HTML

Hülyével együtt élni

Van ilyen sztorid? Írd meg: hulyevel(kukac)gmail.com

Friss topikok

Őrült nővel élt a nőm

2011.01.28. 07:00 :: hulyevel

A beszédes Hitchcock álnevet használó olvasónk küldte ezt az átlagosnak induló, ám mint egy vérbeli, régivágású horror, egyre hátborzongatóbbá váló történetet. Csakhogy az ő sztoriját az élet írta.

Sziasztok,

Olvastam a kényszerspórolós apáról írt posztot. Ugyan nem én éltem, egy azóta sajnos szinte bizonyosan elmebeteggel, hanem a párom, de hátha érdekesnek tartjátok a sztorit:

Kétezres évek elejét írjuk. Vidéki nagyvárosból származó párom egyetemistaként Budapesten tanult, majd itt is ragadt. Egy volt gimis osztálytársnője ajánlotta fel neki, hogy szálljon be az albérletébe. A volt osztálytársnője, nevezzük Emesének (igazából nem az, csak hát bolondság meg pénzügyi szektor, szóval, tudjátok) apróhirdetésre kifogott egy olyan albit, ami lényegében önköltséges volt. Egy vidéken élő nő megörökölte az anyja pesti háromszobás lakását, egy szobát lezárt, ahol az örökölt ingóságokat tárolta, és a rezsin felül csak egy inkább jelképes bérleti díjat kért.  A tulaj nem akarta üresen hagyni a kecót, nehogy betörők kinézzék maguknak, ezért egy, esetleg két szolid vidéki lányt keresett, akik nem csinálnak balhét a lakásban.

Amikor összejöttem a párommal, már kb 2-3 éve laktak együtt Emesével. Nem tartom magam valami bazi nagy emberismerőnek, és nincs semmiféle pszichológiai képzettségem, de nekem az volt az első benyomásom Emeséről, hogy nem százas.

Pedig Emese látszólag teljesen átlagos lány, mindenféle extremitás nélkül. Pénzügyi-számviteli fősulit végzett és a szakmájában dolgozott. Hogy mi volt benne a gyanús? Huszonéves létére nagyjából úgy öltözött, mint a középkorú nők, és a frizurája is olyan volt, de abból is az ultrakonzervatív vonalat preferálta. Szóval kb. úgy nézett ki 2000-ben huszonöt évesen, mintha negyven éves lett volna 1980-ban. Oké, ezért még senkit se kell diliházba csukni, de azért volt még pár  egyéb furcsasága is.  Mint a hülye apás posztban leírt pasas, Emese is szinte betegesen spórolt. Például a háromágú csillárból két izzót kicsavart, hogy ne legyen nagy a villanyszámla.

Pedig a végzettségének megfelelő állásban, biztosítónál dolgozott és nem keresett rosszul.  Akkor a pénzügyi válság meg még sehol sem volt.

A csajom a lakótársa fösvénységéből nem csinált ügyet, sőt az kifejezetten megfelelt neki, hogy Emese intézte az albérleti díj és a rezsi átutalását a tulajnak. Emese mindent fair módon, fillérre kiszámolt, a barátnőmnek csak hó végén oda kellett adni az összeg felét, szóval egy faladattal kevesebb.

Ami nekem talán a leggyanúsabb volt Emesén, hogy egy picit fura, olyan enyhén szúrós volt a tekintete. Nem pasizott, pedig megtehette volna, mert ha egy kicsit trendibben öltözik, meg csak egy kicsit is merészebb frizurát csináltat, és nem olyat, mint amilyen Kudlik Julinak volt valamelyik 1979-es Füles címoldalon, akkor semmi gondja nem lett volna a fiúkkal. De még így is volt olyan csávó, aki amikor Emese nagyritkán kimozdult velünk, pl. szülinapokon, névnapokon, akkor  próbálta fűzni.

Emese egyszer állást váltott. Mondta, hogy a régi helyén a főnöke és a kollégái is hülyének nézik, sokat dolgozik mások helyett, de ebben akkor még nem találtunk semmi furcsát.

A csajom és köztem egyre komolyabbra fordultak a dolgok, és mivel nekem volt egy kis legénylakásom, ahol magam laktam, egyre kevesebbet tartózkodott az Emesével közösen bérelt kégliben.

Egyszer csak szólt Emese, hogy a tulaj árulja a lakást, ha őt vagy minket érdekel, akkor nem hirdeti meg, és egy jó árat mondott. Mi a párommal osztottunk-szoroztunk, elhívtunk egy ingatlanost, aki megnézte a kéglit és azt mondta, hogy annak a reális értéke a tulaj által kérttől kb. 15- 20%-al magasabb.

Mindkettőnknek volt megtakarítása, elutaztunk a tulajhoz vidékre, megegyeztünk és megvettük a lakást.
A sarunk talán annyi, hogy Emesének erről nem szóltunk, de őt nem is érdekelte lakásvásárlás, ilyesmiről nem is beszélt, meg amúgy is, ő is léphetett volna, mivel a tulajjal a kapcsolatot ő tartotta, az infóhoz is ő jutott elsőnek. Miután a bérbeadóval nyélbe ütöttük az üzletet, Emesének szóltunk, hogy a lakás most már a miénk, a csajom akkor már de facto nálam lakott, de biztosítottunk Emesének elég hosszú időt, ha jól emlékszem három hónapot, amíg ingyen lakhatott ott, majd miután letelt az idő, a kocsimmal még át is költöztettem az új albijébe. Ha nem mi vagyunk a vevők, hanem egy vadidegen, tuti, hogy nem részesül ilyen méltányos bánásmódban.  Mivel a tulaj egy kicsit áron alul árulta a lakást, biztos, hogy az gyorsan elkelt volna. Félreértés ne essék, nem azt állítom, hogy óriási áldozatot hoztunk, hiszen csak a nem túl magas rezsit és a jelképes bérleti díjat nem szedtük be tőle, na meg átköltöztettem, de akkor is nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy fairek voltunk vele.

Emese egyébként akkor nem balhézott, mindezt higgadtan, normálisan tudomásul vette. A kapcsolatot megpróbáltuk tartani, de mint ilyenkor lenni szokott, egyre kevesebbet hallottunk róla. Annyi, hogy rövid időn belül többször váltott munkahelyet, majd megtudtuk, hogy hazaköltözött a szüleihez. Egy, akkor már azt hiszem harmincas nőtől ez kissé furcsa, de van ez így.

