a politikára, az adminsiztrációra, az élet minden apró területére.

Nem azért csinálunk valamit, mert az értelmes, (sőt általában káros és értelmetlen) hanem mert ki kell találni valami nagyon fontos ostobaságot feltétlenül.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.22. 19:17:07

@cs.posztolo:

Általában azok osztják magas erkölcsiséggel az észt, akik nincsenek az adott helyzetben, és el sem tudják képzelni azt. Magukat intelligens és érző lénynek gondolják, de valójában az empátiájuk csak egyirányú, ezért nincs is.

Elég szar lehetett neked, részvétem.

A szomszédaim jöhetnének ide a blogra, idegbeteg férfi és nő. A férfi pánikbeteg, kéthavonta pár hétre bemegy a kórházba. A felesége agresszív, kicsinálta az idegeit a férje bénázása. Így szokta fogadni: Mi van, miért nem a szennyestartóba dobod a koszos ruhádat, félsz megfogni?

A férfi gyülekezetbe menekül, pénzt ad neki, a feleség ezt így reagálja le: Megint tönkretetted a napomat! De neked könnyű, elmész a gyülibe, aztán meggyónod, hogy felbasztad a feleségedet!

Ők ihlették ezt:

leveltar.blog.hu/2010/08/16/a_hangos_hangember

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.01.22. 19:45:57

@Csikós Zsolt:

Egy volt általános iskolai osztálytársamnak az apja volt hasonlóan beteg. A kétütemű trabiját szeretgette, fel is bakolta rendszeresen és gyakorlatilag alig járt vele. Csak mosolyogtunk rajta. Később nagyon örültem a "betegségének" mert ez a trabant lett az első autóm, tízévesen tízezer kilométerrel!

2011.01.22. 23:10:55

@Sarah Connor: "Én olyat is hallottam, aki sosem hagyta sehol egyedül az új autóját, csak a saját garázsában: NEHOGY ELLOPJÁK. (hétköznapi Opel Astra egyébként...)"

Két dolgot kell leszögezni ezzel kapcsolatban:

1. Ma magyarországon mindenféle autót lopnak, még a rozsdás zastavát is. Ha nem az értéke miatt, akkor a poén kedvéért. Brutálisan sok autófeltörés, és lopás van.

2. Ha már törték fel, ill. loptak el autódat, akkor az ember automatikusan paranoiddá válik. Családunkban, szűk ismerősi körben szinte minden második emberrel megesett ez is, az is, van akivel mindkettő többször is. Én a szerencsésebbek közül való vagyok, nekem eddig csak kétszer rámolták ki teljesen a talicskát, de hálistennek az autó legalább megmaradt. Pedig profi rinyáló, zárt udvar stb. Mondanom sem kell soha nem lett meg a tettes, sem az ellopott vagyontárgyak, és ez nagyjából igaz a lopások/feltörések 90%-ára vetítve.

Szal ezekután én is utálom bárhol otthagyni az autómat, és ha halló / látótávolon kívül megyek, visszatérésnél minden egyes alkalommal izgalom lesz úrrá rajtam, vajon ott találom-e a gépet ahol hagytam. Idióta érzés ez, de a magyar átlagnak az autó a második legértékesebb vagyontárgya az ingatlan után, úgyhogy érthető is.

bohuš 2011.01.23. 13:25:21

@Levéltáros:
Ahogy olvastam a hozzászólásod, eszembe jutott, hogy egyszer olvastam egy posztot egy hasonló párról (mély benyomást tett rám :-) ). És aztán be is linkelted azt, a saját kiabálós Zsuzsa történeted...

omboz 2011.01.24. 10:07:09

Részvétem a szenvedőknek. A fiam biztos hasonlókat gondol rólam.

Én azt kérem tőle, hogy vagy zuhanyozzon, vagy engedjen a kádba vizet és feküdjön bele. De ő nem: befekszik a kádba és engedi magára a vizet a tusból. Akár fél óráig is. (gázbojlerünk van, így a gyakorlatban megteheti) Szerintetek ki a hülye?

