HTML

Hülyével együtt élni

Van ilyen sztorid? Írd meg: hulyevel(kukac)gmail.com

Friss topikok

Idióta szomszédpár

2011.02.11. 07:59 :: hulyevel

Levéltáros Gedeon saját blogján már rittyentett egy műremeket török átkáról, most mindezt még realisztikusabban is megosztja velünk:

Két éve költözött a rém a szomszédunkba. Egy házaspár, ahol Zsolti, a férj elmebeteg, és Gyöngyi, a feleség elmebeteg. (A nevek fiktívek, a többi sajnos nem.) Szerintem 20 éve lehetnek házasok, és kb. 19 éve kellett volna elválniuk, de nem tették, ezért mára már mindketten klinikai esetté váltak. Sorházi lakásunk falait már hangszigeteltük, de Gyöngyi átordítja azt is, így történetem van bőven.
Kétféle ciklus szerint élik az életüket, elég hamar sikerült belőni ezeket, mivel Gyöngyi ordítva tájékoztatja a környéket. Ha olimpiát rendezünk, ő lehetne az olimpiakikiáltó.


A Nagy Ciklus


Zsolti pánikbeteg, depressziós, bármiféle munkára alkalmatlan ember. Otthon természetesen dolgoznia kell, hiszen Gyöngyi szerint egy család azért család, mert mindenki kiveszi a részét a munkából, így Zsolti füvet nyír (levágja a virágokat és a bokrokat is, mert hülye), festi a kerítést (összekeni a falat is, mert hülye), és takarít (még nagyobb koszt hagyva maga után, mert hülye).
Gyöngyit kikészíti Zsolti életre való alkalmatlansága, ezért folyamatosan üvöltözik vele, amitől Zsolti pánikbetegsége mélyül és mélyül, mígnem kórházba kerül. Ekkor van két hét nyugalom, majd amint Zsoltit ideiglenesen helyrehozzák, kezdődik elölről az egész, két hónap otthon. A Nagy Ciklus gyakorlatilag az orvostudomány harca Gyöngyivel, a harcmező pedig maga Zsolti.
Így zajlik a küzdelem, már az első órában, miután Zsolti hazatér:
„Vedd fel a szennyest a padlóról, vidd a fürdőszobába! Mi van, félsz a koszos ruhától, nem mered megfogni?!”
„Tedd be a szekrénybe a ruhákat! Nyisd már ki a szekrényt te nyomorult, nincs benne szörnyeteg!”
„Hozd ki a fűnyírót, vágd le a füvet, de ne szard össze magad, nincsen szörny a bokor mögött!”
Zsolti természetesen nem az ilyen dolgok miatt fél, de hülye, ezért tényleg nem tud semmit se normálisan megcsinálni, és ezzel felidegesíti Gyöngyit, aki a pánikbetegségre szeret frappánsan üvöltözni. A ciklus vége felé már veri is Zsoltit, a levágott rózsákat például két hatalmas pofonnal torolta meg a kertben.