Szóval ugyan egyre csak szaporodtak a baljós jelek, de mindez akár úgy is záródhatott volna, mint egy meglehetősen szokványos, semmi különös pesti tucattörténetben, azonban innentől kezdett visszafordíthatatlanul trilleresedni a sztori:

A páromnak (időközben összeházasodtunk) egyszer meglepetés szülinapi partit szerveztem. Felhívtam Emesét is, aki egy kicsit zavarosan beszélt, és udvariasan lerázott. Oké, van ez így. Nem tudott, vagy nem akart eljönni, nincs ezzel gond.

Majd rá egy-két hétre ő hívott fel (előtte, hogy én hívtam a szülinapra, már évek óta nem beszéltünk) és azt firtatta, hogy én akkor honnan hívtam? Mert furcsa háttérzajokat hallott, és őt azóta idegenek zaklatják. Biztos akkor szerezték  meg az adatait, amikor telefonon beszéltünk.

- Hopplá, hopplá. Kínos volt az egész, valahogy udvariasan leráztam, majd elmeséltem a feleségemnek, hogy úgy tűnik Emesének most már tényleg elindult a busza, és most már egyre inkább egyetértett velem, pedig annak idején, amikor mondtam neki, hogy szerintem Emese zizi, ezt a lakótársa nevében kikérte magának.

Eltelt még egy-két év, időközben megszületett az első gyerekünk és egy éjszaka egyszer csak megszólalt az otthoni, vezetékes telefonunk. Azt mondanom se kell, hogy egy magunkfajta átlagos, harmincas, kisgyerekes házaspárnak egy váratlan éjféli telefonról nem az jut eszébe, hogy: „Haverok, buli, Fanta!” hanem az, hogy: „Úristen, valamelyik családtagunkkal történt valami szörnyűség!” Emese volt az. A feleségemet kérte, aki egyre sápadtabban hallgatta Emese maratoniba nyúló éjféli telefonos monológját.

Emese még csak nem is a lakásvásárlásunkat kifogásolta, hanem azt, hogy azt négy évvel megelőzően, 1996-ban a párom azért küldött neki egy karácsonyi képeslapot, hogy így férkőzzön a bizalmába. (!) Mert, hogy annak az apropóján vették fel a gimi után újra a kapcsolatot, és azt követően talált ő az albérletre, ahová jóhiszeműen elhívta a páromat lakótársnak, ahonnan utóbb kipateroltuk, és az ő élete is ekkor siklott ki. A munkahelyein is azóta zaklatták, most meg otthon él a szüleivel, akik orvoshoz kényszerítik, pedig semmi baja, ráadásul az orvosok is nyomoznak utána. A vonal egyszercsak megszakadt, előtte a háttérben mondta egy fojtott férfihang (valszeg az apja) hogy rakja le. Emese erre felhorkant, kiabált és folytatta, de valahogy a vonal megszakadt (gondolom az öregje kinyomta, szegény szüleit nem irigylem). Majd pár percre rá visszahívott, egyre összefüggéstelenebb átkozódással folytatta, majd a vonal ismét megszakadt. Eztán mellé is raktuk a telót.

Azóta hál’ istennek nem hívott. Feleségem egy közös volt osztálytárstól annyit tudott meg, hogy Emese azóta is a szüleinél lakik. Az egykori közös osztálytárs úgy tudja, hogy Emesének van valami egészségügyi gondja, de a részletekbe nem mentek bele.

Hát ennyi a mi "Emesével" terhelt, alkalmi lakásvásárlási kálváriánk.

 

 

Kedves Olvasó!

Öntsd ki a szíved, amíg nem késő! Az ásó-kapa-nagyharang eljövetelekor te már nem panaszkodhatsz! Nem csak a saját, hanem ismerősöd történetét is elküldheted.

Sztorikat a hulyevel(kukac)gmail.com e-mail címen fogadunk.

83 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyevel.blog.hu/api/trackback/id/tr462607943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chance4U · http://www.jatekosoldal.hu 2011.01.28. 12:30:11

Megvédeném Emesét. Csak egy kicsit.
Ő szerezte az albérletet, ő hívta a párodat lakótársnak. Ő intézett mindent a lakással kapcsolatban is. Annyit megérdemelt volna, hogy időben szóltok neki a vásárlási szándékotokról, nem kész tények elé állítjátok. Emese egy precíz, az állandósághoz 100 körömmel ragaszkodó nő, semmiféle változásnak nem híve. Nyilván sokkolta a hír, és joggal éreztette, hogy ti szartatok rá. Valószínűleg lappangott benne mélyen a pszichiátriai probléma, amit ez az állandóság, napi rutin, túlvállalás valamennyire féken tartott, ti meg kiszabadítottátok a szellemet a palackból. Szerintem van mit jóvá tennetek, bár nem hiszem, hogy ettől Emese jobban érezné magát. Egy baráttal nem szép dolog így bánni.

deee 2011.01.28. 12:31:26

Nem tehet a mentális betegségéről (ha van egyáltalán - 2 évente egy telefon azért nem hiszem, hogy ennek eldöntésére elég, lehet csak részeg volt), mint ahogyan te vagy én se tehetünk arról, ha megfázunk.
Btw: szóval Emese végletekig korrekt volt barátnőddel, ti meg az alkalmi vétel reményében a háta mögött megegyeztetek, úgy, hogy neki még véletlenül se szóltatok volna És te ezt korrektnek tartod... Ahogy érzed ember... Szerintem meg joggal érezheti árulásnak, mint ahogy az is volt.

Styxx 2011.01.28. 12:39:25

@Chance4U: @deee:
De hát azt írja a posztoló, hogy Emese szólt nekik arról, a lakás eladó. Ha őt érdekli, megveszi. Ha más veszi meg, akkor még inkább kész tények elé kerül, nem hiszem, hogy 3 hónapig ott potyázhat. Szólni azért illett volna, de szerintem ezt a posztoló meg a nője is bánja. Nekem nem úgy tűnt, hogy Emese egy részegen telefonáló tipus, a csillárból a villanykörték kicsavargatása meg azért tényleg durva.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.01.28. 12:48:27

Az első két kommentelő se százas...

