HTML

Hülyével együtt élni

Van ilyen sztorid? Írd meg: hulyevel(kukac)gmail.com

Friss topikok

A hülye mostoha

2011.02.04. 07:00 :: hulyevel

Adott egy hasonló korú gyerekektől nyüzsgő sorház. A kölykök együtt játszanak, összetartanak, barátkoznak, közösen nőnek fel. De még egy ilyen idillikus gyerekkorba is alaposan belerondíthat egy hülye mostoha. Íme A. története:


Szia,

Az egész gyerek-, és fiatal felnőttkoromat egy nagyon is hülyével töltöttem, és nem érdekel, ha beteg, akkor menjen orvoshoz, de nincs joga tönkretenni mások életét. Csomó minden van, írom véletlenszerűen, ahogy eszembe jut.

A Szent Renault Megane

A spórolós apuka autó-fétisizmusáról jutott eszembe a saját mostohaapám.
Volt egy ősöreg Ladája (most adták el roncsnak, ért vagy 500 forintot, valamikor a 80-as években volt új), aztán mellé vett egy Renault Megane-t, amit beállított a garázsba, és soha nem használta, nehogy baja essen. A biciklizéstől el akart minket tiltani, mert a garázsban tárolt bicajt ahhoz, hogy kivigyük, el kellett oldalazva tolni a kocsi mellett. Egy ilyen alkalommal „karcolást” talált a kocsin, amit nyilván a bicikli kormánya okozott, emiatt akart eltiltani. Az állítólagos karcolás valójában egy csík volt a „szent” Renault Megane-ra rakódott porrétegen.  Ugyanis a közlekedési eszközkénti rendeltetésszerű használat helyett státusszimbólumként tartott, mintegy kegytárgyként állandóan a garázsban tárolt automobilt egy vékonyka, patinás porhártya fedte. A kocsi kb. öt évig volt meg, az alatt azt hiszem, összesen két alkalommal használta, meglátogatta vele az anyját. Merthogy az „különleges, ünnepi alkalmakra van”. Ehhez képest egy esküvő se volt elég ünnepi, arra is a rozoga Ladával ment. A "Minek vetted, ha csak a garázsban áll?"  kérdésre értelmes válasza nem volt. Azért vette, hogy elmondhassa: Van! Mert fel akart vágni, hogy megengedheti magának.
A garázsajtóra egyébként felírt egy csomó rendszámot (szomszédokét). A mostohaapám szerint ezekkel az autókkal kábítószert szállítanak. Ő tudja. Illető szomszédokkal az életben nem beszélt, de biztos, hogy kábítószer-kereskedők. (A javaslatra, hogy talán akkor a rendőrségen kéne bejelenteni, azt mondta, úgyse hinnének neki...hát nem is értem, miért.)

Videó


Ugyanaz, mint a "díszautó", csak a garázs helyett a nappaliban vesztegelt.  A 80-as években vettünk Ausztriában egy videót, amit aztán soha nem szabadott használni (ő se használta), nehogy elromoljon. Az is ott állt évekig a szobában, mert csak, hogy legyen. Mivel: "Ha bekapcsolná valaki, akkor biztosan valami baja esne!" Inkább csak álljon ott szobadísznek.

A kép csak illusztráció.

Mérgezésfóbia


Állítólag már leszokott róla, de fiatalabb korában az volt a heppje, ő nem eszik úgy, hogy nem őelőtte merték ki a fazékból a kaját mindenkinek, mert őt biztos, hogy meg akarják mérgezni. De az üzemi konyha ellen nem volt kifogása, mert ott biztos nem lehet egy őrült, aki csak úgy meg akarja mérgezni az embereket, kizárólag személyesen őt akarja mindenki megölni, csakis neki akarhatnak rosszat.

Szomszédok


Mindegyikük rossz, egytől egyig alkoholista. Ja igen, ő nem iszik alkoholt, mert ő attól halálos betegséget kap. A nem iszik még rendben van, én se szoktam, de "halálos betegséget kap???" amit természetesen ő saját maga talált ki, nem orvos mondta. Hogy ez milyen halálos betegség, azt se mondta, de ő tudja. (Kíváncsi vagyok, hány kommentelő jegyzi meg: "Nem is lehet normális, aki soha sem iszik. ":-)  - hulyevel - a szerk.) Önző, stb. stb. Kizárólag ő a jó ember, ezért tehát ne is járjunk össze a szomszédokkal, mert gonosz ember mind egy szálig. Nyolclakásos sorházban laktunk, szinte mindenki  "őslakó", abból az időből, amikor építették a házakat, együtt is építették. Nagyjából azonos korú szülőkből és gyerekekből állt a közösség. Mi gyerekek porbafingós korunktól ismertük egymást, a legnagyobb is max. 6 éves volt, mikor a szüleivel odaköltöztek. Rajtunk kívül minden család folyton összejárt. Teljesen mindennapos volt, hogy a míg a gyerekek az egyik lakásban játszottak, addig a szülők a másikban beszélgettek. Szilveszterkor, szülinapokkor stb. is közös bulizásokat tartottak. Minden lakásban, természetesen a miénk kivételével, mert ugye: „Mi nem alacsonyodunk le a szomszédokhoz!” De azért maradjak tárgyilagos, mi gyerekek összejárhattunk, legalább nem voltunk eltiltva az „alacsonyabbrendű” szomszéd gyerekektől (habár ha hozzánk átjöttek, és a mostohaapám hazajött, abban nem volt köszönet), de a felnőttek a mi lakásunkban sose jöttek össze. A mostohaapám (és emiatt anyám se) soha nem ment át szomszédolni. Volt olyan is, hogy mi gyerekek játszottunk nálunk, erre a mostohaapám amikor hazajött, ezzel indított: „Miért nálunk játszatok, miért vannak itt a szomszéd gyerekek?” Mint mondtam, mindenhol szoktunk játszani, egyik nap itt, másik nap ott. Krumplit, palacsintát sütöttünk, közben játszottunk, beszélgettünk. Sőt, sokszor nem is bent a lakásban voltunk (kivéve aki épp soros volt a krumplihámozásban, palacsintasütésben), hanem kint a lépcsőn, a teraszon. De a mostohaapám ukáza szerint ezt nálunk ne csináljuk, csakis máshol.