A Heti Ciklus


Szombaton takarítás, ha törik, ha szakad. A család az család, ezért mindenki takarít, nem csak a feleség. Kb. reggel 8-tól indul a program, és ebédig tart. Gyöngyi vezényli Zsoltit, aki semmit nem tud normálisan megcsinálni, ezért Gyöngyi 10-re már kikészül, de elég jó kondiban van, ezért simán végigüvölti a 4 órát.
„Ez egy család, itt ha nem dolgozol, mész aludni a híd alá!”
„Akkor is megcsinálod, ha mindketten beledöglünk! Porszívózz!”
A heti takarítás visszatérő üzenete egyébként jellemzően az, hogy Gyöngyi ordítva közli Zsoltival: „Váljunk már el te szerencsétlen! Zsolti viszont nem akar, mert alkalmatlan az életre, ezért gyaníthatóan éhen halna egy hónappal a válás után.
Mi eleinte Gyöngyit tartottuk az állatnak és Zsoltit az áldozatnak, de aztán Zsoltit kicsit megismerve rájöttünk, hogy bárkiből képes kihozni az állatot. Zsolti ugyanis semmit nem csinál magától, de még ezt a semmit is idegesítően lassan csinálja, és közben kárt okoz. Villanykörte csere miatt áramszünet a sorházban, fűlocsolás miatt beázott fal nálunk, és karambol a közeli úton, mert ő úgy gondolta, hogy megfordul egy beláthatatlan útszakaszon.
Zsolti is érzi, hogy valami nincs rendben, és a rendszeres kórházi kezeléseken kívül máshol is keresi a nyugalmat: valami gyülekezetbe jár. Ezt onnan tudjuk, hogy Gyöngyi rendszeresen befenyíti Zsoltit egy-egy károkozása után, hogy ezt neki kell megvennie abból a pénzből, amit a „kibaszott” gyülekezetének adna.
A gyülekezet a vörös posztó Gyöngyi szemében, mert akárcsak a kórház, a gyülekezet is hozzájárul ahhoz, hogy Zsolti kicsit felépülve újra és újra megkeserítse az életét:
„Neked könn, te elmész a templomba, azn meggyónod, hogy megint felbasztad a feleséged, és kész!”
Röviden ennyi. Természetesen eleinte beszéltünk velük, egy-egy kiadósabb ordítozás után átmentünk hozzájuk (nem nyitják ki olyankor az ajtót, hiába dörömbölünk és rugdostuk), átordítunk, rendőrt hívunk rendszeresen, de tényleg beteg emberek, nincs megoldás. Ami esetleg még érdekes, hogy egyáltalán nem isznak alkoholt, nem attól állatok, hogy alkoholisták. És soha, de tényleg soha nem jön senki hozzájuk, nincs barátjuk, nincs családjuk, aki kíváncsi lenne rájuk.


Lakáscsere érdekel valakit?

(Ha valakit komolyan érdekelne a lakáscsere, igérem soron kívül kiposztolom:-); Hülyével - a Szerk.)

 

Gulácsy Lajos: Szerelem


Kedves Olvasó!

Öntsd ki a szíved, amíg nem késő! Az ásó-kapa-nagyharang eljövetelekor te már nem panaszkodhatsz! Nem csak a saját, hanem ismerősöd történetét is elküldheted.

Sztorikat a hulyevel(kukac)gmail.com e-mail címen fogadunk. 

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyevel.blog.hu/api/trackback/id/tr362625742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marcinátor (törölt) 2011.02.11. 09:50:01

A poszt-toló helyében valamit biztos hogy tennék ellene, például átmennék, és én is leordítanám a hajukat, hogy fejezzék be a műsort. Öljék egymást csendben, ha már ily szépen egymásra talált a két elmeroggyant.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.11. 10:38:33

Az ilyen emberekhez családsegítő vagy ehhez hasonló szolgálatot kéne hívni. Az ilyen beteg embereknek, mint Zsolt, sajnos intézetben a helyük:-/

cdrom70 2011.02.11. 10:54:06

Nem kell a Zsoltokat bántani.. Nekem is ez a keresztnevem...)
Ha valaki többször kárt okoz, először udvariasan beszélgetek vele, másodszor kevésbé udvariasan, általában nem szokott harmadik lenni.
Ha a posztolót ennyire zavarja a szomszédja, beszéljen velük, ha nem megy szépen akkor csúnyán.. Más megoldás nincs, mivel a srác orvosi kezelés alatt áll, a bíróságon nem számít mit mond..

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2011.02.11. 10:54:26

jól vettem ki, h zsolti autót is vezet? :D

Zelefánt 2011.02.11. 11:14:12

És ez még light-os, de majd amikor egy húzósabb defekt után meglátogat egy motoros fűrésszel... és az asszony fogja írányítani, hogy hol kezdje...

qwertzu 2011.02.11. 11:15:44

"karambol a közeli úton, mert ő úgy gondolta, hogy megfordul egy beláthatatlan útszakaszon. "

Ha nem volt záróvonal, akkor ez speciel nem az ő hibája. Ha volt, akkor is csak felesben.
Ugye bármilyen álló akadály előtt meg kell tudni állni.