Emese tudta, hogy eladó a kéró, ha akarta volna, megveszi ő elöttük.
Szerintem tök korrektek voltak.

A csillárról:
Anyámék szobájában 3 ágú csillár volt gyerekkoromban.
De a 3 db 40 W-os izzó "sokat eszik", ezért kicsavarták őket, és betettek egy darab 100 W-osat :D

deee 2011.01.28. 12:53:16

Magyarországon elég nehéz valakit kirakni (legális úton) az albérletből, ha arról még papírja is van, hogy bérlő. Szóval 3 hónapig szinte biztos, hogy maradhatott volna így is úgy is.
Szertintem illet volna megbeszélni a vételi szándékot előre. Nekem az jön le, hogy Emese is így érezte, szerintem teljesen jogosan.
Meglátásom szerint mindenki részegen telefonálós típus. Csak a kellő szeszmennyiséget kell jól belőni. :)
Csillárból izzó kicsvarása: Kontextusából kiragadott részlet. Maxszimum annyival intézném el, hogy puff neki, spórol. Ha ez elmebetegségre utalna, akkor negyede ország sárgaházban pihenne.

deee 2011.01.28. 12:59:07

@Kőmíves Kelemen:
Szerintem meg a negyedik kommentelő nem százas... Minden nézőpont kérdése.

Korrektég egy alapvető emberi együttélési szabály kellene legyen. De mint esetedben is látható a keleti végeken az az elterjedt, hogy emberek háta mögött intézkedünk, mert még ránkigér. Az a biztos, ha nem tud róla... Az, hogy ő korrekt volt velünk le van... De legalalább leírom egy blogba, hogy igazolást nyerjen, hogy én vagyok a korrekt, szenvedő fél, Emese meg elmeroggyant...
De feleslegesen magyarázom az ilyennek, mint te, az alapvető emberi értékeket gyerekkorodban kellett volna szüleidtől megtanulni.

Styxx 2011.01.28. 12:59:59

@deee:
?
Tehát akkor ha több, mint három hónapig jogellenesen ott lakik Emese, az lett volna sportszerű?
Normálisan megírt bérleti szerződésnél (cserelakás biztosításnak a kizárásával) nem nagy ügy a kipaterolás. Mivel piaci ár alatt béreltek, Emese részéről, ha ott felejti magát, na az nem lett volna fair. Ha meg egy ingatlanos hiéna csapott volna le a kéglire, na az nem tutujgatta volna 3 hónapig.

deee 2011.01.28. 13:06:31

@Styxx:
Nem azt mondom, hogy sportszerű, csak azt, hogy életszerű.
Tudtommal jelenleg is kilakoltatási moratórium van az országban talán májusig. Tehát még akkor se tudod kirakni a bérlődet, ha a közüzemi számlákat nem fizetné, amik ugye normál esetben a te tartozásodat növelik. Onnantól, hogy papírja van, hogy bérlő elég sok jogot átruházol rá. Elkezdhet az ember pereskedni, de azért messze nem olyan egyszerű - egy kellőképp pofátlan bérlővel -, hogy szólok, hogy jövő hét hétfőig költözz ki, aztán hétfőre már hívhatom is a festőket.

KecskeDt 2011.01.28. 13:06:56

Nem tudom miről beszéltek, szerintem a posztíró korrektül járt el a leírtak alapján. Emese meg megvehette volna a lakást, ha akarja... Bár gyanítom ő a posztíró feleségével képzelte volna el a dolgot.
Egy biztos Emese teljesen zizi ezt már az első visszahívásnál igazolta. Az a baj, hogy ezekkel az emberekkel nem lehet mit tenni, normális baráti, vagy egyéb kapcsolatot fent tartani. Ilyenkor csak az orvos segíthet, tök felesleges próbálkozni a kapcsolatfelvétellel, vagy a "béküléssel".

Netuddki. 2011.01.28. 13:09:49

"és azt mondta, hogy annak a reális értéke a tulaj által kérttől kb. 15- 20%-al magasabb."

Szóval Emese kb. 5%-ot megérdemelt volna vagy 3 hónapnál egy kissé több lahatást. Dehát ez Magyarország, itt a szemesnek áll a világ. Ugye?

Innentől kezdve pedig, hogy Emese kattant volt-e vagy nem teljesen lényegtelen.
Levélíróék emberiességből megbuktak.

Csillámdementorné 2011.01.28. 13:11:17

Szerintem a posztoló jófej ember :)
a Kudlik Julis résznél folytak a könnyeim :)

Styxx 2011.01.28. 13:13:59

@deee:
Tudtommal meg a kilakoltatási tilalom az önkorményzati és az állami tulajdonú, és nem a magántulajdonú lakásokra vonatkozik.
@kovi1970:
Várj ember, szólt Emese, hogy a kégli eladó, érdekli-e őket. Őt nyilván nem, mert akkor nem is szól, vagy azzal kezdi.
Ha a posztolóékat sem érdekli, akkor jöttek volna a vadidegenek nézelődni, ami Emesének meg szvsz még szarabb.
Ő nem leközvetítette az ingatlant, hanem csak átadott egy üzenetet. Ezért 5% jutalék?

Murderface 2011.01.28. 13:19:24

Szomorú :(
A Veszprémi Egyetemen az egyik koliban volt anno egy srác, aki elég furcsa arc volt a szobatársai szerint. Betudták annak, hogy stréber, mivel szinte szín5-ös volt egy elég húzós szakon. Aztán egyszer csak átfordult a furcsa viselkedés idegbajba: nem mozdult ki a kollégiumból, de még a szobából se nagyon, abbahagyta a fürdést, ruhaváltást, kommunikálni vele szinte lehetetlen volt. 1-2 hónap után, amikor már a szagával elüldözte az összes lakótársát, megjelentek a szülei kocsival, bepakolták az összes cuccát, meg a srácot is, és elmentek. Azóta se hallott senki a gyerekről.

