HTML

Hülyével együtt élni

Van ilyen sztorid? Írd meg: hulyevel(kukac)gmail.com

Friss topikok

Bunkó család (2. - befejező rész)

2011.06.10. 07:00 :: hulyevel

Álné Vendel kiváló stílusú és tartalmú levelének első fele adta a múlt heti posztot, a Hülye kutyás, botfülű szaxofonos és a Bunkó család 1. részét. Miután hülye kutyás hölgyet és a botfülű szaxofonos urat az első részben kivesézte a posztoló, íme a második rész: Bunkó család szomszédideg-borzolásának folytatása:

 

Bunkóék lakógyűlésre soha nem jártak, a lakásból szinte alig tették ki a lábukat (az erkélyre sem), soha senki nem jött hozzájuk látogatóba, kivéve persze a nagyszülőket, akik szinte minden nap náluk csöveztek, és úgy tettek, mintha az övék lenne az egész a ház.

A függőfolyosón van egy öreg pad, ami a miénk, sokáig a hallunkban volt, de mintegy 15-20 éve kiraktuk, hogy nyarak végén kiüljünk élvezni a napsütést. Az öreg Bunkónak első dolga volt elhúzni ezt a padot (ami jól láthatóan a mi ablakunk alatt áll) a saját ajtajukhoz, mert biztos azt hitte, hogy a pad a folyosóhoz tartozik, és mindenki használhatja. De nem kérdezte meg, hogy szabad-e, vagy bármi, hanem csak simán elhúzta, mert az neki járt. Természetesen, amikor észrevettük, azonnal visszatettük a padot a helyére az ablakunk alá, és egy idő után a vén marhának is leesett, hogy a pad magántulajdon, nem közös használatú bútor. Onnantól kezdve egy hokedlin ült ki a folyosóra, hogy az akkor már néhány éves unokáival játsszon.


A házunkhoz egy kert is tartozik, ami bármelyik lakó előtt nyitva áll, csak kulcsot kell kérni a kapuhoz, és bármikor le lehet menni, mint ahogy többen is le-lejárnak pl. napozni, stb. Ezzel együtt Bunkóék soha nem vitték le a gyerekeket a kertbe, hanem mindig csak és kizárólag a függőfolyosón, azon belül is a mi ajtónk előtt sétáltatták és játszatták őket. Szegény kölyköknek egy alig 10 méter hosszú és 1 méter széles területen kellett játszaniuk, mert senki nem vette a fáradtságot, hogy levigye őket a kertbe, vagy akármilyen játszótérre. A gyerekek játéka abból állt, hogy ezen a 10x1 méteres területen rollereztek fel-alá és labdáztak.
Órákon át nyikorogtak fel-le, dobálták a labdát (néha a mi ajtónknak), visítoztak, nyivákoltak, végül X hónap után anyám megelégelte a dolgot, és udvarias, de határozott hangnemben megkérte Bunkóékat, hogy ne a mi ajtónk előtt legeltessék a gyerekeket, és különben is ott a kert, ahová le lehet menni játszani. Bunkóék csak néztek, és halálosan megsértődtek, amiért valaki rájuk mert szólni, de persze a kertbe nem mentek le, hanem maradtak a folyosón, szerencsére már halkabban.
Ekkoriban szereltettek fel a függőfolyosónk ajtajára egy zárat, amit kulccsal lehetett nyitni-zárni. Előzőleg Bunkóék becsöngettek hozzánk, hogy mi is járuljunk hozzá a szerelés költségeihez, hogy a gyerekek (mármint az övék) biztonságban tudjanak játszani a folyosón, anyám azonban elhajtotta őket, hogy neki nem kell zár, ő egy fillért nem ad olyanra, amire nincs szüksége, és különben is keressék meg a közös képviselőt, kérjenek pénzt tőle, ha ilyesmit akarnak csináltatni, mert ez a ház költsége, nem a lakóké. Ezen persze Bunkóék megint csak megsértődtek, végül azonban felszereltettek egy zárat az addig sima lengőajtóra. Ennek eredményeképp, ha valaki nem csukta be kézzel a kaput, az hatalmas döndüléssel csapódott be, amibe beleremegett az egész ház, és még 10 utcával távolabb is lehetett hallani. Ez volt az egyik.
A másik az, hogy Bunkóék rendszeresen nyitva hagyták a kaput, vagyis nem csukták be, hanem csak lazán kitámasztották, így csak az nem jött be a folyosóra, aki nem akart. Mi rendszeresen becsuktuk a kaput, mert ha már megcsináltatták, akkor legalább legyen rendesen használva. Ha nyitva találtuk, szépen kulcsra zártuk, hogy megtanítsuk végre Bunkóékat, hogy ha már ragaszkodtak a hülye zárjukhoz, akkor csukják is be, ahogy kell. Anyám egyszer összefutott a folyosón a Bunkónéval, egy zavarodott szemű, hosszúnyakú, botsáskaszerű nővel, és kedvesen, türelmesen, ahogy az ember egy elmebeteggel beszél, elmagyarázta neki, hogy legyen szíves nem kitámasztani az ajtót, hanem csukja, vagy zárja be, mert nem kéne, hogy akárki be tudjon jönni a folyosóra, stb. Bunkóné csak nézett, majd nem sokkal később csöngettek nálunk. Anyám kinyitotta az ajtót, és a fiatal Bunkó, a férj jött át, aki köszönés nélkül anyámnak szegezte a kérdést, hogy: „Mit izélgeti maga a feleségemet?” Anyámat nem kell félteni, csípőből azzal válaszolt, hogy nem az ő feladata az asszony izélgetése, hanem a férjéé, és ő csak megkérte, hogy csukják be rendesen azt a nyomorult folyosókaput, ha már ragaszkodtak a zár felszereléséhez, majd rácsukta az ajtót a hápogó pasasra. Mondanom sem kell, Bunkóék ezen is vérig sértődtek, viszont szerencsére nem sokkal később elköltöztek a házból.

