HTML

Hülyével együtt élni

Van ilyen sztorid? Írd meg: hulyevel(kukac)gmail.com

Friss topikok

Hibbantak a Hivatalban

2011.02.25. 07:00 :: hulyevel

A cím (és az illusztráció) csalóka. A mai poszt nem a hülye hivatalnokokról, hanem a hülye ügyfelekről szól. Három rövid olvasói e-mailben sürítve, a Hivatalnok harmadik típusú találkozása a Hülyével

1.


Olvastam ezen a blogon a bejegyzést Emese (álmáról). Erről eszembe jutott egy full megtörtént sztori:

Életem egy korábbi szakaszában egy térségfejlesztési szervezetnél dolgoztam, ahol az innováció ösztönzése is feladataink közé tartozott (innováljon mindenki, de azonnal alapon).
Egyszer bejött egy mukesz és röviden manifesztálta, hogy ő rájött a világegyetem működésének törvényére.
Ez egy egyenlet. Hogy el ne felejtse, gyorsan rátetováltatta a kezére.
Végül átnyújtotta a névjegyét, amin a neve mellett csak annyi volt:"Üzenethordozó".
Amúgy támogatást kért volna a projektjéhez, és nem tudtunk neki semmit ajánlani.
Akkor még nem tudtuk, hogy később a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
pályázatain a bölcsésztudományok
is eséllyel indulnak.

Üdv:L


 
2.

A kétezres évek elején egy telefontársaság ügyfélszolgálatán dolgoztam. Mint zöldfülű, „jó öreg” munkahelyi szokásként megnyertem a legidiótább panaszosokat. A legdurvább egy lepukkant, mállott vakolatú, nedves falú (tucatnyi fényképet küldött a házról, onnan tudom) családi házban élő pasas volt, akit a telefonkábelen keresztül zaklatnak az UFO-k. Csatolt egy közel háromszáz oldalas förmedvényt. Többnyire zagyva, kézzel írt feljegyzések, képletek (úgy néz ki ez örökzöld, lásd a fentebbi képlettetoválót – hulyevel, a szerk) fényképek, újságcikkek voltak az anyagban, de a legmegdöbbentőbb egy sztaniol-papírból hajtogatatott szemellenzőszerűség, mert mint írta, ilyenekben közlekedik a házban, mert csak ezzel tudja leárnyékolni az agyhullámait, nehogy a Földönkívüliek hatalmába kerüljön. Ennek az ezüstpapírból eszkábált baromságnak nem ám a fényképét fűzte az anyaghoz, hanem egy az egyben belerakott egy példányt egy átlátszó irattartóba! És ilyen „embernek”? kellett érdemben, fejléces céges papíron válaszolnom! Amit persze nem fogadott, el, perre vitte! Szerencsére így elkerült tőlünk az anyag, de hogy mi lett az üggyel, meg se mertem kérdezni, nehogy véletlenül valami részfeladat visszapattanjon rám.

Ha lehozzátok, nevet légyszives ne írjatok, most ezért külön nem regisztrálok e-mailt. Kössz.
(Nevet egyébként sem szoktunk lehozni, hacsak nem kéri kifejezetten a levélíró, de még akkor is megpróbáljuk lebeszélni. Legfeljebb kezdőbetűt, vagy beazonosíthatatlan nicket hozunk le, de nálad még azt is mellőzzük. – hulyevel, a szerk.)

 

3.