Azon gondolkodtam, szerelek inkább egy nyolcvan literes villanybojlert. Aztán vacogni csak nem akar, nem igaz?

bohuš 2011.01.24. 11:06:14

@omboz:
De jó, az apukám és a bátyám annak idején pont ugyanezt játszották :-)) de mióta a bátyám külön lakik és maga fizeti a rezsit, valamiért már nem szeret így ellazulni...
Viszont a 80 literes bojler nagyon kicsi lesz, azzal mindnyájan szívtok.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.01.25. 22:32:07

Nem adom meg, hogy az emberek csak idos korukra "hulyulnek meg". Az en szuleim mar a negyvenes eveikben fejben nyugdijasok voltak es azota se fejlodtek, max vissza. Az ilyen egyedekkel nehez mit kezdeni. Pl wc-t nem huztak le kis dolog utan, mert spor, de volt, hogy apam a nagydolgot is otthagyta, hatha mas gyorsan megy utana.. Aztan volt, hogy a baratnom ment, kicsit egett a pofamrol a bor.. De a rigolyaknal talan meg rosszabb a rendetlenseg, igenytelenseg. Szinten apam, tobbszor kimosta a valagat a kadba, aztan ugy hagyott mindent, szaros szappant, turulkozot.. Szerintetek az ilyen emberre fel lehet nezni, lehet ugymond szeretni? Nehezen...

hulyevel 2011.01.26. 12:59:36

@Megköszönöd az italt,hazamész, kivered:
Mailban nem írnál erről bővebben?
Simán megállna posztként.

treedog 2011.01.26. 20:08:38

@cs.posztolo:

ha nem érzed, mennyire gáz vagy, majdnem annyira tragikus, mint apád problémái.

részvétem.

Franky4fingers 2011.01.28. 13:16:29

@treedog:
Anélkül, hogy belefolynék a vitátokba:

Kétféle ember van. az egyiknek a család egy jog és vérség által meghatározott közösség, ahol a közösségbe tartozók az egyéni érdekeiket is a közösség érdeke elé helyezhetik, a közösség akkor is szent.

A másik féle ember szerint a család egy vérségi és jogi alapokon álló közösség, amelynek az építőelemei a közösségi érdek magasabbra helyezése az önérdeknél, kompromisszumok segítségével, ami által közösség tagjai előnyösebb helyzetbe kerülnek, mint külön külön kerülnének.

Matematika nyelvén:

1+1+1+1= 4 vagy kevesebb

1+1+1+1= 5 vagy több

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.01.28. 14:20:37

@hulyevel: Nem tudom, tul sok minden lenne es nem biztos, hogy ez a legmegfelelobb forum ennek megtargyalasara. Aztan a vegen meg kiderulne, hogy en vagyok a hulye :) Talan fel kellene dolgoznom azt a "kellemes" 1x evet, amit meg ugy toltottem el veluk, hogy kepes voltam felfogni, milyenek. Aztan az elso adando alkalommal leleptem es soha nem is koltoztem vissza. Valahol sajnalom oket, mert tenyleg minden jo szo, segitseg, keres lepattant roluk az elmult 20 evben. Mert egyszeruen nem hittem el, hogy van ket olyan emeber, akik nemcsak a vegtelensegig igenytelenek es celtalanok - bocsanat, egy cel volt, a nyugdijba menes - hanem valami felelmetes pimasz stilusban es arroganciaval utasitanak vissza mindent es mindenkit. Es ha ez nem lett volna eleg, az osszes baratnomet es kesobb a felesegemet majd az elettarsamat is megalaztak. Elkepeszto emberek. Mindegy, most mar szerencsere annyira messzire elek toluk, hogy ha akarom sose kell latnom oket es csak a sajat csaladom, gyerekem nevelesevel kell foglalkoznom.

hulyevel 2011.01.28. 14:34:10

@Megköszönöd az italt,hazamész, kivered:
Mivel a te életed és a te történeted, nem erőltetem. Viszont mivel itt senki nem tudja, hogy ki vagy (még ha küldesz is olyan részletet, ami alapján esetleg beazonosítható lennél, azt kiveszem)lehet,hogy neked is tanulságos, ahogy más hülyének néz:-) Már, ha (megnyugtatlak, trollok szinte mindig kommentelnek, de azért hál' istennek a normális hangnemű kommentek vannak többségben)

2011.01.28. 15:36:17

na most az van, hogy aki ebben a légkörben él, abba az emberbe sajnos ez beleivódik. Ma még röhög rajta és kiposztolja, de a lelkében már megtörtént a rothadás: negyven év múlva, amikor ő lesz ilyen idős, pontosan ugyanígy fog gondolkodni.
Ha nem tesz ellene valamit.