Peetee 2011.02.11. 11:16:08

De durva.
Szerencsére elkerültek az ilyen elviselhetetlen szomszédok, bár nemrég költöztünk új helyre és itt is van 1-2 érdekes közösség:

Az "Apa végigveri a gyereket a lépcsőházban reggel" eddig 1szer fordult elő, akkor nem értem le időben és már az utca túloldalán voltak, így csak egy goromba tekintettel sikerült "bemutatkozni".
A minden házban megtalálható Sentinel-nagymamával hamar megbarátkoztunk, szerencsére az a kezelhető fajta, és tényleg mindre figyel/mindenről tud.

A kizárólag vasárnap és kizárólag reggel 8 előtt barkácsolóval könnyen megegyeztünk: A hét bármely más napján fúrhat pirkadatkor ,csak VASÁRNAP NEEE. Megértette.

Hálás vagyok, ezek kezelhető-élhető problémák a fent említettel ellentétben. Nem kellene Gyöngyinek valami fegyvert adni? Hátha rendet tesz végre egy okos húzással :)

Figyel Castro 2011.02.11. 11:21:49

Ismerős a szitu, amikor mi beköltöztünk, egy kedves, kétgyerekes házaspár lakott a szomszédunkban-sosem hallottuk őket, pedig két kicsi gyerekük volt, akik sírhatnak, .... Aztán sajnos elköltöztek, akik a helyére jöttek, valabi borzalom, Csak egy gyerekük van, de hogy az még életében nem hallotta a NEM szót, sz fix. Üvölt, sikítozik a lépcsőházban-a lakásban is, és nam a falon hallatszik át, hanem a két bejárati ajtón :( , hétvégén regge 6-kor rájuk kell kelni, a fickó úgy tüsszent, mint egy állat-bár ezzel inkább az állatokat sértegetem. Szóval tragédia. Ja, és még ők voltak felháborodva, amikor nálunk egyetlen egyszer hangzavar volt-meglepetés lánybúcsúban részesültem ugyanis.

MagyarZizzi (törölt) 2011.02.11. 11:30:18

Szerintem nem rendőrt kellene hívni hozzájuk, hanem a sárga mentőt. Sajnos az ilyen embereken, mint a Zsolti, nem nagyon lehet segíteni, vagy ha lehet is (mert úgy tűnik, a kórházban mégis tudnak kezdeni vele valamit), a Gyöngyi biztos nincs rá túl jó hatással. Nagyon sajnálom őket... de még inkább a szegény posztolót, akinek mellettük kell élnie!

magyar bucó 2011.02.11. 12:00:20

@qwertzu: Remélem, nincs jogosítványod.
Az ember saját felelősségére fordul meg ott, ahol nincs záróvonal. Beláthatatlan útszakaszon pl. tilos.
Nem kell számítani az ilyen hülyére, nem kell tudni megállni bármilyen váratlan akadály előtt.

magyar bucó 2011.02.11. 12:02:46

@qwertzu: Remélem, nincs jogosítványod, mert a közlekedés szabályairól nagyon keveset tudsz, azt is rosszul.

Pills here! 2011.02.11. 12:04:35

Azta kurva, hate ez kemeny... asszem soha tobbe nem panaszkodom, pedig egyszer kurvara kiakadtam, mert a szomszed ramszolt hogy mer furdok ejjel kettokor, zavarja a vizcsobogas...asszem Zsolti es Gyongyi szomszeddal mar folkotottem volna magam regen

qwertzu 2011.02.11. 12:08:26

@magyar bucó: Olvasgass kreszt-t:
26. § (4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.