Évekig dolgoztam bíróságon (nem mint bíró, titkár, fogalmazó stb. nincs jogi végzettségem). Bizonyos notórius pereskedőkkel nincs minden rendben agyilag, őket különleges gondnokság alá helyezhetik. Csak akkor perelhetnek, ha ehhez a gondnokuk is hozzájárul. Egy külön füzetben vezették ezeket a jóembereket, amit a bírók csak „Bolondok Könyvének” hívtak. Ha valakinek már ismerős volt a neve, vagy nagyon eszement keresettel állt elő, akkor a bírók megnézették, hogy nincs-e benne a „Bolondok Könyvében” az illető. Ha boldog-boldogtalan perelhetne mindenféle agyament ügyben, akkor maguk a bírók őrülnének meg. Például volt olyan, aki, (nem vicc!) több, mint száz pert indított csak a mi bíróságunkon, mire bekerült a „Bolondok Könyvébe”. (Persze egy cégnek, de akár egy egyéni vállalkozónak is összejöhet 100 "normális" bírósági pere. Elméletileg magánszemélynek is, de a gyakorlatban csak beteg embert láttam futószalagon perelni). És olyan is volt, aki azért akarta perelni a szomszédját, mert UFO-k a szövetségesei, és velük manipuláltatja földi eszközökkel nem mérhető hullámokkal a háztartási gépeit, de ékszereit is zúzták telepatikusan.

Zig-Zig

A képek csak illusztrációk


Kedves Olvasó!

Öntsd ki a szíved, amíg nem késő! Az ásó-kapa-nagyharang eljövetelekor te már nem panaszkodhatsz! Nem csak a saját, hanem ismerősöd történetét is elküldheted.Sztorikat a hulyevel(kukac)gmail.com e-mail címen fogadunk.

LEGHÜLYÉBB MAGYAR KÖZSZEREPLŐ VÁLASZTÁS

 

(már a címsor is megőrült)

Péntekhez két hétre eredményhirdetés,

ha még nem szavaztál,

 

SZAVAZZ!

Ki a leghülyébb magyar közszereplő?

 

Anettka? Sebeők? Gyurcsány? Orbán? Havas? SZAVAZZ!

Klikk ide, és szavazz lelkiismereted szerint!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyevel.blog.hu/api/trackback/id/tr422644452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bohuš 2011.02.25. 10:41:29

Munkahelyi esetnek az ilyen arcok az üdítő színfoltok a feladatok végeláthatalan szürke masszájában, nem? A 2. esetben például én kimondottan kiváncsi lettem volna, merre fejlődik az ügy. :-)
(Eszenbe jutott róla egy 3 kockás képregény a Kretén magazinból, ahol a zuhanyozó férfinak a zuhanyrózsából kiszól a távoli civilizáció képviselője, hogy mi újság? A pasi meg: Hát... semmi különös. Az idegen lény meg lehangoltan elköszön, hogy na, akkor szia... lerajzolva tényleg vicces volt.)

Styxx 2011.02.25. 10:53:19

@bohuš:
Mondjuk ez leginkább akkor vicces, ha valamelyik kollégára sózták a lökött ügyfél panaszát, akit ezzel lehet cukkolni a büfében. De egy hülye ügyféllel face to face, vagy "levél to levél" már nem biztos, hogy annyira vicces. Jó a Kretén-poén, nekem szóban is átjött (ha jól értelmeztem:-)).

Disznó Úr 2011.02.26. 16:35:12

Egy ismerősöm, aki jogászként dolgozott a bíróságon, kezdőként ő vette fel a bírósághoz fordulók szóbeli elmondása alapján a jegyzőkönyveket. Egy nő apasági keresetet akart előterjeszteni (a gyereke apja ellen, hogy állapítsák meg az apaságot). A srác kérdezte:
- Mi az apa neve?
- Nem tudom.
- Valamit csak tud róla?
- Csak annyit, hogy sárga bukósisak volt rajta.....
A "hölgy" ugyanis egy útszélén megálló motorossal került intim kapcsolatba. Nem tudom igaz-e, de jól hangzik..

hulyevel 2011.02.27. 21:14:56

@Disznó Úr:
:-) én már semmin sem lepődök meg, akár igaz is lehet, de ha mégsem, akkor meg jól kitalálták:-)

Penya64 2011.03.10. 13:38:08

@bohuš:
Igen, erre emlekszem, az ember aki telefonalt a zuhanyrozsaval, asszem ez volt a cime
süti beállítások módosítása