"Szomszédasszony! Mit izélgeti maga az én feleségemet?"


Na de nem csak a szomszédokkal vannak jóféle sztorik, a rokonság is szolgáltatott olyan dolgokat, hogy azóta is röhögünk rajtuk. Anyám unokahúgának legnagyobb teljesítménye az életben az volt, hogy 45 évesen világra szart egy gyereket. A kiscsaj nem volt túlságosan eleresztve agyilag, mert pl. köszönni nem tanították meg. Egyszer összetalálkoztunk velük (vele és az anyjával), a kiscsaj akkor már nagyobb gyerek volt, olyan 12 éves. Mi (anyám és én) köszöntünk nekik, ahogy a normális emberek szoktak másoknak, mire a kiscsaj beszólt, hogy „Jó napot kívánok!”, így, kimérten, katonásan, mintha vadidegenek lennénk, nem pedig rokonok. Ők még szöszöltek valamit, én és anyám pedig továbbindultunk. Már kicsit távolabb voltunk, mikor a kiscsaj nem túl hangosan, de azért elég jól érthetően megkérdezte az anyját, hogy „Ezek kik?”. Minden jel arra utalt, hogy a kis hülyének senki nem magyarázta el, hogy mi kik vagyunk, ill. hogy egyáltalán létezünk és rokonok vagyunk.

No, hát ennyit szerettem volna megosztani a kedves olvasókkal. Remélem, a történetek tartalma és formája megfelel a hülyeblog színvonalának :)

Üdv: Álné Vendel

Kössz még egyszer.  Figyelem, a blog jövője továbbra is veszélyben! Kifogytunk a posztokból. Kérlek küldjetek anyagot, különben ennyi. Helyesírás, stilisztika, stb. miatt nem kell aggódni. Amit kell kipofozunk, megszerkesztünk. Az illusztrációkat is mi válogatjuk. Aki viszont ragaszkodik posztja csonkítatlan megjelenéséhez, jelezze. Eddig kivétel nélkül, a szerző kérésének megfelelően hoztuk le az ilyen megjegyzéssel küldött anyagokat.

 

Kedves Olvasó!