Álló kocsira mindenhol számítani kell, mivel forgalmi okokból bárhol állhat kocsi. (pl. torlódó sor)

Zuzimama 2011.02.11. 12:12:45

@Peetee: hát a "sentinel-nagymama" meghatározáson életem végéig röhögni fogok. :D

Zorgo 2011.02.11. 12:13:16

Laktam én is kétszer társasházban, és mindkétszer volt legalább egy darab Állat a szomszédok között.A kedvencem az volt, amikor este 11 kor, leteszem a párnára fejem, és diszkréten megszólalt a házban valahol....egy mélynyomó....Akkor felvettem a giga hitelt, és azóta családi házban élvezem a nyugalmat.:)

jabba74 2011.02.11. 12:14:47

Megint egy igen pozitív témájú blog. Nyilván azért olvastam el én is mert érdekelnek az elme roggyantak.
Vagy csak azt hittem, hogy lesz valami tanulság.
De nem.
Itt csak simán arról van szó, hogy a szomszédokat utáljuk. Mindamellett, hogy tesznek róla.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.11. 12:25:47

@marcinátor: @cdrom70:

Gondolhatjátok, hogy beszéltünk velük, együtt is, külön-külön is, normálisan is és üvöltve is. Nagyon ideiglenes a hatása: egy napig csend van, majd kezdődik minden újra.

Egy okosabb hangyát előbb meg lehet tanítani a helyes viselkedésre, mint őket a normális életre.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.11. 12:30:58

@Levéltáros:

Ja még a beszédhez: amikor csak az egyiknek mondom, hogy viselkedjenek normálisan, akkor mindegyik azt mondja, hogy ő igyekszik, de hát láthatom én is, hogy a másik nem normális :)

pfekete101 2011.02.11. 12:31:58

"Két dudás egy csárdában."
Akarom mondani "Két hülye egy családban.".

magyar bucó 2011.02.11. 12:33:15

@qwertzu: "minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell."

A tiltott helyen (a beláthatatlan útszakasz ilyen) megforduló járműre nem kell számítanod.

qwertzu 2011.02.11. 12:39:52

@magyar bucó: Álló járműre számítanod kell. Ha már megfordult és állt, vagy kis sebességgel mozgott, akkor te vagy a hunyó.

TGabi 2011.02.11. 12:41:05

Azt hittem, valami humoros, ironikus történet lesz ez.

Ehelyett kaptunk egy elviselhetetlen, valószínűleg mániákus depressziós férjet, meg egy olyan nejet, aki még normális hapsi mellett sem lehet kismiska-Zsótti csak rásegít az állapotára, sajnos.

Szomorú:(

magyar bucó 2011.02.11. 12:43:12

@qwertzu: Beláthatatlan helyen csak forgalmi okból állhat meg. A megfordulási szándék nem az.

qwertzu 2011.02.11. 12:45:00

@magyar bucó: Ez tény. De aki belemegy egy megfordulóba, az az esetek 90 százalékában a forgalmi okból állóba is belemenne.

SÜN 2011.02.11. 12:48:25

@magyar bucó: ugye ecseriről van a jogsi?!

Peetee 2011.02.11. 13:34:07

@Zuzimama:

Hát persze! Sentinel - Az Őrszem :) :) :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.11. 13:40:57

"karambol a közeli úton, mert ő úgy gondolta, hogy megfordul egy beláthatatlan útszakaszon. "

Van jogsija? Borogass

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.02.11. 13:52:18

Megveszem a lakást. Felszerelek pár kamerát, indítok egy oldalt ahol lehet nézni, és betegre keresem magam reklámbevételekből. Ha a való világra van igény, valószínűleg erre is lenne. :)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.11. 13:58:46

Én biztos elég sokfajta módszerrel adnám tudtukra, hogy ez így nagyon nem jó. Ha kell, bemászok, és dörömbölök.

Néháy ötlet:
1. felveszed magnóra, lefotózod a gépet, hogy hova rektad, és onnan is hallod.
2. átmész, de azt már próbáltad. Mivel ott laksz, keresd fel őket éjszaka, az asszony kénytelen lesz ajtót nyitni.
3. Az is éehet, hogy akár minden nap át kéne menni, csakhogy tudja, mennyire zavaró a viselkedése.
4. Akkor kéne átmenni mikor a férj kórházban van. Lehetőleg minden nap elmondani az ilyen idiótának, hogy viselkedjen már ember módjára.