KecskeDt 2011.01.28. 13:21:22

Úristen, ti hol éltek? Jóhogy nem már befogadták volna 3iknak a családba, mert Emese szólt hogy eladó a lakás... Ebben az esetben miért ne élhetne velük, ha ilyen jó fej volt???? LOL
Így is maradhatott 3 hónapig és nem tették ki mint macskát sz*rni. Szerintem nem volt itt semmi gond az emberiességgel, jófejséggel...

hulyevel 2011.01.28. 13:24:14

@Murderface:
Ha ezt megírod picit részletesebben e-mailben, akár ki is posztolhatjuk

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.01.28. 13:27:00

ebben a történetben nem az az érdekes, hogy ki hol kivel mikor milyen jogviszony alapján lakott, hanem az, hogy egy közeli ismerősötök, talán barátnak is lehetett nevezni, összeomlott mentálisan, és benned, kedves posztíró, fel sem merült, hogy nem azon kellene vekengeni, hogy milyen a haja, vagy hol lakik, hanem, hogy segítsetek rajta.

Murderface 2011.01.28. 13:34:39

@kovi1970: Te hülye vagy :) Laktál már olyan albérletben, amit eladtak közben?
Tudod, az nem úgy működik, hogy az új tulaj ad 3 hónapot, meg a kocsijával kiköltöztet. Hanem úgy, hogy megjelenik egy szép nap a régi tulaj (esetleg az új tulajjal együtt), és megmondja, hogy van még x napod (x<=30 nap) elhúzni a csíkot, csináld ahogy akarod/tudod. Aztán a kaucióért, kifizetett, de le nem lakott albérleti díjért még külön harcolnod kell a régi tulajjal.

ElPadre 2011.01.28. 13:36:57

nem látjátok a lényeget. "emese" eleinte csak a klasszikus kényszerbetegség tüneteit mutatta, a későbbi viselkedése viszont egy az egyben paranoid skizofréniára utal. szomorú sztori, de van ez így.

KecskeDt 2011.01.28. 13:37:10

@Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus:
Az a baj, hogy ezeken nem lehet segíteni, hacsak nem vagy pszichológus. Nekem is volt ilyen gyerekkori barátom, tudom miről beszélek. Próbáltam többször felvenni a kapcsolatot, beszélni, találkozni vele, de a végén feladtam mert nem vagyok orvos nem tudok vele mit kezdeni - egyszerűen nem lehet... Gyanítom, ha elmennének meglátogatni hisztérikus viselkedés fogadná őket - hidd el semmi értelme... Az meg végképp nem az ő hibájuk, hogy egymásra találtak, családot alapítottak. Ezek mellett nem várható el, hogy még Emesét egy 30x éves nőt is pesztráljanak. Amúgy benne van a történetben, hogy keresték (szülinap), szóval még az sem igaz, hogy egyszerűen "magára hagyták".

Murderface 2011.01.28. 13:37:45

@hulyevel: köszi, inkább nem. A szimpla emberi hülyeség, meg az elmebetegség számomra nem ugyanaz a kategória. Persze, lehet hogy írok majd más témában ide, vannak érdekes történeteim érdekes emberekkel :D

Styxx 2011.01.28. 13:40:06

@KecskeDt: @Murderface:
Ja, itt valahogy a harcos, szájkarates trollok inverzei tobzódnak, a virtuális irgalmas szamaritániusok. Amúgy ha a valóvilágban szembesülnének ilyen lakótárssal, mennyire nyújtanák mindazt amit most számonkérnek.

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.01.28. 13:40:21

A jelenség amúgy teljesen tipikus sajnos, ez egy létező betegség, talán a nagyokos szakértők mostanában a skizofrénia valamelyik alfajának nevezik.. 25-35 éves fiatal nőket és férfiakat érint, akiken egyébként gyerekkoruk óta látszik, hogy előbb-utóbb "be fognak kattanni". Nekem is van egy ilyen barátom, ő is 30 évesen a szüleivel él, tanulással neki sem volt különösebb gondja, elvégzett szépen két egyetemet is, de a való életben érdekes módon ő sem tudja megállni a helyét. Párkapcsolata sosem volt. Semmilyen. Ugyanakkor végtelenül értelmes, művelt és kedves, jóindulatú ember. Azon kevesek egyike, akikben tényleg feltétel nélkül meg lehet bízni. Talán ezek is a betegség tünetei. A mai világban a jóság beteges dolog lett.. Az ilyen emberek a munkahelyi stresszt (és nekik, egyfajta különcségük miatt bőven van részük benne) nem tudják kezelni és 30 éves koruk körül általában elveszítik a lábuk alól a talajt. Ilyenkor válnak sokan alkoholistává, gyógyszerfüggővé, reménytelenül szociopatává, minden pozitív jellemvonásuk ellenére is. Ilyenkor jönnek elő a tipikus vádaskodó levelek, telefonok a régi ismerősöknek, régi dolgokra való zavaros utalások, képtelen, zagyva vádak mindenféle összeesküvésekről.

Kár értük, mert amúgy egy kis odafigyeléssel, megértéssel, empátiával és törődéssel (no meg szakorvosi felügyelettel) egész normális és hasznos életet élhetnének ezek az emberek.

Fura (és jellemző..), hogy a levélíróban a levele alapján ez az egész fel sem merült.

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.01.28. 13:42:25

@KecskeDt: nekem is volt, van ilyen barátom, és igen, kegyetlen nehéz volt vele, sőt, kommunikálni sem lehetett vele, amikor a mélyponton volt, de nem adtuk fel, és bevonva a családot és orvosi segítséget, most viszonylag normális életet él. Épp tegnap mondta a barátnőm, hogy hol lenne ez a srác, ha mi, barátai, akkor nem vesszük kezünkbe a dolgokat. Valószínűleg már nem élne.

Chance4U · http://www.jatekosoldal.hu 2011.01.28. 13:43:25

@Styxx: biztosan jó fej a posztoló, én mégsem lennék a barátja. Korrektek voltak Emesével, hogy ott lakhatott 3 hónapig, ezzel egyet is értek. Csak tudod, ha én együtt élek valakivel évekig, leülök vele, és megosztom a terveimet. Elvégre a lakótársam, ezáltal a bizalmasom is egy bizonyos szinten. Ennyit megérdemel az ember szerintem. Emese elveszítette egy csapásra a barátnőjét és a lakását. A szerelmes pár nyilván egymással volt elfoglalva, nem Emese problémáival. Teljesen érthető ez is. De végig kell gondolni a másik szemszögéből is a dolgokat. Kicsit a helyébe képzelni magunkat. Sok probléma megelőzhető lett volna. Emese úgy érezhette, elárulták őt, kicsúszott a talaj a lába alól. Később pedig tudtátok, láttátok, hogy gondjai vannak, de eszetekbe sem jutott segíteni neki. Pedig mindenki felelős a barátjáért. Nem lehet eldobni, mint egy lyukas zoknit, hátat fordítani neki, csak azért, mert én éppen boldog lettem valakivel. Kész, nektek ennyit ért Emese önfeláldozó segítsége, gondoskodása, még ha hangyás is kicsit?

hulyevel 2011.01.28. 13:43:55

@Murderface:
Ok, sőt, az olyan sztorik még okébbak. Nem célom a blogot beteg emberek kigúnyolására fenntartani. Bízom benne, hogy senkinek sem tűnik annak. Ez a sztori sem arról szól.