Öntsd ki a szíved, amíg nem késő! Az ásó-kapa-nagyharang eljövetelekor te már nem panaszkodhatsz! Nem csak a saját, hanem ismerősöd történetét is elküldheted.

Sztorikat a hulyevel(kukac)gmail.com e-mail címen fogadunk.

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyevel.blog.hu/api/trackback/id/tr162968887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Disznó Úr 2011.06.10. 09:50:19

Nem volt rossz, de a "világra szart egy gyereket" kifejezés nagyon rossz ízű. Bocs. Bameg.

Tony Almeida 2011.06.10. 10:55:21

Ehh, ezen nekem is megakadt a szemem.
Szerencsétlen gyerek nem tehet róla, hogy megszületik, főleg, hogy ökrök a szülei.

Egyébként nem rossz poszt, de ez az egészet tönkrevágja a végén...

akar 2011.06.10. 15:09:18

Azért ez így elég erőltetett lett.

A pad félretologatása egy sima félreértés. A kisgyerekes dolog meg említésre se méltó, komolyan ezen kell fennakadni?

farki 2011.06.10. 19:13:31

"neki nem kell zár, ő egy fillért nem ad olyanra, amire nincs szüksége"
"legyen szíves nem kitámasztani az ajtót, hanem csukja, vagy zárja be, mert nem kéne, hogy akárki be tudjon jönni a folyosóra"
Ha a nyitott állapotnál a fő probléma a becsapódó ajtó, akkor persze nem szóltam.

'it's cool to know nothing' 2011.06.11. 13:33:47

Nem tudom, hogy jól értem-e és ez egy megcsavart sztori, ami azt akarja bemutatni, hogy nem is a Bunkóék a bunkók, hanem Álné Vendel és családja?

- fickó elviszi a padot, majd mikor megérti, hogy az nem közös tulajdon, akkor többet nem tesz ilyet.

- amikor szólnak a szomszédnak, hogy zavarja őket a gyerekek játszása, azok megértik és onnantól kezdve csendesebbek.

- úgy gondolják, hogy jobb lenne zárni a folyosót, megszervezik, lebonyolítják, miközben a posztíró igazi, tipikus magyar bunkó módjára közli, hogy neki nem érdeke, mások meg le vannak szarva.

- a posztíró kijelenti, hogy neki nem kell a zárható ajtó, őt nem zavarja, hogy nyitva van, majd mikor a szomszéd utánajárásának köszönhetően elkészül a zár, akkor meg cseszegeti őket, hogy ide mindenki bejárhat!

Hát gratulálok.

penelope garcia 2011.06.11. 13:40:36

Nos. Egyrészt egeeeen.
Másrészt, Vendel, lehet, ám, hogy én is letagadnám, ha a rokonom lennél.
A te családod sem tűnik ám kimondottan vonzó személyiségű emberek gyűjtőhelyének.

Cateran 2011.06.11. 14:14:47

Hehe..a posztolo jobban tette volna, ha inkabb lapit, mint szar a gazban..Nem igazan jott le a posztbol, hogy kik a bunkok, nugodtan bevallalhatja o is csaladdal egyutt...
"világra szart egy gyereket." -itt gondolom elotort a kulturleny,nem?
"mire a kiscsaj beszólt, hogy „Jó napot kívánok!”" -Ez koszonesi forma, nem beszolas...Hany eves voltal az esetnel? 3?

"„Ezek kik?”. Minden jel arra utalt, hogy a kis hülyének senki nem magyarázta el, hogy mi kik vagyunk, ill. hogy egyáltalán létezünk és rokonok vagyunk."

Nos..ez onmagaert beszel..pontosan kiderul belole, ki is a hulye...

nandras01 2011.06.11. 14:29:50

tipikus példája annak, amikor a posztoló a hülye, ráadásul ezt észre sem véve nagy hangon világgá is kürtöli a saját bunkóságát.
(persze, éppen ettől igazi bunkó...)