Mindenki betörő!


Ha nyaranta mentünk valahova hosszabb időre, mondjuk két hétre külföldre, csakis úgy mert elindulni, hogy először meg kellett győződni, senki nincs kint az utcán, mert akkor a betörők meg fogják tudni (látják a felpakolt kocsit), és biztos, hogy betörnek. Ezt a szomszédok úgy oldották meg, hogy szóltak egymásnak, és át is jártak egymáshoz virágot öntözni, macskát etetni, stb. Engem is kértek meg ilyesmire. Simán odaadta valamelyik szomszéd a kulcsot. De persze a mi lakásunk esetén erről szó sem lehetett! Hozzánk nem jöhet be senki, mert nincs olyan, hogy megbízható szomszéd, aki bejön, az mind egy szálig betörő, de legalábbis besurranó tolvaj. A betörőkről jut eszembe: Történt egyszer - amikor a sorház gyerekeinek a többsége már huszonéves volt -, hogy a szomszéd srácnál lakott a barátnője. Akkor már kb. három éve. Jött haza, de valami gond volt a zárral, nehezen nyílt. Erre a mostohaapám: - Valaki be akart törni hozzájuk! - nem ismerte fel a lányt, aki már akkor ott lakott évek óta! Amúgy is betörőmániás, de ez már gondolom mindenkinek leesett.

Féltékenység


Arra, hogy a tesómmal jóban vagyok (Miért ne lennék?) iszonyat féltékeny volt. "Miért van az én szobámban az öcsém? " (Pl. mert sakkozunk, kártyázunk.) Volt olyan, hogy én már gimibe jártam, ahol valamiért tanítási szünet volt, a tesóm viszont még általános iskolás volt és neki aznap nem volt szünete. Benézett a szobámba, hogy a tesóm biztosan ott bujkál, még az ágy alá is benézett, mert biztosan nem megy iskolába, ha nekem nem kell. Egyébként az öcsém soha sem lógott, eszébe se jutott ilyesmi, csak a mostohaapám zakkant agyában.
Persze anyámra is féltékenykedett, ha elment az utcán egy kocsi, az biztos, hogy anyám szeretője. Ha anyukám kinézett véletlenül az utcára, akkor biztos, hogy a szeretőjét várja.

Hipochondria


Hipochonder is, 37 fokos lázba már bele akar halni. Természetesen, ha más beteg, az csakis szimulálhat. Exem dolgozott vele, egyszer nem tudott menni, mert beteg volt, erre a mostohaapám előadta, hogy biztos csak hazudik. Beteg az csakis ő lehetett, más nem. Ilyenkor fájdalmas arccal feküdt a heverőn, és ha valaki keresztülment a nappalin, mert pl. fel akart jutni a szobájába és nem fejezte ki együttérzését, azt igencsak zokon vette.  Fájdalmas, őt sajnáló arccal volt ildomos ilyenkor a lakásban közlekedni.

DADA - Drogprevenció, szexuális felvilágosítás


Kamaszkoromban, osztálykirándulás előtt felvilágosítást akart tartani az AIDS-ről, mert szerinte természetesen MINDEN 15 éves lány az osztálykiránduláson  az összes fiú osztálytársával, meg ki tudja még kikkel lefekszik. Előadta, hogy nyilván be is drogozik, meg berúg, stb. mindenki az osztálykiránduláson. (Holott határozottan jó kislány voltam mindig is, nagyon is későn kezdtem mindent, berúgni még életemben nem rúgtam be, drogot szintén nem próbáltam soha.) Indok: látta a tévében, hogy vannak ilyenek. Következtetés: természetesen akkor én is ezt mind-mind csinálom, meg az összes osztálytársam, szomszéd, stb.

Vegyes

Aztán: Egyik nyáron hazajövet a kocsibejárón talált valami szél által odafújt rágópapírt. Az én szobám ablaka pont arra néz. Következtetés: én dobtam ki a rágópapírt a szobám ablakából...hogyne. Mondtam neki, hogy dehogy dobtam, biztos odafújta a szél.  "De,de biztos én voltam." Szajkózta hosszasan. Majd nagy nehezen elismerte, hogy jó, nem biztos, hogy én dobtam ki, de! Most jön a lényeg:  "Ismerjem be, hogy ha én dobtam volna oda, akkor se vallanám be!"  Vagyis ismerjem be, hogy hazudnék, ismerjek be egy olyan cselekvést, amit eszembe se jutna megtenni.

Az érettségim története se rossz: Szóbeliről hazaérve, mesélem, hogy mi volt. Mondom: az irodalom tételt nem tudtam túl jól. Erre mit terjeszt el a kollégáinak? Én megbuktam az érettségin....Ja, suliról még: mikor kicsik voltunk, ő mindig azt mondta, hogy ő milyen jó tanuló volt.  Mikor már nagyobbak lettünk, kértük, akkor mutassa meg a régi bizonyítványait. Válasz: nem, mert ha rossz jegyet kapunk, akkor majd a fejére olvassuk, hogy ő is kettest kapott év végén...előtte mindig azzal jött, hogy ő milyen jó tanuló volt..