Clarimonde 2011.01.28. 13:47:29

ElPadréval és Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikussal értek egyet, ennyi erővel egy epilepsziáson is lehetne röhögni vagy elborzadni, hogy dehülye

Styxx 2011.01.28. 13:51:11

@Clarimonde:
Az én olvasatomban itt nem "Emese" kiröhögéséről volt szó, hanem a posztoló elmesélte a sztorijukat, aminek történetesen egy szellemileg sérült nő a főszereplője.

Hozzá Szóló 2011.01.28. 13:51:22

Nekem büdös a posztíró, szerintem sunyi... a sorok között ezt tudom csak kiolvasni... meg a "csajom" szó se hangzik olyan jól... a három égő helyett, ha valaki nem olvas vagy ilyesmi, főleg, ha három db. százas égőről van szó, akkor miért ne csavarna ki egyet, én is megtenném, a hűtőmet is kihúztam pl és az ablakot használom, mert most azt hiszem, elég hideg van hozzá... akkor én is hülye vagyok? Gratulálok...

Hozzá Szóló 2011.01.28. 13:53:30

Ja, amúgy az öltözködését megnézném a posztolónak, mert ilyenkor valahogy mindig az az érzésem, hogy egy tipikus trógerrel állunk szemben, aki éjszaka is farmert meg ripléj pólót visel aranynyaklánccal, általában azok szoktak kiakadni azon, ha valaki kosztümben vagy öltönynadrágban jár és nem koptatott meg szaggatott farmerben. Tapasztalat...

Hitchcock2 2011.01.28. 14:19:53

@Chance4U: @deee: @Clarimonde: @Hozzá Szóló:
Sziasztok.
A történetet én küldtem be.
Mivel, mint írtam, a párommal szinte állandóan az én legénylakásomban voltunk, túl nagy spanoskodás nem volt "Emese" és köztünk. A párommal ugyan pár évig együtt éltek, de túl sokat nem lógtak együtt. Mindketten dolgoztak, Emese olyan nagyon nem volt kijárós, azt meg is írtam, de párszor jött velünk.
Hogy nem szóltunk neki külön, az lehet, hogy hiba volt. Sok minden forgott a fejünkben. Nem voltunk tapasztalt lakásvásárlók, és igazából attól tartottunk, hogy ha nem lépünk mielőbb, a tulaj is picit jobban érdeklődik, és esetleg elvész az árelőny. Ennek ellenére nem tartom magunkat érzéketlen, számító dögnek. Emesét aztán nem nagyon tudtuk elérni, párom meglepetés szülinapi buliját is hárította, igaz akkor már úgy tűnt, hogy nagy a baj. Régi történet, ennek ellenére az eltérő véleményeket tanulságos olvasni, de továbbra sem érzem úgy, hogy többet is tehettünk volna érte. Éltük a saját életünket. Napi gondok, egyebek. Amúgy nem vagyok egy Replay pólóban alvó suttyó, és nem, hogy aranyláncot, de semmilyen ékszert nem hordok.

Hozzá Szóló 2011.01.28. 14:23:00

Én továbbra is úgy érzem, hogy sántít az egész sztori, de nem ismerem a részleteket, úgy meg nem is fogom ismerni, hogy nem ír ide Emese, aki nem is Emese.

Hitchcock2 2011.01.28. 14:27:11

@Hozzá Szóló:
Nézd, megpróbáltam tárgyilagosan tálalni a sztorit, amennyire tőlem tellett. Mivel nem névvel-címmel-TB számmal írtam, minek szépítettem volna?
Emese (na, azért az durva lett volna, ha a saját nevét írom le, van szegénynek elég baja) valószínűleg tényleg nem fog ide írni.

KecskeDt 2011.01.28. 14:28:31

@Hozzá Szóló:
Nem értem miért érzitek ennyire negatívnak a posztot. Nem érzem a hangvételén, hogy sunyi, vagy nagyarcú lenne, továbbá a posztíró nem azt hangoztatja, hogy márkátlan ruhákban járt és miért nem Gucci volt rajta...

Abban igazatok van, hogy szólhattak volna a terveikről Emesének, ez talán tényleg hiba volt. Abban az esetben, ha máshol vesznek lakást, Emesének akkor is mennie kellett volna...
A posztból kiderül, hogy még az összeköltözés után is megpróbálták tartani vele a kapcsolatot, de egyre ritkábbak voltak a találkozások, ami igazából az élet maga természetes velejárója is, hogy egy bizonyos életkor és párkapcsolat után már nincs mindennap haverok-buli-dumaparti.
Nem hiszem, hogy az ő dolguk lett volna Emese istápolása, főleg úgy hogy Emese hazaköltözött. Később is megpróbálták felvenni a kapcsolatot vele, aminek zaklatás lett a vége (éjjeli telefonálgatás stb.). A családja vigyáz rá, orvosi kezelés alatt áll ahogy a posztból is kiderül. Mit tehettek volna? Sose hagyják szegényt magára, ne kezdjenek bele a saját (egyébként a leírás alapján normális) életükbe? Nem értem itt néhány ember miről beszél, szerintem ha más lakásba költöznek Emese élete akkor is gallyra megy...

Dr. Bélus___ 2011.01.28. 14:31:55

Basszus hagyjátok már, a posztoló teljesen normálisan viselkedett. Ez csak egy albi, bizonytalan, mint a kutya vacsorája. Ha a tulaj el akarja adni, akkor menni kell, normális ember nem kattan ettől meg.