Taxomükke (UK) 2011.06.11. 14:29:58

Egyetértek a többséggel: a posztoló családja, élen posztolóval, holtversenyben végezne a bunkósági versenyben a bemutatott családdal. A főbb pontokat előttem már leírták...

eklar 2011.06.11. 15:30:15

Ne haragudj, de ebben a történetben egy bunkó van. Remélem hamarosan rájössz, hogy ki...

Zuzimama 2011.06.11. 15:41:51

Mekkora barom a posztíró!
Nagyobb hülye és BUNKÓ, mint a család akikről írt.
Ez az amikor visszanyal a fagyi!

Tojglitojas 2011.06.11. 16:05:44

@Tibi bácsi: bocs, Tibi bácsi, de a posztíró és kedves édesanyja köröket ver rá bunkóságban a "bunkó" családra. Holtversenyre esély sincs. Pedig egyenlőre csak posztíró szemszögéből, elfogultan ismerhetjük a sztorit.
Bár lehet iróniának szánta a kedves író ezt posztot :)

ineralisi · http://degzfigyelo.blog.hu 2011.06.11. 16:12:00

"kik vagyunk, ill. hogy egyáltalán létezünk és rokonok vagyunk" - én ezt maximálisan megértem.

Akvyr 2011.06.11. 16:43:41

Kommenteken megnyugodtam, hogy nem csak én éreztem az egész írásban, hogy inkább az "én és a karakán anyám" páros a sudribunkó.

Azzal indít, hogy ritkán látni a szomszédot, ami kurvára nem negatívum, aztán meg előadja a teátrális halált amikor a nagypapa odébbhúzta a folyosón lévő padot, hogy játsszon a gyerekekkel. Ha becsöngetett volna és elkéri, akkor gondolom az lett volna a baj. Hülye megkeseredett és buta idióták, nem csoda, hogy a rokonság is letagadja őket. Bár, valszleg kommentmaximalizáló kamu poszt az egész, de azért jó :)

Riz Ottó 2011.06.11. 16:55:32

Jaj, mindenki gondoljon a posztíróról, amit akar, de gondolom, senki nem örülne annak, ha az ablaka alatt, a gangon rollereznének, ordítoznának állandóan a szomszéd gyerekei. Az megint milyen már, ha megkérek normális hangnemben valakit, hogy legyen szíves becsukni egy ajtót (mindenki érdeke, hogy ne mászkáljanak idegenek indokolatlanul ott), aztán hazamegyek és ráuszítom a férjemet a szomszédra.

Nekem egy dolog ugrott be: gangos házba SOHA! Kicsit szorosabb az együttélés a szomszédokkal, mint ami egészséges...

TH 2011.06.11. 17:31:18

Az első rész olvasása után is megírtam, hogy sztem a posztoló a hülye, de ez a második rész még durvább...értem, hogy nem hiperintelligens szomszédai és rokonai vannak, de teljesen egyértelmű, hogy ő hülyébb és bunkóbb is mindegyiküknél...Azzal együtt is, hogy mások ablaka alatt rollerezni tényleg parasztság.

@Riz Ottó: "Az megint milyen már, ha megkérek normális hangnemben valakit, hogy legyen szíves becsukni egy ajtót "
A poszt stílusa alapján a "normális hangnem"-ről vannak elképzeléseim...

isssti 2011.06.11. 17:36:41

azért posztírónak is volna mit pallérozni a stílusán: nem is kicsit ...hadd ne idézzem, más megtette...

Loona 2011.06.11. 17:51:01

Szomszédokról én is tudnék, nemhogy blogot, még könyvet is írni. A nyugodt pihenés ismeretlen fogalom, pedig ez kertes ház, kisváros utolsó előtti utcájában. A szomszéd gyerekek miatt. Legújabb csúcsjátékuk a kerítés rugdosása. Érdekfeszítő, ahogy megremeg az egész, és ráadásul jó hangos is, így tökéletes. Szülők két kedvenc nevelési módszere az ordítás és a verés. Legutóbbi hallott jelenet, anyuka ráüvöltött a kb. 1 éves kislányra, hogy le ne essen a lépcsőn. Ezután kis puffanás, gondolom gyerek megijedt és elesett. Erre kedves szülő ordítva: hát nem megmondtam te kis idióta hülye, hogy el fogsz esni??? Utána csattanás, gondolom rávágott a gyerekre...
Következő házam az erdő közepén lesz, szomszédok minimum 5 km-re. (Bár ott meg félni fogok egyedül, de legalább ablakot nyithatok, és nem hangzavar fogad, ha kilépek az udvarra.)

gpetersz 2011.06.11. 19:28:33

És a posztoló mekkora paraszt. A világra "szart", kis hülye, gyerekkel, a bunkóékkal és az egyéb kedves (izélgesse maga) beszólásokkal.