Az egyébként is jellemző rá, hogy csakis ő a fontos. Ha egy munkában valaki elfárad (pl. kertásásnál) az lusta. Ha ő elfárad, az azért van, mert sokat dolgozott. Más soha nem számít, pl. kinevetett engem, hogy tízéves lányként miért nem bírom el a többliteres vizes vödröt, bezzeg ő! Ja, ő 40 éves férfi volt. Nem is értem, miért nem bírja ugyanazt egy 10 éves lány, mint egy 40 éves férfi...Persze, azért nem bírom,mert lusta vagyok, és elkényeztetett.


Most ennyi jut eszembe, majd megírom, ha még beugrik más is.
A.

 

Köszönjük. Szerintem egyelőre ennyit megemészteni most bőven elég. De majd visszatérhetünk rá!

Kedves Olvasó!

Öntsd ki a szíved, amíg nem késő! Az ásó-kapa-nagyharang eljövetelekor te már nem panaszkodhatsz! Nem csak a saját, hanem ismerősöd történetét is elküldheted.

Sztorikat a hulyevel(kukac)gmail.com e-mail címen fogadunk.

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyevel.blog.hu/api/trackback/id/tr972625140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marcinátor (törölt) 2011.02.04. 09:57:32

Rönó meg vidijó mint státusszimbólum, LOL.
Az az alapigazság, hogy mindenki magából indul ki, azaz másoktól ugyanazt feltételezi, mint amit maga is tenne, általában igaz. Tehát én vigyáznék vele, főleg a mérgezés vonalon.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.04. 10:16:18

Jaj de szörnyű lehet egy ilyen ember. Bár ez szimpatikus:

"Az egyébként is jellemző rá, hogy csakis ő a fontos. Ha egy munkában valaki elfárad (pl. kertásásnál) az lusta. Ha ő elfárad, az azért van, mert sokat dolgozott."

Magam is így vagyok ezzel, csak az én esetemben tényleg így is van.

Styxx 2011.02.04. 10:53:51

@marcinátor:
Ja, és akkor a robbanós Videoton Color Star-ról még nem is beszéltünk.
@Levéltáros:
Elfáradni, te!? Ugyan már, biztos szimulálsz, elfáradni csak ÉN tudok!!:-)

Puch Cavette 2011.02.04. 18:35:58

Én azért anyukádat is megvizsgáltatnám, ha ilyen embert választott.

Styxx 2011.02.04. 18:46:26

@Puch Cavette:
Szegény sok minden miatt beragadhatott a pasi mellett. Mindenesetre nem irigylem.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.04. 18:49:26

Brrrrrrrrrrrrrrrr csajszi menekulsz vagy mar elmenekultel?:(

Tetves Dög 2011.02.04. 18:56:47

'A nem iszik még rendben van, én se szoktam'
Van egy faszi rokonságban, aki annyira absztinens (ami amúgy nem lenne baj), hogy a szüretkor a gyerekei a frissen préselt mustból sem ihattak...

'szerinte természetesen MINDEN 15 éves lány az osztálykiránduláson az összes fiú osztálytársával, meg ki tudja még kikkel lefekszik'
Meg kell nyugtatnom az illetőt: bármennyire is hasonlókban bíztunk annak idején mi, fiúk, ez - legmélyebb sajnálatunkra - egyáltalán nem így van!

nadiposzata 2011.02.04. 19:01:14

Most már teljesen megbizonyosodtam, hogy a legszebb dolog a paranoia. Valahogy a nevelő apák mindig ilyenek.
Dettó.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.04. 19:04:00

@Puch Cavette: ezt elég sokszor mondtuk neki.
@Styxx: tudod, hányszor volt úgy, hogy elköltözik? akkor jött a megbánó viselkedés, aztán csak nem ment sehova. és nem is változott semmi. aztán, mikor felnőttként már nem álltunk szóba vele, akkor anyukánknál reklamált, hogy hogy viselkedünk vele. előbb kellett volna gondolkodni..
egy nagyon jellemző: tesóm egyik évben otthon volt, visszajövet azt mondja nekem: képzelt, beszélgettem ezzel a majommal, normálisan...tesóm volt ekkor 30 kb.

@marcinátor: igen, az volt mögötte a szándék, hogy gyerekkorában szegény volt, és ez nem lehetett, meg az nem lehetett. ezért vette meg, hogy el tudja mondani, hogy neki van. de használni nem használta, bent állt a garázsban.
telek ugyanez, feldolgozni nem bírtuk, annyi termett, de legyen, legyen, mert neki gyerekkorában nem volt.

ja, erről még: folyamatosan azt hallgattuk kiskorunkban, hogy bezzeg ő már hétévesen teheneket őrzött. (ez volt az ötvenes évek eleje). és őt nekünk emiatt sajnálni kell. aztán egyszer kiderült, hogy ezt a nagymamánknak is kellett, aki 20 évvel idősebb nála, de tőle sose hallottuk, hogy jaj, szegény,neki ezt kellett, bezzeg nekünk milyen jó dolgunk van, hogy nem kell.
azt is irigyelte, hogy nekünk volt külön szobánk a tesómmal, és hogy volt cipőnk iskolába járni. (80-as évek). merthogy, neki nem volt annak idején. ahogy a falu többi parasztgyerekének se. így nekünk se legyen, járjunk mi is mezítláb, a 80-as években. és az milyen, hogy folyton azzal jött, hogy szeretné, hogy háború legyen, mert az ő gyerekkora abban, meg azután telt el? normális, aki ilyet kíván.

amúgy, azt hiszi, hogy neki volt a legrosszabb a világon, emiatt, hogy ekkor volt a gyerekkora. szerinte neki volt a legnehezebb, egyetlen fiúként a lánytestvérek között (azt hiszem, négy van neki.). és miért? mert befogták őt is mosogatni, és az milyen már, hogy férfi létére neki ezt kell csinálnia. és neki volt a legnehezebb, nem ám az anyjának, akinek a férje eltűnt a Don-kanyarban, és ott maradt öt gyerekkel.
amúgy, az első felesége eltiltotta tőle a lányát, (megértem). most már tartják a kapcsolatot, mert a lány megkereste. de baromi szerencséje volt, hogy nem ez az ember mellett kellett felnőnie.