Szerintem Mesikének sem ez ment amúgy az agyára. Egyszerűen annyi volt, hogy mikor lehetősége volt rá nem tudta/akarta megvenni vagy eltökölődte. Nyilván mennie kellett, ezen ő sem problémázott annak idején. Valszeg egy drágább helyen landolt, amit lehet nem is szeretett annyira. Aztán meg simán előfordulhat, hogy változott az anyagi helyzete (pl. nem bírták elviselni a munkatársai és a válnság kezdetével őt rúgták ki elsőnek), és ezt a drágább helyet meg nem tudta megengedni magának -> uzsgyi vissza a szüleihez. A szüleivel viszont nem valszínű, hogy nagy élmény lakni - Mesike fura öltözködése és élethez való hozzáállása alapján kapott otthon oltást eleget - szóval simán lehet, h az már végleg betette a kaput és megkattant.

Kattanás után pedig nem volt túl boldog már. Valszeg azt még képes felmérni agyilag, hogy addig volt boldog, amíg a kúl kecóban volt occsóért... ha ott maradhatott volna nem kell haza költöznie, vissza a brutálba, azt meg tudta volna fizetni... sőt ha azok a szemetek nem veszik meg az orra elől, akkor már csak pár év kellett volna, és azt az olcsó árat össze tudja spórolni... igen, azok a szemetek tehetnek róla... tulajdonképpen mikor az a kurva a levelet küldte, akkor már gyanítani kellett volna, hogy kígyót melenget a keblén... És így tovább. :)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.01.28. 14:41:07

@deee:
Te tényleg nem vagy normális bakker...

Ha a barátom szól, hogy az apja jó állapotú kocsija eladó áron alul (amit mellesleg a srác használ), és meg akarom venni, szerinted leülök még a sráccal átbeszélni a dolgot?!

1. Tudja, hogy áron alul eladó. Ha van pénze megveszi, nem AJÁNLJA másnak.
2. Ha megveszem, akkor nem fogom még hosszú hónapokig a srácnál hagyni, hiszen előtte ő használta, biztos szar lehet tőle megválni...

Elárulom neked, van egy eladó lakásunk, amiben bérlő lakik. Fel van ajánlva neki, hogy megveheti, viszont a szerződésben benne van, ha eladjuk, akkor 30 napja van költözni. Ez a normális megoldás, és nem az, hogy Szeretetszolgálatként még az eladás után ott lakhat hónapokig.

Pláne (valaki felvetette) még járjon 5%? Pff...

Rebelde 2011.01.28. 15:17:25

örüljön a posztíró, hogy bejött neki az élet emesét meg hagyja békén, van elég baja...
én se szívesen hallanék felőletek a helyében pláne ha megtudnám, hogy a valós vagy vélt szellemi defektusom miatt osztanátok egy blogon
csak szólok, a saját szemüvegünkön magunkat mindig szebbnek látjuk,mást meg nem annyira
egy rosszul végződő történetben mindkkét fél hibás, nem vet jó fényt az, hogy hát szerintem én nem vagyok hibás
az hogy cikizi emese öltözködését, meg kicsavarja a villakörtét no komment

Styxx 2011.01.28. 15:24:50

@Rebelde:
Leírt egy sztorit, meg, hogy szerinte mi minden utalt arra, hogy nem OK "Emese" agyilag. Ráadásul úgy, hogy nem lehet ráismerni, max. valami nagyon szűk körben, de szerintem még úgy se. Ezzel az erővel az összes poszt elítélhető, ha valakiről szubjektív véleményt tartalmaz.

Clarimonde 2011.01.28. 15:26:14

@Hitchcock2: hahó, én nem ítéllek el titeket azért, hogy nem lelkiztétek át az ügyet Emesével, amúgy sem hiszem, ennek szerepe lett volna az elborulásában (ami az írásod alapján mintha korábban is megmutatkozott volna). Arra meg senki sincs felkészülve, hogy egy szimplán furcsa ismerősén egyszerre csak eluralkodik a skizofrénia.
A pszichiátriai betegeket viszont mindenképpen elválasztanám a "hülye" fogalmától, ami -az én olvasatomban- jelent ostobát, vagy nagyon rosszindulatút, de a legtöbbször ezt a kettőt egyszerre, valszeg számtalan példát ismersz te is.
..és nem csak azért írom ezt, mert ma bevettem a PC-tablettámat, hanem mert egy hülye skizofrént sem ismerek, tökegészséges hülyéből viszont rengeteget.

Styxx 2011.01.28. 15:31:34

@Clarimonde:
Ez meg akkor szerintem nem a poszt beküldőjének a sara, hanem inkább a bloggazdájé, már ha sár.
Az "egészséges hülyék" mellé ezek szerint engedi az elmebeteges sztorikat is benevezni.

deee 2011.01.28. 15:42:15

@Kőmíves Kelemen:

Idehalgass! Anyádat hülyézd le, ok?

Ha nem érzed az árnyalatnyi különbséget a között, hogy eladó a lakás, megvehetjük, mert nekünk előbb szólt a tulaj vs eladó a lakás, nem akarjátok-e megvenni, akkor funkcionális analfabéta vagy.
Az első esetben illő és üdvös leülni és megbeszélni, hogy akkor nekem kell/nem kell, akarjátok-e ti. Mondom ezt úgy, hogy azért én se a való élettől elzárva nevelkedtem irgalmas vak apácák között.
Ne hívjuk akkor korrektségnek a dolgot, csak a tisztelet megadásának.

hulyevel 2011.01.28. 15:46:04

@Styxx: @Clarimonde:
A kommentejeitekből okulva (és azokat megköszönve) az alábbiakkal egészítettem ki az első posztot, ami egyben a linkblogban a blog ismertetője:

"A két első poszt tapasztalatai alapján:

Olyanokról is kikerülhetnek posztok, akikről bizonyos, vagy gyanítható, hogy elméjük sérült, de soha sem kerül ki úgy poszt, ami alapján az ilyen embertársunk beazonosítható."

Hitchcock2 2011.01.28. 15:50:33

@deee:
Az nem volt téma, hogy esetleg ő megvenné a lakást. Ő sem akarta. Neki annyi pénze, bármennyire is spórolt, biztos nem volt. Hitelre meg minek vett volna egyedülállóként háromszobás lakást? Jó, befektetésnek vehetett volna, de párom már gyakorlatilag nem lakott ott, ha azt akarta volna, akkor miért nem lépett? Hidd el, nem merült fel az a lehetőség, azt meg már korábban leírtam, hogy miért intéztük a lakásvásárlást úgy, ahogy. Utólag kicsit bánjuk, hogy nem szóltunk, de kizárnak tartom, hogy ezen múlott "Emese" sorsa.

deee 2011.01.28. 15:54:32

@Hitchcock2:

Ok, nekem ez nem jött át az eredeti posztból, de elhiszem. Peace.