A férjnek egy gyám kell, mert gyógyszeres kezelésre szorul. A pánikbetegésget pedig a neje újítja ki állandóan, szedhet akármit, az bizony nem fog használni.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.11. 13:59:30

5. levélírás, ajánlott, tértivevényes formában. Bizonyítéknak sem utolsó.

Zuzimama 2011.02.11. 14:11:28

@Peetee: nekünk Sentinel szomszédasszonyaink vannak szemben, de eddig nem találtam rájuk jó kifejezést. :D

hulyevel 2011.02.11. 14:23:29

@Peetee: @Zuzimama:
Hogy ne csak a beavatottak élvezzék eme remek poént:
"A Sentinel - Az őrszem (The Sentinel) egy amerikai televíziós sorozat, amely három és fél évadot, 65 epizódot élt meg.
Jim Ellison, kommandós 18 hónapot töltött a perui dzsungelben, miután csapatát megölték. Ez idő alatt hiperaktívvá fejlesztette érzékeit. Miután visszatér a civilizációba, a cascade-i renőrségen kezd dolgozni. Amikor elmegy egy kórházba, nem egy orvossal találja magát szemben, hanem Blair Sandburg, antropológussal, a Rainier Egyetemről, aki közi vele, hogy ő egy Sentinel. Az ősi törzseknél a Sentinel védte a falut, és Jimnek Cascade a falu, amit meg kell védenie. Blair tanulmányai alatt, a Sentinel-legendát kutatta, de nem talált olyan személyt, aki ezekkel a képességekkel rendelkezne. Blair segít Jimnek, az érzékei kordában tartásában és csatlakozik megfigyelőként a rendőrséghez, hogy a munkájukat segítse.
Jim hiperaktív érzékei azt jelentik, hogy többet és messzebbre lát mint mások, jobban hall, olyan frekvenciákon is amiken más nem, ezen kívül a tapintás, szaglása és az ízlelése is kifinomultabb lett.
Jim titkáról csak Blair és a kapitány, Simon Banks tud, majd a későbbiek folyamán Megan Connor is tudomást szerez róla."
Forrás:Wikipedia

Kicknick 2011.02.11. 14:26:40

@Zuzimama: magyarul szemmozgalom. Vannak faluk ahol a bűnözést is leszorították vele :)
Az én új kecómban a hálószoba a régi konyha helyére lett kialakítva. És minden csütörtök-vasárnap réntotthúst csinál a felső szomszéd.
Persze reggel nyolckor kell nekiállni a klopfolásnak, hogy törne el a keze...

flea 2011.02.11. 14:30:49

Halkan elmondanám, hogy az ilyen eseteknél általában "Zsolti" és "Gyöngyi" egyformán sérültek. Eric Berne az Emberi játszmák c. zseniális művében konkrétan ezt a játszmafelállást is leírja. Lényeg, hogy Zsoltinak azért jó így élni, mert rombolhat, kárt okozhat, töketlenkedhet, és ezért csak az üvöltözést meg az időnkénti pofonokat kell eltűrnie. Gyöngyinek meg azért, mert dühönghet, üthet-vághat egy idiótát, és közben még nagynak is érezheti magát, amiért egy ekkora rakás szerencsétlenséggel a nyakán is életben bír maradni.

Ha maguktól el nem mennek családterápiára, akkor ennek leginkább csak úgy szokott vége lenni, ha egyikük meghal. Ez van.

hulyevel 2011.02.11. 14:34:04

@flea:
Vagyis cinikusan, "Zsoltinak" és "Gyöngyinek" ez tulajdonképpen win-win szituáció, csak a Levéltáros család a szerencsétlen lúzer.

flea 2011.02.11. 14:38:33

@hulyevel: annyira nem win-win, mert a "nyereségek" elég rövid távúak, miközben hosszabb távon ők is utálnak a másik hülyével együtt élni, és a maguk hülyeségére sem büszkék. (Az egész Emberi játszmák erről szól, hogy hogyan csalogatjuk be magunkat ilyen viselkedésmintákba.)