Maga a kultúrkánaán!

Oláh Karin 2011.06.11. 20:58:36

Szerintem a posztoló anyukája igenis jó fej. Beszólt a szomszédéknak több ízben is, holott egyből keresztül lőhette volna mindet. Rendes emberek na.

2011.06.11. 22:47:05

Hát nem cseszegetésképpen, de szerintem az is bunkóság, hogy nem adtok egy forintot a zárszerelésbe, aztán mikor egyedül megcsinálja, számonkéritek hogy nincs becsukva.
Ha addig nem zavart, hogy átjáróház a függő folyosó, szerintem utána se kellett volna zavarni. Egyébként nálunk is hasonló gond van. Itt 4 család lakik egy szinten, a csövesek rendre idejárnak szarni hugyozni, aludni, de az ajtót senki nem tudja becsukni maga után, zárszerelésről senki nem akar hallani sem. Mintha nem közös érdek lenne. Majdha betörnek valamelyik lakásba, és elvisznek mindent, majd akkor lesz nagy sipákolás, és zárszerelés.

Egyébként meg társasházban lakáshoz kell egyfajta tolerancia, ami ha nincs meg, az ember élete pokol lesz. Jellemzően arról szól minden, hogy elvárják: te toleráld a mások faszságát, de ha fingasz egyet este 10 után, rögtön rádhívják a rendőrséget. Alattunk lakott pár bunkó albérlő 1-2 éve, egyszer egy elektromos hiba miatt ki kellett vésni néhány kábelt a falból, ami 1 sima hétköznap történt, 8-17 közötti intervallumban. Persze a munkálatok zajjal jártak, de másképp nem lehet megoldani. Alig kezdtük el a vakolatverést fél óra múlva csöngetnek kézenfogva a közösképviselővel. Eddig még rendben is volna a dolog, zavarja őket a zaj, érthető. De ugyanezek az emberek (munkanélküliek voltak) eléggé éjszakai életmódra tértek át. Nappal alvás, este motoszkálás zajai, hajnali 1-ig 2-ig. Valamint átlag heti két alkalommal (az egyik hétköznapra, a másik rendszerint hétvégére esett) zajos összeröffenéseket tartottak, artikulátlanul részegen üvöltöztek, vihogtak, végül mikor tetőfokára hágott a hangulat, ütötték a falat, dobálták a berendezési tárgyakat. Egyszer éjjel nem bírtam tovább hallgatni, -gondoltam, ha ő nem volt rest szólni, gondoltam én sem leszek az- lementem szólni, hogy jó lenne ha abbafejeznék, az albérlő meg részegen elküldött a picsába. (nemám elnézést, vagy bocsi). Szal ilyen a társasházi élet. Dehát milyen legyen, 10 millió önző tahó országában?

Tronik 2011.06.11. 22:51:45

Lakótelepi sutyerák történet. A szomszéd nem vitte le az üvegszilánkos kutyaszalámis udvarra a gyereket, aztán vettek egy kertes házat ahol lehet játszani a kölköknek.
Ilyen stílus megy az új építésű lakásoknál is. Ha 2nm-el nagyobb van akkor már felülről szemléli a szomszédokat.

kela-bá 2011.06.11. 23:03:20

@Jankove: Azt irja Ön : " Dehát milyen legyen 10 milló önző tahó országában ? "

Én azért hozzáteszem: TISZTELET A KIVÉTELNEK ! Mert talán Ön sem tahó ? Az bitos, hogy megy a butitás teljes gőzzel.
További szép estét !