2011.01.28. 15:39:24

@Megköszönöd az italt,hazamész, kivered: az hogy te hozzájuk születtél nagyon komoly intő jel kellene legyen, hogy mi is ennek az oka és mit tegyél te és hogy viszonyuljál hozzájuk.
Amennyiben maradsz a primer reakcióknál (helyből lehülyézed és lenézed őket), akkor nem jó úton jársz. Mert az csak ugyanannak az éremnek a másik oldala. Semmiképp nem szellemi/erkölcsi emelkedettség... magyarul ugyanazon a szinten maradsz, mint ők. Nehéz dolog az élet.

ügyfélszolgálatos 2011.01.28. 18:04:12

Csak nem egy Rover 600-otok van? :)

szellemnyulszellem (törölt) 2011.01.28. 19:10:27

Fura egy kényszeresség, irtózik mindentől ami feszül. El kéne vinni urológushoz a fatert, tisztára úgy viselkedik mint a kiskölök a drHouseban, aki játékmacskát dugott az orrába és küldte utána a tűzoltót, rendőrt, stb.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 20:44:20

@Lumieres: mostohaapám is ezt csinálta.
volt egy ősrégi Ladája. vett egy Renault-t. amit beállított a garázsba, nehogy valami baja legyen, (emiatt semmi más nem fért el mellette, és meg akarta tiltani,hogy biciklizzünk, mert akkor azt oldalazva el kell tolni a kocsi mellett, és jaj, megsérül). és mindenhova a kopott Ladával járt, mondván, hogy a Renault különleges alkalmakra van. pl. az unokatesóm esküvője sem volt rá megfelelő alkalom. asszem, tán kétszer használta, elment vele az anyját meglátogatni.további öt évig bent állt a kocsi a garázsban.
ugyanez videóval: 80-as években, ausztriából behozott videó, ne használja senki, mert elromlik felkiáltással ott állt a nappaliban évekig...de neki kell, hogy legyen.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.01.28. 20:51:20

@hulyevel:nem attol felek, hogy ramismernek. Lehet, hogy nem akarom vegig porgetni azokat a "felejthetetlen eveket" meg egyszer. Meg atgondolom, azert.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 20:52:48

@Megköszönöd az italt,hazamész, kivered: az én mostohaapám is hülye volt már fiatalon is. ebbe a blogba pont belefér...

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.01.28. 20:59:36

@Kulics: Ugy erzekeled, hogy helybol lehulyeztem es leneztem oket? Errol szo sincs. Kiba* sok idot, eveket toltottem azzal, hogy valtoztassak rajtuk es rengeteg mindent lenyeltem. De veget ert egy fejezet... Azt meg vegkepp nem adom meg, hogy egy szintre maradtam volna veluk, szerencsere pontosan az ellenkezoje tortent. Nem gondolom azt, hogy egy pont utan barkivel tovabb kellene erolkodnod, legyen az barmilyen szintu rokon vagy barat.

hulyevel 2011.01.28. 21:25:45

@Megköszönöd az italt,hazamész, kivered:
Oké, ha mégis úgy döntesz, hogy elküldöd, a szerkesztett változatot élesítés előtt elküldöm neked, hogy a felismerhetelenséget (de szép szó:-)) ellenőrizhesd.
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Küldd el kérlek, érdekesnek tűnik.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 21:32:31

@hulyevel: ok, összeszedem. vannak még szép dolgok, garázsajtón rendszámok, hoy szomszéd (akivel sose beszélt) kábítószer-kereskedő.
mg különben is, mindenki őt akarja megmérgezni, becsapni, stb.
majd összeszedem, öcsém segítségével...ez a megmérgezés pl. teljesen ki is ment a fejemből. ha valakinek munkát csinált, nem mert enni, csak akkor, ha ő előtte evett valaki, (szedett a közösből), hátha meg akarják mérgezni.

cs.posztolo 2011.01.29. 21:26:42

Animacs, nagyon kiváncsi lettem a sztorira, de már előre félek :D

Egyébként elgondolkodtam azon, hogy azok, akik szerint egy szülőről nem lehet rosszat mondani, mit mondtak volna, ha a posztból nem derül ki a vérségi kapcsolat. Ha kihagytam volna, hogy Téboly Miki az apám, és csak úgy írtam volna, hogy ismerek valakit, aki...

Akkor biztos másképp gondolták volna. Ez pedig azt jelenti, hogy az ő gondolkodásukban a szülő az isten, akit nem lehet megbántani és úgy kell elfogadni, ahogy van, miszerint minden büntetés vagy viselkedés kötelezően elfogadandó tőlük, mert ők a szülők és pont.