Viszont hogy Levéltárosék csak a levét isszák, ahhoz nem fér kétség.

driopios 2011.02.11. 14:45:07

Egy gyerektől biztos megkomolyodnának. :D

Kísérletinyúl 2011.02.11. 14:47:40

Zsoltit kicsit megismerve rájöttünk, hogy bárkiből képes kihozni az állatot.

ezen szétröhögtem magam
van hasonló ismerősöm és megjelent lelki szemeim előtt
tetszett ez a cikk :::))))

Re 2011.02.11. 15:16:15

Soha nem tudtam megérteni, miért jó ilyen pokolban leélni az életet. Fuss, menekülj, mentsd, ami még hátra van! Ez érvényes a szomszédokra is. :)

hulyevel 2011.02.11. 15:30:57

@Re:
Csak ezzel a gyakorlatban az a gebac, hogy ha te vagy a szomszéd, és mondjuk vastag még a kéglin a jelzálog, akkor nem olyan nagyon könnyen ugrálsz. Meg egyébként se könnyű elpasszolni egy ilyen kéglit.
- Milyenek a szomszédok?
- szolid, rendes emberek.
- Mi ez a zaj?
- Ááá, biztos csak kompjuterjátékozik valamelyikük és véletlenül feltolta a mélynyomót
de remélem majd Levéltáros riportol a próbálkozásokról.

Re 2011.02.11. 15:36:51

@hulyevel: Nekünk "főállású megélhetési gyerekgyár" -felső szomszédunk volt a két szobás panelben, ismerem az érzést. Szerencsére ez a nyolcvanas években volt, volt kereslet az olcsó lakásokra, el tudtuk passzolni.
Befizetni őket nyaralni és gyorsan kisettenkedni... :)
Komolyra fordítva, rettenetes lehet, sajnálom őket, őszintén. Jó, hogy meg tudják látni az élhető oldalát.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.11. 16:50:38

@flea:

Valójában akkora nagy vesztesek mi sem vagyunk, ha a pozitív oldalát nézem a dolognak. Állati nagy sikereim vannak a sztorikkal társaságban, de vannak olyanok, amiket nem merek itt elmondani, mert a végén még magukra ismernek, aztán átkiabálnak :)

Az igazi vesztesek a gyerekeik, meg majd az ő partnereik (ha lesznek) és gyerekeik. Abszolút látszik, hogy ebbe születtek bele és így szocializálódtak. Már kiabálnak erősen Gyöngyivel, ha az rájuk kiabál, elsajátították a családi normát.

Itt kérem kialakult egy új embertípus, nem homo sapiens, hanem valami homo hangagresszív. Végül is jelen lehetek egy evolúciós ugrásnál (lefele).

flea 2011.02.11. 19:27:05

@Levéltáros: hát minden elismerésem a pozitív hozzáálláshoz, csak ennyit mondhatok. :)

A Tyne folyó déli partja 2011.02.11. 20:08:22

@marcinátor: és szerinted ezzel elérsz bármit is? nehogy azt hidd.

cs.posztolo 2011.02.13. 18:11:21

A két kitalált keresztnév szenzációs, Zsoltit teljesen el tudtam magam előtt képzelni :D

A Sentinel megjegyzés még hatalmasabb, ezen hangosan felröhögtem :D

Ilyenekkel élni... hát nem tudom, ezt még megszokni sem lehet, gondolom. Rémálom az egész.

Csodálkoztam, hogy gyerekről nem esett szó, csak a kommentben. Ennyire kicsik, hogy még nem vesznek részt a családi programokban? Szegények.

Az emberi játszmák című könyv pedig ugyanolyan kötelező olvasmány, mint a Mérgező szülők Susan Forward-tól.

cs.posztolo 2011.02.13. 18:13:51

Sütni kell nyugtatóval teleszórt sütit és átvinni nekik ajándékba.

bohuš 2011.02.13. 19:03:11

@driopios:
Ezt tartottam a legviccesebb kommentnek, de aztán lejjebb értem öttel és kiderült, hogy tényleg vannak gyerekeik... :-((
süti beállítások módosítása