TGabi 2011.06.11. 23:36:44

Egy-két sztori alapján úgy tűnik, nem feltétlenül B család itt a hunyó...

Hzsozsó 2011.06.11. 23:40:36

hát, aki ezt írtad, igen nagy barom vagy, szerintem egy anyáddal élő,soha meg nem dugott kis undor pina vagy

somogg (törölt) 2011.06.11. 23:49:10

nem a posztolo egy hulye kis okoskodo kocsog, "bunkoek" valoszinuleg normalis arcok voltak, akik ahogy tehettek leleptek a gettobol

somogg (törölt) 2011.06.11. 23:49:48

a posztolo egy hulye kis okoskodo kocsog, "bunkoek" valoszinuleg normalis arcok voltak, akik ahogy tehettek leleptek a gettobol

Tronik 2011.06.12. 01:16:01

Érdemes az előző írását is elolvasni. Az is hasonló színvonalú. Alig várom a következő bunkózós írást! :)

vénkujon 2011.06.12. 01:22:04

az álné-family suttyó, paraszt brigád.:)

trashy 2011.06.12. 04:00:11

Vilagra szarta?!.. Gratulalok...
Egyebkent ez egy igazi post vagy megrendelesre irta valaki?:) Tul tokeletesen huzza le magat a postolo. Ha leirta volna szazszor hogy "bunko vagyok", az sem lett volna ennyire beszedes.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.12. 05:02:23

@Monsanto: Tulajdonképp akkor amit kiraksz a folyosóra, az nem a tiéd már, és bárki viheti?

Érdekes módon, amikor én lakta függőfolyosós házban, ott zárva volt a lépcsőház, mert mindenki tudta, hogy törtek már be, és senki nem szerette volna, hogy még egyszer megessen...

Dr Kangörény 2011.06.12. 08:28:16

Ha még sosem találkozott veled valaki, honnan a faszból kéne tudnia hogy rokonok vagytok?
És egy vadidegennek hogy a francba kéne köszönni, a "jó napot" helyett?

Barom.

popocatepetl 2011.06.12. 09:23:56

Kiraksz a közös tulajdonú és hazsnálatú folyosóra egy padot? Milyen alapon?

fehéregér 2011.06.12. 10:25:05

A poszt - miközben "bunkóékról" ír - ritka paraszt stílusú. Ahogy a gyerek(ek)ről ír minősíthetetlen. A régi bölcselettel szólva: talán előbb a maga portája előtt tessen söpörgetni bunkó ügyben.

Mylady 2011.06.12. 10:29:13

@Jankove: Egyik kollégáméknál volt ez, hogy az alattuk lakók rendszeresen buliztak hajnalig, náluk meg kisgyerek, másnap meló stb, szóval nem tolerálták. Egyszer szóltak, kiröhögték őket. Másodszor kihívták a rendőrséget. Utána a szomszéd késsel fenyegette meg a kollégám férjét, ha mégegyszer szólni merészel...
Inkább elköltöztek.

sprenczl 2011.06.12. 10:56:04

Kár, hogy a posztírót is világra szarták. Ugyanolyan bunkók, mint szomszédaik.

Netuddki. 2011.06.12. 11:12:13

Hehe, biztos, hogy a "bunkóékkal" van a baj?

banderas97 2011.06.12. 11:25:22

És mindezen megpróbáltatások ellenére, az emberek mégis hajlandók egy csomó pénzt kifizetni ilyen lakásokért, ahelyett, hogy vidékre költöznének egy nyugodt családi házba, feleakkora összegért...

tulipän 2011.06.12. 21:30:26

Téboly Mikitől van még ott sztori..csak előkellene keresni ;)

cs.posztolo 2011.06.15. 09:49:23

Nekem mindegy, hogy ki bunkó, a lényeg, hogy jól szórakozzak és borzongjak olvasás közben, és ez az élmény megvolt.
Ez egy jó poszt, aki ezt nem látja, az elfecsérelt pár percet az életéből az olvasással és a kommenteléssel.
süti beállítások módosítása