Liquid_Night 2011.02.04. 19:05:50

Kedves Posztoló!

Mostohaapád súlyos személyiségzavar(ok)ban szenved (és emiatt te is). Ez nem vicc és nem is oltás, ő már bőven kielégít nem egy, hanem több kórképet is.

Nagy tévedés lenne szimplán "élhetetlen" "nehéz" embernek gondolni azt, aki lelkileg BETEG, Saját Magad, saját életed, és ő miatta is...

A Tyne folyó déli partja 2011.02.04. 19:10:30

@Liquid_Night: és szerinted ezt mi nem mondtuk neki sokszor? szerinted elhitte?
sokra mentünk vele. attól még a mi életünket mérgezte.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.04. 19:14:25

@Liquid_Night: Gyereknek keves szava van:(
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Kiheverted mar?
Tobbszor figyeld Magad, ha majd gyermeked lesz...

Liquid_Night 2011.02.04. 19:16:14

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Nézd, nem tudom, hogy vele éltek-e még, illetve hogy mennyire szokott agresszív (ezalatt nem feltétlen csak közvetlen testi erőszakot értek) lenni, deeee ha súlyosbodik a dolog, akkor lehet akár kényszergyógykezeltetni is...és ez végül neki is érdekében áll.

webmestar 2011.02.04. 19:18:51

mondjuk szerintem nem általános, hogy pl. még soha nem rúgtál be. 15 évesen az osztálykirándulásokon meg kb a 70% tényleg részeg volt. 9.től kezdve...

A Tyne folyó déli partja 2011.02.04. 19:19:10

@Liquid_Night: nem élek már vele, ahhoz kicsit idős vagyok:)
de igen, szokott agresszív lenni, velem a leginkább (ugye, lánygyerek, annak nem lehet szava,ráadásul, nagyobbik gyerek, akinek ki kell taposnia a testvér előtt az utat...)

de tökmindegy, ő azt hiszi, vele minden rendben van, ez a természetes.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.04. 19:20:44

@webmestar: 9., ilyet az én koromban nem ismertek...és igen, képzeld, volt aki berúgott, ez egy, másrészt meg, értő olvasást próbáld meg.
csak neked: ÉN jókislány voltam mindig is, ennek ellenére ő rögtön azzal vádolt meg, hogy biztos nem tudom, miket csinálok.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.04. 19:36:55

még valami, most mondta a tesóm, bár ez nem a személyisége, csak nem túl igazságos helyzet.

anno sokszor volt úgy, hogy elköltözik. ezért épít egy házat (építéssel foglalkozik). felépítette. mi segítettünk, (természetesen, lehordást kapva köszönetként,leginkább a "letöröm a karod" ment). nem költözött oda. ki lett adva németeknek nyaranta. abban is mi dolgoztunk egy csomót, az ágyneműzés, szobák takarítása, stb. végül eladta. épített egy másikat (kettőt, ikerházat) egy másik Balaton-parti városban. akkor már mi felnőttek voltunk, nem segítettünk a gyerekkorunkban történtek után, de anyukánk a mai napig intézi a dolgokat a vendégekkel kapcsolatban.
na most, nincsenek összeházasodva anyukámmal. ha elhalálozik, akkor, minden a lányára száll. aki a házakban soha, semmiben nem segített. merthogy ő az örökös... szép, nem?

lemonlime 2011.02.04. 19:44:40

Hát ez nagyon durva... add el a sztorit Larry Clark-nek vagy Todd Solondz-nak, ők csinálnak ilyen beteg emberekről filmeket...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.02.04. 19:52:20

Azt hiszem ez egy ilyen korosztály. Nem volt könnyű nekik na. Persze ez nem mentség.

Gyerekként nagyon nem lehet ellene tenni, felnőttként meg "messziről jött ember" effektus.

Örüljön a kedves posztoló neki, hogy / ha nem alakult ki önértékelési problémája, fóbiája, beilleszkedési gondja, pánikrohama... Egy hasonló negatív környezetbe kisgyermekként bekerülve ugyanis nagyon nem könnyű.

Ha már így ír róla nyilván volt annyi esze, hogy a helytelen magatartásformát észrevegye, ám hasznos lehet még mindig egy szakemberrel történő elbeszélgetés (lám még most is eszébe jut, talán ez a lappangó idegeskedés ki is terjed néhány cselekedetére ahol nincs más indok)

Styxx 2011.02.04. 19:58:12

@Van_mikrohullámú_sütőtök?:
Valószinűleg eg yplusz trauma lehetett a háborút kisgyerekként megélnie és ha jól értem a mostohaapa apja a Don-kanyarban odaveszett. Sajnos a posztoló szemszögéből viszont mindez sovány vigasz, ő arról végképp nem tehet, hogy a születése előtt sok-sok évtizeddel hadat üzentünk a ruszkiknak (az is egy racionális, higgadt döntés volt, mintha én a Tyson pofáját akarnám beverni, de ez már nagyon offtopic.
A pedofiloknál is rengetegszer a tettes is áldozat volt gyerekkorában. Szerencsére a posztolóról úgy tűnik, hogy ő reálisan látja a dolgokat.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.04. 19:58:31