Teljesen normálisnak, szimpatikusnak tűnsz az írásod alapján, ami nem mondható el mindenkiről a hozzászólók közül. Néha azért elcsodálkozom, hogy milyen antiszociális lények vannak (és itt már nem a történet szereplőjéről beszélek).

Rebelde 2011.01.28. 16:12:44

@Hitchcock2:

miért írtad ez a posztot? ismertünk egy őrültet és tanúi voltunk, hogyan lett kicsit gázosból elmebeteg?

szelektív memóriáról gondolom hallottál, gyanúsan übermájernek vagytok feltüntetve a sztoriban, emese meg a szegény hülye, ugyan már

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.01.28. 16:14:50

@deee:

"Egyszer csak szólt Emese, hogy a tulaj árulja a lakást, ha őt vagy minket érdekel, akkor nem hirdeti meg, és egy jó árat mondott."

Melyikünk a funkcionálisan analfabéta?

Emese ugyanúgy tudott a dologról (sőt előbb!).

deee 2011.01.28. 16:17:44

Meséld már el, hogy hol látod ebben, hogy őt nem érdekli?
Perszehogy tudott, ki mondta, hogy nem?
Csak azért mert nincs leírva, még áttételesen sem.

deee 2011.01.28. 16:19:49

Meséld már el, hogy hol látod ebben, hogy őt nem érdekli?
Csak azért mert nincs leírva, még áttételesen sem.

Perszehogy tudott, ki mondta, hogy nem?

Hitchcock2 2011.01.28. 16:24:23

@Rebelde:
Átlagos életünkben egy nem mindennapos történet. Bántani nem akartunk vele senkit, nem értem, hogy miért tartasz műmájernek, de mivel senki sem 100% objektív, bizonyára én sem.
@deee:
OK, peace részemről is, örülök, hogy felajánlottad a békepipát.
@Kőmíves Kelemen:
Ez így volt, mint ahogy te is értelmezted. Azt később sem mondta, hogy ő is meg akarta volna venni. De ha nem fogalmaztam elég szabatosan, akkor sorry.

Rebelde 2011.01.28. 16:35:02

@Kőmíves Kelemen:

figyelj ez csak egy gesztus lett volna emese felé:
-figyi mesi, mi akkor megvennénk a lakást, téged érdekel?
- á nem, tudjátok nincs elég pénzem, egyébként is arra kell a pénz, hogy levessem a kudlik juli külsőt, mert hallom, hogy így csúfolnak a hátam mögött...köszi, hogy szóltatok,megyek keresek lakást

ennyi, amúgy nem ez a gáz a sztoriban, és nem hiszem, hogy rontott vagy javított valamit az állapotán, bár ha jópár éve ismerték egymást még a posztíró előttről, még ha nem is voltak öribarik a lánnyal, ennyit nem érdemelt meg?!, hááát

Chance4U · http://www.jatekosoldal.hu 2011.01.28. 16:45:07

@Hitchcock2:
Köszönöm, hogy reagáltál a kommentemre. Titeket is megértelek. És én személy szerint nem benneteket hibáztatlak Emese betegségéért. A lakásügy az utolsó csepp lehetett a pohárban. És hogy utólag megbántátok, arra vall, hogy mégis át tudjátok érezni a dolgok súlyát. Nyilván fiatalok voltatok, szerelmesek, Emese meg csodabogár. Csak olyan rosszul esett, hogy szerencsétlent így "lehúztad". Pláne azért, mert amikor ezt a posztot írtad, már tudtad, baj van Emesével. Cinikus voltál, élcelődtél, nem toleráltad azt, hogy ő bizony BETEG. Most lehet, nem érzitek magatokat a legjobban, mert a lelkiismeret fura dolog, de megláttad azt, hogy lehetett volna másképp is. Bármelyik szerettünk kerülhet hasonló helyzetbe, akár mi magunk is, és akkor egy emberbarátibb hozzáállás nekünk is jól esne.

Hitchcock2 2011.01.28. 16:45:53

@Rebelde:
Nézd, a tények makacs dolgok. Ha valaki ódivatúan öltözik és régimódi a frizurája, akkor azt más megjegyezheti. A háta mögött nem ezt felemlegetve röhögcséltünk rajta, viszont most megpróbáltam körülírni. Ha egy Wartburgot írok le, akkor sem feltétlenül szuperlatívuszokban röpködnek a jelzőim.
Már nem kevésszer leírta, hogy OK, kellett volna szólnunk, hiba volt, hogy nem tettük. Azt is megírtam, hogy nem voltunk rutinos lakésvevők, de a mai nap is hasonlóan járnék el abban, hogy ha valaki a piaci ár alatt árul valamit, akkor igyekszem azt nem nagydobra verni, nehogy meggondolja magát. Mi a tulajt se csaptuk be, ő vidéken nem tájékozódott kellően, mi éltünk a lehetőséggel. Ha annyira hirdeti meg, amennyiért mi megvettük, akkor "Emese" még addig se maradhatott volna valószínűleg, de ezt is már többször leírtam.

Hitchcock2 2011.01.28. 16:47:24

@Chance4U:
OK, nem tagadom, van egy cinikus stílusom, de ha ez enyhítő körülmény, saját magamon is szoktam kőkeményen élcelődni.

Chance4U · http://www.jatekosoldal.hu 2011.01.28. 16:53:34

@Hitchcock2: én meg bunkó vagyok. Mégsem értékeli senki. :D

zoone 2011.01.28. 16:58:35

Nos, en csupan annyit fuzok a fentiekhez, h Rebelede es a Hozza Szolo forduljon orvoshoz hamar.

Komolyan beszelek.

Rebelde 2011.01.28. 17:03:36

@Hitchcock2:

tudod ha kritizálsz mást, akkor veled is ugyanúgy megtehetik:)

@Chance4U:
mélységesen egyetértek, ezek voltak a legbántóbbak

Hitchcock2 2011.01.28. 17:09:41

@Rebelde:
Természetesen, nyugodtan kritizálj, nem kopok, csak edződök:-) csak az az érzésem, hogy lepörögnek rólad az érveim, a történtek részletezése.

