HTML

Hülyével együtt élni

Van ilyen sztorid? Írd meg: hulyevel(kukac)gmail.com

Friss topikok

Téboly Miki tovább spórol

2011.04.22. 07:20 :: hulyevel

 

Téboly Mikit”, a kényeszerképzet-bajnok, spórolóvirtuóz édesapát már sikerült megismernünk. Közkívánatra íme még néhány gyöngyszem Darwin-díj esélyes, ön- és közveszélyes spórolási repertoárjából:

A skótság oktatója


Takarékossági céllal megbuherálta a szén-monoxid jelző készüléket, amiben egy öt voltos elem a táp (azt hiszem, a téglatest alakú, az az 5 V-os). Ez az elem biztosítja a szerkezet megfelelő működést, valamint azt, hogy a készülék kis kijelzőjén 30 másodpercenként felvillanjon egy kontroll led-kijelző. Ha ez nem történne meg, az azt jelenti, hogy az elem lemerült, sürgősen ki kell cserélni, mert így az egész készülék nem működik. Nemrég vettem észre, amikor otthon jártam, hogy nincs fent a készülék a falon. Kiderült, hogy Téboly Miki leszedte és kivette az elemet, mondván, ne fogyasszon feleslegesen. Egy 5V-os elem hogy fogyasztana feleslegesen, amikor egy biztonsági jelzőberendezést működtet?! Az életed is függhet tőle adott esetben, nem egy ilyen történetet hallottunk, ahol egy ilyen kis párezer forintos kütyü egy egész család életét menthette volna meg. De nem, neki fontosabb, hogy az elem ne merüljön!

A Challenger űrsikló 7 űrhajós életét követelő tragédiáját egy hibás tervezésű, kb.150 dolláros tömítőgyűrű okozta.

A fürdőszobában rendszeresen elzárja a radiátort, mondván, hogy az előszobában lévő meleg befűti a fürdőszobát is. Természetesen ez nem igaz, annyi plusz hő soha nem is volt, soha nem is lesz, hogy elég legyen télen befűteni azt a fürdőszobát. Ha valahol szükség van egy kis plusz melegre, az pont a fürdőszoba. Persze neki könnyű, több kilónyi hájrétege melegen tartja, ám egy normál testalkatú ember simán szétfagy odabent. Amikor egy nagy kirohanás alkalmával sikerült némi világosságot csiholni az agyában, legalább azt elértük, hogy többé nem zárja el az alsó csapot. Viszont a felső szabályozót közepesre állította, amit szabad szemmel nem lehet észrevenni. De olyan hülyének néz, hogy azt hiszi, nem veszem észre, holott ez nem nehéz, amikor megpróbálod a szabályozót max melegre állítani, viszont az csak forog és forog, de magát a szabályzást nem végzi el?! Merthogy egy apró csavart meglazított, és ez az, ami ránézésre nem látszik. Szóval, ha azt el is értem, hogy ne zárja el a radiátort, azt már nem, hogy langyosnál melegebb legyen, csavarhúzó nélkül.

Majd' el is felejtettem, hogy Téboly Miki a színes tévét is majdnem fekete-fehéren nézi (színérték általában 21-28 közt mozog a 100-as skálán), mert szerinte a túl színes már rosszat tesz a képcsőnek.

Szerintem ez is priceless :-)

Jaj, kedves posztküldő, hogy lehetsz ilyen rosszmájú? A kedves papa bizonyára azért veszi vissza a tévén a színeket, mert hardcore Tarr Béla rajongó :-)

Köszönöm olvasóim nevében is a posztot. Ha sok komment lesz, bizonyára a posztküldőt néhányan jól kiosztják, hogyan írhat ilyesmit az apjáról, na meg én is kapok a pofámra, hogy mire fel létezik ilyen blog. Magamat nem védem, de a posztküldőt igen: Akinek nem tetszik az irománya, éljen évekig ilyen apával (ő már elköltözött, gyerekkorában viszont érthetően nem volt más választása) és hála a jó istennek, hogy kiváló humorérzéket fejlesztett mindez elviselésére.
 

Sajnos Téboly Miki képtelen világa kimeríthetetlennek tűnik. Amit a posztíró elküldött, abból simán kijön egy harmadik és egy negyedik rész is. Nem kizárt, hogy lesz folyt. köv. 

Kedves Olvasó!

Öntsd ki a szíved, amíg nem késő! Az ásó-kapa-nagyharang eljövetelekor te már nem panaszkodhatsz! Nem csak a saját, hanem ismerősöd történetét is elküldheted.

Sztorikat a hulyevel(kukac)gmail.com e-mail címen fogadunk.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyevel.blog.hu/api/trackback/id/tr392785827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.22. 09:36:51

Téboly Miki lesz a legnagyobb király, amikor majd elfogy az olaj, elindul a népvándorlás és a harc a maradék erőforrásokért, és a víz lesz a legnagyobb kincs, meg mindenen spórolni kell, mert az életed múlik rajta. Időben kell elkezdeni a felkészülést!

Styxx 2011.04.22. 10:39:04

@Levéltáros:
Jó meglátás, Téboly Miki az új Mad Max!

Lord_M_ 2011.04.26. 12:00:15

Erről hirtelenjében a legjobb barátom jut eszembe... télen -10 fok kint, nála meg elromlott a konvektor... még előző télen... December végén meséli, hogy nincs fűtése... hétvégén meglátogattam, tényleg nincs... azt mondja :
minek, úgy is egész nap az irodában ül, éjszaka legfeljebb kicsit jobban betakarózik... Ember hétvége van...
azt mondja: megszoktam.

mondja ezt úgy hogy 3 zokni, dupla melegítőnadrág és tripla pulcsiban ül a nullafokos lakásban...
és persze pozitív hozadéknak hozta fel, hogy így mennyit spórol a gázon...
másnapra vittem egy gázszerelőt, aki megjavította a vackot... azóta van fűtés :)

Komolyan néha meglep, pedig, okos, művelt és rendkívül éles eszű fickó... csak néha fura :)

de talán ezért a legjobb barátom :)

cs.posztolo 2011.04.28. 13:38:54

Valójában érzékelhetőbb lett volna a hülyeség mindebben akkor, ha a korábban küldött spórolásokkal együtt hozta volna a Szerkesztő.
Természetesen nem negatívoskodni akarok, mindössze jelezni, hogy az e posztban olvashatók csak töredéke mindannak, amilyen Téboly Miki a mindennapokban.

Ettől függetlenül köszönöm, hogy második posztot is "érdemelt" :)

hulyevel 2011.04.28. 17:01:06

@boriska: @cs.posztolo:
Azt egy harmadik részre tartogatom, a hosszú posztok nem túl
szerencsések (szerintem).

Szívesen és kössz még egyszer.
süti beállítások módosítása