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: de igen, mindenféle problémám volt. kisgyerekként ticem (ez eddig nem jutott eszembe, hogy ettől is lehetett), állítólag folyton "ráztam a fejem" (gondolom, ideges voltam), önbizalmat is csak úgy kb. 30 éves koromra sikerült összehozni, meg volt (néha még most is van) egy csomó alaptalan félelmem.

viszont a tesómban nem igazán alakult ki. na de leginkább velem veszekedett, mint mondtam, lánygyereknek nincs szava, ráadásul legidősebb gyerek is vagyok.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.04. 20:00:56

@Styxx: ja, csakhogy azzal én nem vagyok kisegítve, hogy szépen tönkretették a gyerekkoromat, azért, mert neki rossz volt gyerekkorában. nem én tehetek róla, azon kívül, pl. a nagymamámnak se volt egyszerű (sőt, neki még bújkálnia is kellett a háborúban csecsemővel, deportálták a családját, elvették az összes tulajdonukat), mégse lett ilyen, és tette tönkre a környezetét.

Nem vagyok fideszes 2011.02.04. 20:24:29

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Hát ez nem gyenge és sajnos kis hazánkban nem is ritka sztori, részvétem a baromarcú faszkalap miatt.

Egyébként, már megbocsáss, de anyukádról is vastagon megvan a véleményem. Nekem is volt nevelőfaterom, akadtak neki is hülye dolgai (félreértés ne essék, a tiédhez képest kb. mint egy golflabda a Naphoz képest), de ha ezek közül akármelyikkel csak megpróbálkozott volna, anyám úgy kivágja, mint macskát szarni, persze miután kikaparta a szemét.

FAQlyás Menyét 2011.02.04. 20:26:30

A blog betűmérete nagyon kicsi. Sokszorosára kell nagyítanom, ha látni akarom.

szépjuhászné 2011.02.04. 20:53:06

Megpróbálok nagyon finoman fogalmazni, hogy ne bántsam meg Anyukádat, de nem értem, hogy volt képes eltűrni, hogy egy idegen tönkretegye a gyerekei életét. Mindegy ki, csak ne legyen egyedül? (Amint írod, még csak nem is házasok.) Baromi nehéz egyedül gyereket nevelni, de azért talán a gyerek fontosabb, mint hogy legyen egy pasi a háznál.

cs.posztolo 2011.02.04. 20:56:15

Asszem a mérgezéses dolog a "legjobb" :D
Nyomorult egy gyerekkora lehetett a mostoha apukának, a felnőtt élete sem épp az, amire számított, rajta így jön ki...
Szomorú.

teddybear01 2011.02.04. 20:57:53

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Tudod, az én apám gyerekkora is a háborúra esett, de ő valahogy normálisra sikeredett. Vannak ugyan heppjei, de tulajdonképp semmi ezekhez képest. Rendmánia, de nem súlyos, meg némi feledékenység.
Viszont a fater 12 éves korában már családfenntartó volt, mert nagyapa meghalt. Azon a nyáron fater már részesaratóként dolgozott, hat korabeli fiúval együtt dolgoztak négy aratórészért.
Szerintem a mostohád eléggé lököttnek született, és később csak rosszabbodott a helyzet.
Muter is elvesztette a szüleit a háborúban, valahogy ő is normálisnak cseperedett. Pedig őt is befogták, nem hét évesen, hanem már négy évesen libapásztor volt.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.02.04. 21:03:54

Azt mondjátok, hogy mostohaapa? Az anya pedig feleségül ment hozzá? Vajon miért, mi okból? Miért jó neki? Van fedél a fejetek felett?

ÓjajSámson 2011.02.04. 21:24:49

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Évek óta együtt él anyukáddal - egyébként ez érthetetlen -, titeket nevelt ergo ez egy élettársi kapcsolat.
Kérdezz meg egy ügyvédet, de sztem minimum jár édesanyádnak a haszonélvezeti jog, ha egyszer meghal a mostohaapád.

Ha már felnőtt vagy, gondolom eszedbe jutott, hogy orvos kéne neki. Ha meg van lehetőségetek, anyudat mentsd ki ebből a helyzetből. Soha nem késő.

Parasite 2011.02.04. 22:16:58

szegény nem normális, de ebben az egyben igaza van: MINDEN 15 éves lány az osztálykiránduláson az összes fiú osztálytársával, meg ki tudja még kikkel lefekszik. :D

webmestar 2011.02.04. 23:09:57

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): értettem abszolút, sőt:) Te nem érted. Sajnos az az általános, hogy 14 éves kortól a többség már bőven alkoholizál, én is így tettem, ez van. Ezért valamennyire nem alaptalan, ha ettől fél.

yeti-ufo hibrid 2011.02.04. 23:41:53

Remélem, a posztoló 8és az anyja meg az öccse)már nem él a fickóval, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem pusztán "hülye", hanem szép, kövér paranoid elmeállapotot nevelget abban az okos kis fejében, s azokkal jobb vigyázni, mert pusztán "szeretetből" meg "féltésből" is képesek családirtani...

cso zsi 2011.02.05. 00:34:01

@Parasite: @webmestar: ...és mindehhez még "mai fiatal"-nak sem kell lenni.
Anno 8.-ban nem minden lány, de az osztály két "jó nője" bizony túl volt a világ felfedezésén.
Később, gyermekeim leendő anyjával megismerkedve az életkor stimmelt, csak épp már elkezdte a középsulit.
Hogy a lányom mikor kezdte? Nem tudom. Addigra külön vitt a szél minket, és ritkábban találkoztunk.