Nekik (is) javaslom Susan Forward: Mérgező szülők című könyvét.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.30. 14:43:38

@cs.posztolo: hallottam róla, meg is fogom keresni.

na, nekem nem apám, csak mostohaapám. és gyerekkoromban sokat hallgattam, hogy "az igazi apád sokkal szigorúbb lenne". csakhogy ez nem szigorú, hanem hülye. mindenkit vádol mindennel, csak neki lehet igaza (mert ő az idősebb, és a férfi. ha nő vagy, nem lehet igazad, ha gyerek, akkor se. véleményed se. ha lánygyerek vagy, akkor pláne.) a többit megírtam, gondolom, majd valamikor kiteszik.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.30. 14:47:02

@cs.posztolo: még egy: de ha apám lenne, se fogadnám el. mondhat bárki, bármit. nem én választottam, a barátaimat meg igen.

2011.01.31. 11:21:03

@Megköszönöd az italt,hazamész, kivered: bocs, összekevertelek, nem te vagy a posztoló, ugye ?

A poszthoz még az jutott eszembe, hogy a leírt ember súlyosan kényszerbeteg, pszichiátriai eset. Az nem vicces, ha egy elmebeteget kinevetünk. A rákost se nevetjük ki. Orvosi segítség kellene neki.

hulyevel 2011.01.31. 11:35:42

@Kulics:
Ez a blog egy lehetőség arra, hogy névtelenül elmeséljék a történetüket azok akiknek családtag/főnök/szomszéd stb. megkeserítették az életüket, mert hülyék voltak. A hülyeségük mögött nem kizárt, hogy pszichés betegség is állt. Akikről szólnak az írások, szintén nem azonosíthatók be. Nem nevetjük ki őket, és főleg nem pellengérezzük ki úgy, hogy beazonosíthatóak legyenek. Viszont megadjuk a lehetőséget a környezetükben élő szenvedő alanyoknak, hogy kiírják magukból sérelmeiket. Mint ahogy az anonim alkoholisták családtagjai is panaszkodhatnak, és ez még nem jelenti azt, hogy alkoholista családtagjuknak ne járna orvosi kezelés.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.03. 14:31:30

@Kulics: Kinevetni????
szerinted aki ilyennel tolt el nehany evtizedet, annak van kedve nevetni???? probald csak ki, veluk elni, mindjart nem lennel ennyire megerto.

aki beteg az menjen pszichiaterhez, nincs joga tonkretenni a kornyezete eletet. viszont nyilvan nincs betegsegtudatuk, azt hiszik, veluk minden rendben van (es persze mindenki mas a hulye), ugyhogy nyugodtan terrorizaljak a kornyezetuket. tok vicces, mondhatom.

2011.02.03. 16:23:38

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): egyetértek, hogy egy ilyennel együttélni maga a pokol. Egy végső stádiumban levő rákos beteggel is. Magatehetetlen, maga alá vizelő nyomorékkal is.

Csak ez utóbbi kettőn látjuk a betegséget, szembetűnő, ezért elfogadjuk.
Az elmebaj sajnos nem ennyire látványos, csak a tettek alapján látható.
De mindegyikük súlyos beteg.

hulyevel 2011.02.03. 16:33:26

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): @Kulics:
Azt, hogy az eddigi posztokban, és az ezt követőkben kinél mennyire súlyos az elmebaj (már ha az illetőnél egyáltalán van) azt a poszt alapján még egy szakértő is legfeljebb, ha tippelni tudna).

Azért egy végső stádiumú rákos, vagy egy magatehetetlen, maga alá vizelő nyomorék, meg egy fizikailag ép, szabadon mozgó, jogilag nem korlátozott, ám környezetét lelkileg terrorizáló között nem kicsi a különbség.

2011.02.03. 19:04:47

@hulyevel: rendben, legyen neked igazad, ha már ennyire fontos ez neked, és véletlenül se értsd meg a másik mondandóját.

hulyevel 2011.02.03. 19:23:10

@Kulics:
?
Azt, hogy súlyos betegek?
Bizonyára van köztük olyan is.
Miért ne érteném.
Írd le konkréten, hogy szerinted mit nem értek?