Rebelde 2011.01.28. 17:18:46

@Hitchcock2:

egyrészt megértem, amit csináltatok, gondolom nem véletlenül íródott meg a poszt sem... persze, hogy nem a ti dolgotok mi van vele, az ő életén saját maga segíthet, de nem kellett volna cikizni

zoone 2011.01.28. 17:21:26

@Rebelde:
A magyarazat a hozzaszolasaidban rejlik. Nyilvan nem veszed eszre majd, hiszen ha, akkor nem jutottunk volna idaig... es itt abba is hagyom. Ez nem az en dolgom.

Rebelde 2011.01.28. 17:24:00

@zoone:

tessék? nem jutottunk volna idáig?

KecskeDt 2011.01.28. 17:28:23

Istenem még mindig itt tartotok???? Emese bekattant, szerintem ennek semmi köze a lakáshoz, így is, úgy is kitették volna onnan. A barátnője meg így is, úgyis férjhez ment volna. A poszt egyáltalán nem volt gúnyos hangvételű és továbbra sem hiszem, hogy a posztírónak és a feleségének kellene gondoskodnia egy beteg emberről, aki 30x éves, a szüleinél lakik és orvosi segítségre szorul. Hihetetlen mi mindent ki tudtok hozni egy ilyen egyszerű sztoriból...

zoone 2011.01.28. 17:40:31

@Rebelde:

Nna, pont errol beszelek. Ehhh...

Rebelde 2011.01.28. 17:47:37

@zoone:

biztosan én vagyok a hülye, de nem értem:)

egyébként egy szóval se mondtam, hogy örökbe kellett volna fogadniuk emesét:)

Nem vagyok fideszes 2011.01.28. 18:10:02

"Emese" teljesen szimplán skizofrén, megesik az ilyesmi. Mondjuk ezért szerintem nem is igazán erre a blogra való, mert nem egy szimpla hülye (mint pl. "spórolós apu" az előző posztban), hanem konkrétan pszichiátriai beteg szerencsétlen.

Nem vagyok fideszes 2011.01.28. 18:17:23

Ja, meg az összes verbálgandhinak, akik szerint a posztíró meg a felesége fújjcsúnyarossz: teljesen korrektül jártak el, semmi gond nincs velük. Aki nem így látja, az vagy képmutató és hazudik, vagy tök hülye. Pont.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.01.28. 19:06:17

Mióta egyre több a tényleges megfigyelés, már a paranoiát sem olyan egyszerű felismerni.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2011.01.28. 19:14:03

De rohadt durva... Egy ismerősöd skizofrén lett, és kétszer felhívott. Iszonyatos pokoljárás a tietek, összeszorul a szívem, annyira sajnállak mindkettőtöket, amiért a sors ilyen rútul elbánt veletek.

Gera 2011.01.28. 20:54:26

Szerintem ha valaki szól nekem, hogy eladó egy lakás, akkor különösebben nem fog meglepődni, ha esetleg megveszem, nem kell itt semmit megbeszélni. Normális embernek nem okoz lelki törést, ha másik albérletbe kell költöznie. Mondjuk az én definícióm szerint a csaj nem hülye, hanem beteg, amiről nem tehet szegény.

spinneli 2011.01.28. 21:42:55

Emese sajnos, mint oly sokan itthon kezeletlen pszichiátriai beteg...és ameddig be nem látja a betegségét, senki nem tehet semmit.
Szomorú.

spinneli 2011.01.28. 21:47:18

@hulyevel: Ez alap...viszont ha valószínűsíthető, hogy pszichiátriai betegről szól egy-egy bejegyzést a gúnyolódó, vagy személyeskedő posztokat talán ki is lehetne gyomlálni.
Ez a fenti nem volt az, kb. így.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.01.28. 21:58:08

fasza hogy egy skizofrént lehülyéztek bazmeg blogírók a faszba, de mér ti mik vagytok? tök normális tündi-bündi beilleszkedett jóarcok?
elmentek ti a szarospicsájú kurvaanyátokba mocskos disznók, idióta hatásvadász zsidóbanda

Mikrobi 2011.01.28. 22:19:15

Tiszta sor: skizofrénia. Szegény, sokat szenvedhet a téveszméi miatt:-(

hulyevel 2011.01.28. 22:30:37

@Blassius:
?
nem is zsidók vagyunk, hanem büdös cigányok, csak egy ilyen magadfajta finomlelket nem szívesen terhelünk ilyesmivel.

bohuš 2011.01.29. 19:58:35

@Styxx:
"Ja, itt valahogy a harcos, szájkarates trollok inverzei tobzódnak, a virtuális irgalmas szamaritániusok. (...)"
Bennem az ötlött fel, hogy ez azért lehet, mert sokan beugranak megnézni, nem róluk írtak-e az ismerősök posztot. Aztán ha már itt járnak, szolidarítanak egyet...

cs.posztolo 2011.01.29. 21:14:26

A Füles-rész az hihetetlen jó :DDD

Kinézetre Emesét szegény polgári jog tanárnőmként képzeltem el.

A posztoló teljesen korrekten járt el, nem egyik napról a másikra kellett másik helyet találnia a lánynak.

Szerinem nem alkoholos befolyásoltság alatt telefonált éjszaka. Nem lennék a posztoló helyében, mert ennek még lehet, hogy lesz folytatása.

Hozzá Szóló 2011.01.30. 04:44:29

@Hitchcock2: Na, hát ennyi. Majd, ha Emese verzióját is hallom, olvasom, akkor talán többet tudok meg. Eddig viszont csak annyi világos, hogy bűzlik a sztori úgy, ahogy van. Ennyi.

hulyevel 2011.01.30. 14:59:44

@Hozzá Szóló:
Ha elküldi az ő változatát, akkor ennek nincs akadálya.

Hozzá Szóló 2011.01.31. 07:49:03

@hulyevel: Erre vajon mekkora az esély? :)

hulyevel 2011.01.31. 09:46:54

@Hozzá Szóló:
Minimális, de bolygónkon az élet kialakulásának sem volt sok:-)
süti beállítások módosítása