Olyan videomagnóm volt, mint az illusztráció. Mi vigyáztunk a használati tárgyakra, de csak azért, hogy sokáig használhassuk.

freemind93 2011.02.05. 01:32:15

a posthoz: senkinek nem mentseg a multja a cselekedeteire. reszemrol egyutt tudok erezni meg az altalam megvetett emberekkel is, mivel a multjuk/kornyezetuk magyarazza tetteiket. megis, a donteseinket mi hozzuk, ugyanazon korulmenyek altal mas szemelyisegek szuletnek.

a postolohoz: minden tisztelet mellett, bizonyos, hogy mostohaapad hatassal volt a te szemelyisegfejlodesedre, es nem csak mint negativ pelda. ezt belatni kellemetlen es taszito lehet, de pl. minden kommentelonek ellentmondasz, vedekezel, es agressziven irsz. ez nem gond, mondhatni jogos, csak lehet a gyerekeid eszreveszik es nem fogjak jo neven venni. ha megteheted, beszelgess rendszeresen egy pszihologussal. semmi rossz nincs benne, nem ciki, nem orvos, nem hivatalos. kellemes csevej, es lehet erdekes dolgokat tanulsz.

Zuzimama 2011.02.05. 07:56:20

Nem tudom miért csesztetitek az anyját?
Nagyon sok nő (és férfi is) kapcsolatfüggő, mindegy, hogy ki, csak legyen mellettük valaki, kapcsolatban legyenek, mert egyedül nem bírnak élni.

Még ha fel is ismerik, hogy hülyével élnek, valószínűleg nem változtatnak, főleg azért, mert azt gondolják, hogy ők már túl öregek (csúnyák, stb....) hogy újra párra leljenek, inkább vergődnek egy szar kapcsolatban.

Nekem olyan tapaztalatom van (nem saját) hogy a gyereket magasról lesz@rták, oviba is egyedül járt, kulcsa nem volt. Ha hazaért és senki nem volt otthon, akkor órákig várt a kapuban a szüleire. Ha bármilyen történetet el akart volna mesélni a szüleinek, akkor soha nem hallgatták meg, magyarán nem foglalkoztak vele.
Ez is nagyon sz@r lehet.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2011.02.05. 08:42:11

És akkor műsorok készülnek arról, hogy a pszichiátria kitalál betegségeket, hogy legyen miből profitálniuk. Ilyen emberek meg leélnek életeket anélkül, hogy bárki is csak megpróbálkozna a kezelésükkel.

Bobby Newmark 2011.02.05. 09:07:23

@wmiki: Mikikém, te maradj csak csendben, legalább annyira mentálisan zavart vagy, mint a posztban szereplő emberi roncs.

hulyevel 2011.02.05. 09:16:01

@Zuzimama:
Szia,
Ha van rá kedved/időd kérlek küldd el a huyelevel(kukac)gmail.com-ra az ismerős kisgyerek történetét. Ha profilba illő, természetesen beazonosíthatatlanul jelenik meg, mint a többi poszt is.
Kössz.

hulyevel 2011.02.05. 09:17:33

@hulyevel: @Zuzimama:
Na, (freudi:-)) elírás az e-mail nem "hulyelevel"(pedig az se hangzik rosszul:-) ) hanem simán hulyevel(kukac)gmail.com

kutya vacsorája 2011.02.05. 09:19:02

@Liquid_Night: igazad van. kb. a 4. sornál föltűnt:(@Animacs (a Tyne folyó déli partja): jót tesz, hogy kiírtad magadból, de lehet, vmi szakemberrel sem ártana átbeszélni..., ne haragudj, tényleg aggodalomból mondom. édesanyád vajon mit eszik rajta?
egy dologban fogadom el seggfejapuka álláspontját, mondjuk én sem tudtam - úgy értem, felnőttkorban - elegyedni a szomszédokkal, sztem kevés a barátsághoz, hogy hasonlít a helyrajzi számunk. de ettől még nem gondolom, hogy az életemre törnek.

kutya vacsorája 2011.02.05. 09:26:44

@Zuzimama: az ázalékoknál fejletteb állatoknál ősi ösztön, hogy az utód biztonságban tudása a legfontosabb, még az életösztönt is fölülíró kötelem, ha az oroszlánmama nem neveli a kölköket, akkor elfogadjuk, hogy defektes. a homo sapiens némely egyedei viszont simán szarnak a gyerekeikre, és akadnak, akik ezt elnézik nekik, társfüggésnek vagy mi a fasznak mondják, mintha normális dolog volna. pedig csak önzés (+esetleg ostoba önbecsapás, de ez sem mentség).

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.02.05. 09:57:46

Tudtam, hogy telitalálat lesz ez a blog :D

Én csupán a szomszédommal történt alkalmi beszélgetést tudnám leírni, amely legalább ilyen súlyos kényszerképzetek előadásával társult, de azért nem lenne ilyen terjengős a mese (szerencsére :D)

hulyevel 2011.02.05. 12:00:45

@Krajcs:
Kössz, és szívesen látom a szomszédos párbeszédet a hulyevel(gmail)com-on.
Profi billenytűhasználótól egy rövid írás wormly welcome:-)