A Tyne folyó déli partja 2011.02.03. 19:25:10

@hulyevel: ő nem érti, látod. nyilván soha nem tapasztalta.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.04. 19:19:26

Az orult sohasem ismeri be orultseget. Neki ez az egeszseges eletmod, viselkedes.
Lehet probalkozni elmagyarazni, Neki, de szakember nelkul lehetetlen valtoztatni a helyzeten.
Es igen a fent leirtak: tunetek:(

Efrajim Canuck 2020.01.10. 02:21:15

Ah, apám, ha élne, hozzátenne ehhez pár dolgot. Ordítva, természetesen.

1. Az utastéri lámpát NEM KAPCSOLJUK FEL, mert LEMERÜL AZ AKKSI!

2. Az ajtót nem nyitjuk ki, illetve azonnal becsukjuk, mert LEMERÜL AZ AKKSI!

3. Hazaérkezve félórán át tilitolizunk előre-hátra a kapualjban, hogy a kocsi PONTOSAN a díszkő vonalán álljon, különben győznek a terroristák. Eközben a családnak pisszenés nélkül kell ülnie, mert apu koncentrál, zihál, liheg, káromkodik, a nyitott ajtón kihajolva centizgeti a helyére a drága gépjárművet, ezt pedig mindenkinek áhítattal nézni kell.

4. Ha valami megérinti az autót, az kárt tesz benne. Ha apu meglátja, hogy a büdös kölykök tíz méternél közelebb mennek a komoly felnőtteknek való gépjárműhöz, pláne labda, tollasütő vagy ilyesmi van a kezükben, ki kell ordítani az ablakon, mint a baromállat, hogy KOCSI, KOCSI, KOCSI!!

5. A vezetéshez mindenki hülye. Mindenki! Egyébként is mindenki hülye mindenhez. Kezdő vezetőnek pedig az a legjobb segítség, ha az anyósülésen ülve folyamatosan olyan hangnemben ugatunk, átkozódunk és hordjuk el mindennek a mazsolát, amiért egy idegen kihúzná a kézifék rúdját, és azzal verné ki a fogait. Anyám sajnos nem volt ilyen erős.

Efrajim Canuck 2020.01.10. 02:30:09

Különben minden álszentnek, aki itt pampog, hogy júúúj, hogy írhat valaki ilyeneket az ÉDESAPJÁRÓL, üzenem, hogy köszönjétek meg a kibaszott szerencséteket a Jóistennek, ha nektek nem kellett egy agresszív baromállattal leélnetek a gyerekkorotokat, aki állandóan csicskáztat meg szabályoz mindenkit, és ordít, ha nem úgy van, ahogy ő kitalálta. Pláne ha még rendszeresen össze is ver, mert nyolcévesen biztos nem ütsz vissza.

Adani 2020.02.25. 07:07:34

Kazettát nem szabad kézzel tekerni pláne nem gyorsan, mert elromlik.

Továbbá minden elektronikus eszközt tönkre lehet tenni úgy, hogy össze-vissza nyomogatod ill. rossz gombot vagy kombinációt nyomsz meg rajta. Lásd. pl. megnyomsz a magnón egy gombot, amit a nagymama nem ismer akkor tönkremegy a készülék.

Analóg korszakban leragadás, mikor még pl. lámpás rádiót meg sok egyéb eszközt is precízen kellett beállítani és erre csak szakemberek voltak képesek.

Rokonságban is volt, aki nehezményezte, mikor gyerekként hangoltam a tévét úgy 10 évesen, hogy az Atari klónt rá tudjam kötni, mert még elrontom, gondolom azóta nem nyúlt hozzá hogy megvette és a szerelő a helyszínen beprogramozta az 1-es programhelyre az MTV1-et a 2-esre az MTV2-t. Én meg a 6-osra akartam az Atarit. Mikor eltűnt az éterből az MTV2-es és jött helyette acsigabiga akkor hónapokig ameddig nem jártam arra nem is tudták, hogy van még egyik kereskedelmi az RTL Klub, mondták ,hogy hát a régi 2-es azért hináyzik több volt rajta a foci, de az új se annyira rossz. Aztán rácsodálkoztak mikor behangoltam az RTL-t a 3-asra, hogy most már 3 van.

Ja meg C64. Előbb a gépet, aztán a tévét és csak utána a drive-ot kapcsolni, mert különben elromolhat a tévé. Szerencsére nálunk nem volt god, mert volt külön tévé a gépnek, de volt ,aki azért nem játszhatott a nagy tévén színesben a Commodoreon, mert tönkreteszi a képcsövet. Annyi valóságalapja lehetett ,hogy hogy ha mindig ugyanazzal játszik valaki akkor az állandó grafika beég.
süti beállítások módosítása