bohuš 2011.02.05. 12:13:58

Szerintem olyan olcsó dolog minden defektes emberre azt mindani, hogy jaj, szegény, beteg. Ez a bejegyzés nekem tök jó példa a szimplán gonosz, rosszindulatú és szélsőségesen egoista emberre.
A betegség-emlegetés olyan nekem, mint mikor régebben egy cukorbeteg ismerős azt játszotta, hogy simán beült velünk a cukrászdába haboskávéra meg 2 krémesre, tolta be a tésztakajákat, zsemlét, mindent, mert neki nincs önuralma, de ha nálunk ebédelt vagy együtt mentünk nyaralni és főztünk, mindig pattogott, hogy ő cukorbeteg, ő nem ehet ilyet-olyat, ezért mindannyian együk azt, amit neki szabad (Persze nem ő főzött (fogalmam sincs, miért), és tippet se adott, hogy akkor mit együnk (csak azt, hogy mit ne), hanem osztogatta a tanácsot a szakácsnak). Persze utána séta közben simán megállt a cukinál egy süteményre... Hát mi megmondtuk neki, hogy drága, mi sem vagyunk hajlandók komolyabban venni a betegséged, mint te magad, szóval, ha diétás kosztot akarsz, 1. főzz külön magadnak, 2. ha azt akarod, hogy mi is olyat együnk, legyél te a szakács, és ne másnak magyarázz, hogy mit csináljon.
Az én számomra ez másokkal is alapelv: nem veszem komolyabban a problémáid, mint te magad.
Egyébként a pedofilok, szadista gyilkosok, gyújtogatók stb. szintén betegek, és a gyerekkoruk se volt teljesen oké, aztán mégse hagyjuk szánalomból, hogy erőszakoljanak, daraboljanak, gyújtogassanak. Én egyszerűen nem értem, mi azoknak a kommenteknek a jelentése, hogy "Jaj, milyen vagy, miért írsz csúnyákat róla, mikor szegény beteg". És? Mi következik ebből? Aki beteg, szabadon garázdálkodhat elszabadulva, a betegségére hivatkozva évtizedeken keresztül, tagadva a betegségét? A másiknak meg kötelező lelkiismeret-furdalást érezni, ha nehezményezi a "beteg" vislkedését? Ha majd lesz egy olyan bejegyzés, hogy a mostohaapám gyerekkoromban évekig mellémfeküdt és simogatott, arra is jönnek majd a "dehát szegény beteg" kommentek? Szerintem arra nem fognak, pedig azt sem értem, miért egyértelműbben elítélt dolog a szexuális zaklatás, mint a lelki terror (márminthogy szerintem a lelki egészséget rombolókat is éppúgy el kéne ítélni).

bohuš 2011.02.05. 12:32:44

Van egy könyv, M. Scott Specktől (amerikai pszichiáter) a "Hazug emberek. A gonszság lélektana", az Akadémiai kiadótól (megjelent "Ördögi emberek - az emberi gonoszság lélektana" címmel is), ami egyfelől elég furcsa könyv, néhol nagyon necces (és tudománytalan) dolgokkal, de szerintem kiszűrve belőle a furcsaságokat, nagyon hasznos minden olyan embernek(főként az esetleírások), aki történetet küldhet erre az oldalra. Arra tesz kísérletet a szerző, hogy elkülönítse egymástól a pszichiátriai megbetegedéseket és a gonoszságot (amit kb. a felelősségvállalás teljes hiányaként ír le)és ez utóbbit szakemberként próbálja megközelíteni. Mondjuk szerintem inkább vitaindító a könyv, mint kiforrott válasz valamire, és vannak benne számomra vállalhatatlan részek (= tök hülyeségek), de összességében nagyon hasznos elolvasni. Egyszerűen jót tesz a "szegény beteg" áldozatai lelkének, na.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.05. 14:04:10

@ÓjajSámson: öregkorára már normálisabb lett. na persze, nem lakom otthon, így könnyű...de legalábbis, úgy tudom, hogy már nincsenek meg ennyire a hülyeségei.

amikor már felnőttek voltunk, illetve 16-18 évesek, akkor már nem álltunk vele szóba (ezt is én kezdtem, naná, elsőszülött, a tesóm csak követett, mondván, hogy amúgy sincs témája, plusz, csak belekötne mindenbe, minek beszéljen vele), nos, akkor már morgott, hogy "miért nem beszélünk vele", meg hogy "nincs köztünk normális emberi kapcsolat". naná, ki tehet róla? én akkor mondtam anyukámnak - aki közvetített, hogy tán előbb kellett volna gondolkodni. mire számított? a tesóm azt mondja, hogy ezt anyukánk állítólag mondta neki, hogy ez vissza fog ütni, ha idősebbek leszünk. de nem hitte el, persze.
az indok arra, hogy miért nem megy el,(meg hogy miért is kéne becsülnünk) mindig az volt, hogy jaj szegény (sokszor volt úgy, hogy elmegy), meg azért kell megbecsülnünk mert szorgalmas, napi 16 órákat dolgozik (ja, mert más hobbija nincs), meg hogy ügyes kezű, és ezt meg tud szerelni, meg azt, nem kell hívni szakembert....ezzel mind sokra mentem. ja meg az, hogy "bezzeg mi tudtunk menni nyaralni külföldre sátorozni, mert annyit dolgozott". igen, amiket folyton elrontott, mert ugyanúgy viselkedett, ahogy otthon, mi meg 10 évesen nyilván nem maradhattunk otthon.úgyhogy nekem értékelni kellene a külföldi nyaralásokat, csak mert voltak, tökmindegy, hogy leginkább csak veszekedések voltak...

A Tyne folyó déli partja 2011.02.05. 14:05:58

@webmestar: ez egész pontosan 90-ben történt. nem igazán volt divat akkor.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.05. 14:11:06

@yeti-ufo hibrid: anyukánk vele él. én meg a tesóm nem.@kutya vacsorája: szomszédok: na, oda ő volt az, aki később jött be....ugyanis, a házsort anno egy csomó fiatal család építette, apukámmal egyetemben. az átlagéletkor volt 20-25 év, mindenki kisgyerekes volt. 77-ben épült, apukám 79-ben halt meg, a mostohaapám meg valamikor óvodáskoromban jött. tehát, ő volt az idegen, a többiek már ott laktak néhány éve. és ez nem mentség arra, hogy miért is nem játszhatunk a többi gyerekkel nálunk. pláne, hogy nem csak nálunk játszottunk, hanem mindenhol, egyik nap itt gyűltünk össze, másik nap ott.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.05. 14:17:46

amúgy, az se tetszett neki -főleg - hogy pl. ha gimnazistaként nagy ritkán el akartam menni szórakozni az osztálytársaimmal, nem őt kérdeztem meg, hanem anyukámat. aki meg elengedett, mivel tudta, hogy nem fogok semmi rosszat tenni. de őt -a mostohaapámat mármint - miért nem kérdezem meg. (ezt azért akarta csak, hogy megtilthassa. mert csak. hogy ő parancsoljon.)

Zuzimama 2011.02.05. 14:43:14

@hulyevel: tudnék több, hogy is fogalmazzak, hülyéről írni, de megmondom őszintén, hogy nagyon aktív és kiterjedt netező rokonság húzódik a háttérben, nem vállalnám be. Bocsi.
Ráadásul elég specifikus hülyékről van szó, hipp-hopp kiderülne minden.

Zuzimama 2011.02.05. 14:51:08

@kutya vacsorája: megmondom őszintén nem értem mi az ázalék. ?

Nem akarom én elnézni az asszonynak, hogy hagyta, hogy az új ura így rátelepedjen az ő családjára, de egyszerűen vannak nem harcos természetű emberek, akik inkább belemennek egy ilyen kapcsolatba.
Én harcos vagyok, engem nem lehetne belekényszeríteni egy megalkuvásba (azt hiszem) de pl. ismerek kompromisszumképesebb embereket, akik benyelnek olyan sértéseket is, amik miatt az én házasságom pl. már biztosan múlt idő lenne.
Más a vérmérsékletünk, más mértékben vagyunk képesek kompromisszumra, más más szinten kapjuk fel a vizet bizonyos dolgokban. Ez az asszony kisebb hőfokon élhet, neki ez - ha mondjuk kényelmetlen is - de belefér.

Amúgy meg Darwin szerint mi is állati sorból emelkedtünk fel, szerintem sokan még mindig ösztönlények, inkább behódolnak a falkavezérnek, minthogy a saját elképzelésük szerint éljenek. Ha van egyáltalán nekik ilyen.

dukeekud 2011.02.05. 16:23:54

Szerintem a sokkterapia hasznalt volna. A videomagnot bele kelett volna kurni a feltve orzott auto szelvedojebe. :)

Es az anyuka felelosege is felmerul. Miert koltoztet ossze gyerekeket, egy elmebeteggel ?
Mert ha ez tenyleg ilyen sulyos volt, az mar kozeliti bantalmazas kategoriajat.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.05. 18:42:08

@dukeekud: volt bántalmazás is...amíg a tesóm el nem kezdett taekwondózni, utána már engem sem mert bántani. de míg kicsik voltunk, volt bizony. szerinte természetesen nevelési célzattal.
ja, volt kint rendőrség is, bántalmazás miatt, és akkor már egyetemista voltam. a tesóm hívta őket. mit gondolsz, mi történt?

hulyevel 2011.02.05. 23:15:23

@Zuzimama:
Oké, értem, de kössz, hogy visszajeleztél.
Üdv:
h.

Nuuk 2011.02.11. 12:56:04

Pár gondolat (végig ugyanarról a személyről van szó):

-A tévé távirányítóját be kell(!) bugyolálni nejlonba, hogy jól nézzen ki, ne kopjanak le a gombokról a feliratok. Az, hogy baromi csöves kinézete lesz így a cuccnak, és 2-3 hét után nem lehet átlátni a nejlonon, ergo a feliratok is láthatatlanok, az nem baj.

-Bizonyos edényeket és poharakat szigorúan tilos elővenni, ezek csak azokra a bizonyos "különleges alkalmak"ra valók. Természetesen a ballagás, esküvő, gyermekszületés nem elég különleges alkalmak.

-A családi összejövetelekre teljesen kizárt, hogy szögletes poharakat vegyünk, csak és kizárólag kör alapúak engedhetők meg. Aki szögletes poharat mer beszerezni, azt üvöltve küldjük vissza a boltba.

-Ha a lakásban nagyobb felújítást végeznek (pl. padló cseréje, falak felhúzása és kiverése), muszáj tizenöt percenként(!) felsöpörni, természetesen nem elég egyszer, a munka végén. Felsöprés közben muszáj hangosan méltatlankodni, hogy már megint összejárkálták a padlót, megint semmibe veszik az ő áldozatos munkáját, stb. .

-Alapvetően fontos családi érdek, hogy a szemétdombra szállításra váró, emberi használatra alkalmatlan tárgyakat odébb vigyük két méterrel, vagy bármi más módon átrendezzük.

-Ha a fenti roppant fontos művelet során emelni kell valamit, lehetőleg az évekkel ezelőtt gerincbetegséggel diagnosztizált (orvosi leletek, zárójelentések, stb.) családtagunkat is gyorsan osszuk be a munkára. Ha húzódozna, emlékeztessük őt arra, hogy nekünk sokkal rosszabb, mert a mi hátunk is fájni szokott(!).

hulyevel 2011.02.11. 13:06:05

@Nuuk:
Hú, részvétem. Ha van kedved/időd, kérlek küldd el részletesen a hulyevel(kukac)gmail.com-ra és kiposztolom.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.11. 18:08:11

@Nuuk: szerintem össze kéne költöztetni őket.
süti beállítások módosítása